Dagen före dopparedagen

Så var vi iväg, vi lämnade 38 grader klockan 08.30 i Karratha för att ta flyget mot julfirande. Fick till en grym löprunda imorse på 56 minuter sedan väntade rensande hemma. Tömma kyl, kolla micron(ingen lamm denna gången), frysa bröd och ära frukost. 
Dusch och sista biten av packning är gjord och Craig skjutsade oss till flyget. 

Mötte verkligen solen idag under löprundan 

Mötte Ben här i Perth på flygplatsen, vi har ätit en god lunch och checkar just nu in till nästa flyget. Landar i Brisbane ikväll, sedan flyger vi mot Townsville imorgon bitti tidigt. För oss börjar dock julen nu med... 

Juleskum i incheckningskön, mums fillibabba! Ho, ho, ho :)

Julledigt

Så var det äntligen julledigt för min del, tuffa dagar på jobbet är avklarade, många kunder är gjorda och jag är trött, så himla trött, men nu är jag ju ledig ett tag så det blir till att njuta, åååh vad jag längtat efter denna ledigheten. 

Bens fina små syskonbarn med tomten i Townsville!  

Blanche bar

Julfest igår med jobbet. Åt mycket, mycket god skaldjurspasta, drack gott vin och hade det trevligt med tjejerna. Fina Yolanda körde mig hem och väl hemma så möttes jag av en vaken Ben, trodde han skulle sova vid den tiden, 22.30, då jag kom hem. 

Hade en otroligt trevlig kväll, tjejerna på jobbet är verkligen såå härliga! 


Tack Irma! 

Det är verkligen ett härligt gäng på salongen, Gud vad jag trivs bra!! 

Irma och Chantelle

Chantelle och Winona 

Min sjukt goda mat 

Jag och Yolanda 

Söndag

Söndag och söndagsbestyr, vi sitter just nu och kikar på kort från Everest med Bens morbror. Han har varit här på middag och fått julklappar :) 

Craigs julklappar, mat och dryck för honom under julhelgen. 

Har städat, handlat, lagat mat och donat här hemma idag. Packat och fixat det sista med mina julklappar för jul och nyår. 
En sista dag på jobbet imorgon sedan så bär det av. Ben fick bytt flyg med en kille på jobbet med så vi åker båda två på tisdag morgon. 
 
Ungefär så ser min söndagskväll ut, jo jag tackar :) 

Lång torsdag

Lång torsdag idag. Bättre sömn inatt men sov till och från från Ben gick upp 04.10-05.10 då jag drog på mig löpskorna för att trotsa värmen. 
Lagade gröt när jag kom hem, fixade med Bens julklappar och kort och fixade lite hemma innan jag gick till jobbet. 

Jobb idag väntar till 21.30, sedan får jag ta mig hem och krypa i sängs. Lång dag men det får gå, sista torsdagen innan julledigt så.  

Ben lagade sån god mat igår, Beercan chicken med ugnsstekta rotfrukter, så himla gott, kan knappt vänta tills jag fr äta lunch. 

Ha en fin Torsdag mina vänner :) 

Rise and shine

04.30 slog jag upp ögonen idag. Kunde omöjligt somna om så vid 05.20 drog jag till gymet och tränade. Tidigt men det gick bra så vid 07.15 var jag duschad och klar och gröten kokad och ställd i frysen för att bli kall, kan inte äta varm gröt i värmen här så äter den kall med Chiafrön. 


Kröp ner i sängen igen i 30 minuter innan jag gjorde mig iordning, åt min frukost, läste tidningen och nu är jag på gång mot jobbet. 
Lär bli trött idag då det är en lång dag som väntar, 9.00-20.30 idag och 9.00-21.30 imorgon. Det ska kännas att man lever, eller hur?! 

Ben är ledig sin sista dag idag och lagar hel grillad kyckling tills ikväll med rostade rotfrukter, Mums. Jag längtar redan nu efter middagen ikväll.  
Fina lilla Noomi är lucia!

Måndagsbestyr

Startade min morgon med en kopp te och sedan en promenad i morgonsolen. Var äckligt mycket flugor idag och för att ni ska förstå hur hemska dem är tog jag ett kort, kolla in det här;


De är fruktansvärda!! 

Tog och dammsög bilen och tvättade den lite innan jag åt gröt till frukost, gjorde mig iordning och gick till jobbet. 

Grötfrukost 

Ben kommer hem idag så nu är jag inte själv, blir skönt, jag sover inte lika bra ensam och eftersom Ben jobbade natt innan han åkte har jag varit ensam länge nu.  



Helgen

Har tillbringat helgen med att i lördags springa min långa runda, sedan se på Lucia på tv med glögg.

Enda som saknades var mammas goda lussebullar som hon hade bakat, mm mm mmmm. 

Jobbade hela dagen och på kvällen åkte jag och Yolanda till Dampier för julmarknad som tyvärr var en riktig besvikelse. Tog ett glas vin och åt lite ihop på Tambrey på kvällen och träffade på Katy, en så tjusig papegoja. 

Jag tackade för mig och var hemma 21.30 och kröp till sängs. 

I söndags blev det lång promenad, bodypump, mysfrukost och sedan till shoppingcentret för att kika på en till julklapp till Ben och ett kort till honom. Handlade lite mat med innan jag åkte hem och slog in hans julklappar och skypade med Anna, Anders och småtjejerna och även mamma, pappa, Amos och Sigge, så himla härligt, ååååh vad jag saknar dem allihop





Fina lilla familjen :) 

 

Grattis pappa

Hurra, Hurra, Hurra! 
Idag är ingen vanlig dag utan bäste pappas födelsedag, woohooo! Grattis fina pappa! 




Fredag, fredag, fredag

Jobb, jobb, jobb. Känt mig trött sedan gårdagens långa arbetsdag, blev 13 timmar igår och idag blev det ytterligare 9, så mycket att göra verkligen, men det får gå, snart blir det ju jul och lugnare igen. 
Avnjöt min fredagkväll med att gå till gymet och träna och sedan äta en plocktallrik till middag med ostar, salami, skinka, frukt och jordgubbar, jo jag tackar ja. Så lyxar jag till det när jag är ensam hemma. 


Imorgon blir det jobb igen och den långa löprundan på morgonen. Efter jobbet ska jag och Yolanda på en julmarknad i Dampier och sedan bege oss ut för en drink eller två och umgås. Längesen vi träffade varandra utanför jobbet så det blir verkligen en mysig lördag. 

Förresten så har jag öppnat mitt paket mamma och pappa skickade, hur bra är dem inte? Julen är räddad, alladin!! 
Mums säger jag, gissa vem som ska baka på söndag?! Vörtbröd!!!  

Julen kom tidigt i år


Kolla vad fint paket jag fick på posten idag, så himla kul! Julen är räddad lite iallafall för jag fick skumtomtar och en alladin, woohooo! Även en påse vörtmix så jag kan få lite svensk julkänsla över jul! 

Lördag mitt i veckan

Startade onsdagen på bästa sättet med en tidig morgonpromenad. Solen gick upp och jag gickmonsterbacken upp och ner 5 gånger, jag och flugorna. Ben kom med kaffe när han slutade jobbet och tillsammans kilade vi på Nyhetsmorgon och pratade. Han jobbade ju sin sista natt och är nu ledig en vecka, han ska dock till Perth imorgon på julfest så han kommer hem igen på måndag eftermiddag. Ikväll ska vi därför mysa lite, jag slutar 17.30 så då ska vi till stranden, bada och även ha picknick om flugorna inte är helt galna. Tänkte köpa lite räkor, ostar och frukt. Blir verkligen en lillördag idag. 

Har verkligen jobbat mycket nu, gjorde 57 timmar förra veckan, fick lön för mödan igår, man tackar man tackar, skönt  med lite tillskott på kontot igen efter vår resa till Nepal! 



Söndagsbestyr

Ledig söndag, så himla skönt. Startade dagen med att dra mig i sängen, blev sedan promenad i en gassande sol och jag glömde vatten, hej uttorkad på en timma. Tog mig sedan till gymet, körde bodypump och CX. Efter det blev det en mycket uppfriskande och härlig tur till havet, kunde inte klaga på annat än flugorna som attackerar än hela tiden. 

Riktigt härligt med tanken på att det bjöds på 45 grader i skuggan idag, hett värre. 

Jag tog mig direkt efter det mig till byn för matshopping och för att leta julklapp till Ben, hittade det jag behövde till honom plus att en kommer på posten, ska se om jag kan hitta något mer fint åt honom men det enda jag tror saknas är ett kort, sen så, kan julen komma. Ben har ordnat med klappar till hela sin familj när vi var i Nepal förutom sin pappa som ska med oss till Whitsundays över nyår på dykbåten. Han får open Water certifikat av oss i kombinerad 60årspresent och julklapp, så den saken är biff. 

Idag hade vi Bens morbror Craig över på lunch och dagen till ära bjöd jag på pulled beef, så himla gott med sallad till och god guacamole, mmm mm mmm. Den gottade sig hela eftermiddagen i ugnen och riktigt föll isär, smälte i munnen, det var inte sista gången jag gjorde det kan jag lova. 




Så himla gott var det 

Nu ikväll har jag städat här hemma, läst lite, suttit i eftermiddagssolen och även avnjutit lite bigarråer och Australiens version av jordgubbar med glass; Mango med äkta vaniljglass, det fick bli min kvällsmat. 

Mums Mums! 

Lite mer bilder från Kathmandu

Fick precis en del bilder från Jess på Facebook så lägger upp några igen, det var ju så vackert :) 

Here we go! 

Lunch en av dagarna 

Jag delar ut godis 

Och igen 

Girlpower framför Everest 

Jag bjuder Milan, vår guide på sitt livs första marshmallows

Siesta 

Skål för en väl avklarad vandring 

Järngänget! 

Fredagsfys före fredagsmys

Dagen på jobbet gick väldigt bra och imorgon väntar en härlig dag med klipp och färgkunder på förmiddagen och 3 håruppsättningar på eftermiddagen. Mitt jobb är verkligen fantastiskt härligt och kreativt! 

Efter jobbet så blev det 70 minuter styrka på gymet och sedan kött och sallad till middag framför julkalendern. Klockan är bara 20.26 men jag har redan legat i sängen en stund, skriver med mamma och ska läsa lite innan jag släcker lampan! 

Slänger upp på de fantastiskt fina färgerna det var på himmeln på väg hem från gymet, sagolikt vackert! 

Godnatt! 

Tillbaka på jobbet

Jobbat 3 dagar nu, 3 fullsmockade dagar med massa kunder, helt fullbokat verkligen, är mängder fram till jul nu, kommer jobba varje dag förutom söndagar, så verkligen fullt upp. 

Igår hade Ben gjort så fint hemma, förberett fisk och sallad i kylen åt mig och skrivit en lapp, han är fin. Så idag fick jag mumsig fisk till lunch. 


Jag kom hem från jobbet nu 20.45 så kvällens middag blev mango  de är så himla goda nu, stora och så saftiga, mums fillibabba och till det en yoghurt med smak av kryddad apelsin och tranbär, en av julens smaker. 




Karratha igen

Så var vi tillbaka hemma igen. Hade där fin kväll i Perth, åt på Nandos som är dn kycklingrestaurang med skitgod marinad och sedan så somnade tidigt. 


Vid 04.45 ringde klockan och vi tog taxi till flyget. Landade 09.00 imorse och blev upphämtade av Craig. Kom hem till vår fina lilla lya som luktade så jäkla illa. Vi fattade ingenting tills jag skulle tina lite bröd i micron och hittade 4 små gråa, gröna, bruna lammkotletter?! Ben hade glömt dem när han stressade runt och packade sista dagen och glömde av att han frostat av köttet!! Det luktade SÅÅÅ himla illa, jag höll på att spy så äckligt. Har hela dagen städat micron med lime, vinäger och citron, fy böveln säger jag! 

Jag gick till jobbet vid 11 och Ben har agerat hemmaman idag, tvättat, fixat med middag, ringt olika tv grejer, ordnat med banken och tvättat igen. Så bra, han lagade även fisk till middag, med räkor som han kokade till förrätt och så lite musslor, så himla gott, riktig fiskfest kom jag hem till efter jobbet idag, så mysigt! 


Har även kikat på första avsnittet med julkalendern och även visat Ben en av alla våra traditioner (den viktigaste nästan) och myst i soffan nu ikväll, så gott. Ska introducera glögg med och på söndag baka lite juligt är tanken, funderar på att göra julskinka med, jul, jul, jul är tanken, så traditionsenligt jag kan nu när vi har egen liten bostad så jag kan fixa som jag alltid gör, jag älskar ju det :)



Godmorgon Kuala Lumpur

Jag sitter just nu med en kaffe från Starbucks på Kuala Lunpurs flygplats. Om 1,5 timme så går vårt flyg till Perth, ska bli skönt att få komma hem igen, kan knappt vänta på att få komma hem till vår lilla lägenhet igen, vår säng och tillbaka till jobbet igen. 

Var en sista bra dag i Kathmandu med shopping, mys och god mat med Jess och Matt innan vi sa hejdå och vi åkte till flyget. 







Vi har verkligen haft en fantastisk resa tillsammans, så himla kul.

RSS 2.0