Helgen i korta ord

Helgen har varit så bra, fredagen blev det film och mys hemma efter att Ben och jag tog oss till ett sushiställe i Nundah och åt åååh så god sushi och sashimi. Mycket gott! 
Så god Sashimi, mums mums! 

På Lördagen hade vi ju en veckas tidigt födelsedagsgalej och åååh vilken bra dag. Lördagen får ett eget inlägg minsann, för det var så bra! Ben hade gjort det så fint för min, fina killen! 

Igår blev en slapp dag, sov och sedan gick jag, Jess och Matt till ett fik längs med gatan här nere. Drack en god kaffe och de åt frukost. De är så härliga verkligen, så himla kul par och vi har alltid så kul med dem. De bokade in sig för 2 veckor sen att de kommer med oss till Mount Everest base camp i november, sjukt kul verkligen! Iallafall de åkte till sig sedan och efter blev det chill och film med Ben. På kvällen tog vi oss ihop med Braden & Jess till The Burrito Bar nere vid hamnen och käkade mexikanskt. Guacamole, chicken wings och burritos, fick i mig halva så har en halva kvar till lunch idag. Så himla god mat verkligen. Mums mums! 







Idag är det måndag och jag är ledig, sån skön långhelg, åååh så bra det har varit :) 

Det där med att sakna och längta

Så sitter jag här, om 21,5 timme så är jag på flygplatsen och kramar om min fina kille, 18.55 imorgon kväll landar han. Längtar så jag spricker snart tror jag. En ynka liten dag till, sen så. Att man kan sakna någon så mycket men det är det sär, jag känner mig hel med honom, han lyfter upp varje liten del av mig och får mig att känna mig helt fantastiskt, han är så fin! 

Har haft en bra dag på jobbet, morgonpromenad i morse med en åååh så vacker soluppgång och sedan 65 minuter promenad, jobbat och jobbat och kom ut från jobbet med en rejäl vind så löprundan var kall men gick snabbt, börjar få upp bra tempo nu så mina 11 kilometer gick undan, rekord på 59 minuter, bra jobbat av mig. Ska ta och ge mig själv vila när Ben kommer, bara ett pass eller två av träning och låta kroppen reparera sig, har tränat mycket och hårt det senaste men det är ju så lätt att det blir så, speciellt när jag slutar jobbet 17.30 och har inget att göra, träningen är ju tidsfördriv för mig så jag inte känner mig så ensam. Försöker dock blanda rejält med olika pass så jag inte sliter ut mig, pass för kroppen och pass för knoppen, harmoni är det som behövs minsann. 


Myst med te och en proteinbar efter löprundan och innan jag tog mig till gymet för ett välbehövligt Body balance pass, stretcha ut ömma muskler och bara njuta för det passet är som balsam för själen. Njutning till 100%, man blir rörlig och man kommer ner i varv, pefekt på kvällen. Ätit knäckisar med avokado med till kvällsmat och smaskat i lite körsbär, det är säsong för dem nu och de är så goda, köpte några nävar på marknaden, för några dollar så det var ett kap, även hallon och jordgubbar är riktigt goda nu så de senaste dagarna har jag haft bärstund på kvällskvisten, mysigt faktiskt. 


Nu ska jag läsa Amelia och somna gott, bättre än igår natt hoppas jag då jag vaknade av att jag skrek och drömde en mardröm att ett spöke försökte dra av mig mitt täcke, lite rädd att det var på riktigt så hoppas jag sover inatt utan att vakna alls, gillar verkligen inte att sova själv! Men imorgon kommer ju Ben så då blir det bättre :) 


Vilken härlig dag

Sitter med en mätt mage och njuter av en kopp Chai-Te efter ett bodypump pass och en kvällsmat bestående av 2 ägg och knäckisar med avokado påtoppen, perfekt krämig sådan, mums. Åt lite färska hallon som dessert och nu bara njuter jag av mitt te framför Masterchef. 

Gjorde slingor i håret efter gymet och det blev riktigt bra så nu är utväxten inte lika stor. Försöker få mer naturlig hårfärg så la bara cirka 10 folieslingor i överhåret, vill få ett långt, långt hår så ska spara ut och vara så snäll jag kan mot det. Svårt eftersom det är så mycket sol här, men är snäll mot det, fixar det nästan aldrig längre utan låter det bara vara! 


När jag kom hem idag så hade jag även en lapp från postkontoret, någon vänlig själ har skickat något som jag inte vet vad!? Hmm, vem kan det vara? Säg att det är A-Fil i paketet tack, eller mammas älgsteksmiddag! Min stora längtan just nu!! 

Skulle kunna tänka mig en sån här liren goding i födelsedagspresent! Så söt! 

Ska hoppa i säng snart och läsa, bland annat SOLO, Amelia och Veckorevyn som Charlotte hade fått skickat till sig! Så himla kul med svenska tidningar :) 
Puss på er!  

Shoppingkläder

Så är det kväll här igen och jag ska göra mig till och summera dagens händelser! Vaknade imorse efter en skön natts sömn, efter en kaffekopp så fick jag till en morgonpromenad. Var tvungen att ringa min fina lilla mamma då jag grät floder eftersomAnna skickade så fina kort på lilla familjen. Sötaste tjejer a i världen verkligen och känslig som jag är så började tårarna spruta! Tur att du finns mamma :) 
Kolla så fina de var igår!! 







Hela fina familjen, så tjusiga! Åååh vad jag saknar er! 

Efter en promenad så blev det hem och vända, bodypump stod på schemat och på vägen dit åkte jag givetvis på trottoarkanten, hallå fetaste punkteringen! Så drygt! Så jag fick snällt parkera på woolworths, gå lite längre till gymet och jag gick på Bodypumpinstruktören, problemet var ju kvar även efter passet så jag kunde ta tag i det då. Efter passet så träffade jag lyckligtvis Trent, killen jag haft som PT! Pratade lite och beklagade mig om min bil och givetvis så hjälpte han mig! Karma till 110% var det ja! 
Tackade honom till tusen och kunde köra hem med ett däck på, sån himla tur! 

Fixade mig hemma, gröt med ägg i magen och en kopp kaffe och sedan åkte jag och Jessica, till Chermside shoppingcenter och gick loss, med en kopp bryggkaffe från starbucks startade vi och idag var det första gången jag gick omkring i ett australiensiskt shoppingcenter, så galet stort och ååååh så mycket bra affärer och rea överallt, väldigt bra sådan med så från 10.45-16.45 shoppade vi i massa olika affärer, fick med mig byxor, skor, ring, 2 klänningar, linne, 2 byxdressar, strumpor, schampo, hårspray och färg till håret, shoppinghimlen, så mycket fint och till kalaspriser dessutom! 


Tog även en åååh så god lunch där inne, Sushitåg med himmelens alla olika sushi så man kan välja och vraka, mums för hungriga magar och trötta ben! 






Kom hem och fått skypa med Systra mi, tjejerna och Anders och samtidigt så har jag knäckebrödssmet som står och sväller i köket, numera utvakad på plåt och i ugnen. Ätit kvällsmat och nu chillar jag i soffan, kommer somna som en liten prinsessa senare tror jag efter vår dag idag, jobbigt att shoppa sådär men åååh så kul det har varit :) 
Mycket glad tjej från i morse, med numera mycket vita fina tänder, lite bra är det att jobba på en tandläkarklinik ;)  Idag är det en strålande fin vinterdag, 25 grader varmt, jag går i klänning och converse, solen skiner och allt är mycket bra, förstår ni att jag älskar det här landet? Det är åååh så bra även fast det känns långt hem ibland :) 

Midsummer afton del II

Ligger här i sängen och läser på min iPad, midsommar afton är förbi för i år och den blev sannerligen annorlunda, inget Varberg, smögen eller hemmafirande utan istället blev det powerwalk, jobb, taco sallad till lunch, jobb och så övertid 40 minuter, sjukt bra löprunda med personbästa i tid och sen en sju helsikes god middag, för lite äkta svensk känsla måste jag ha så kika in det här: 
Sillmiddag med dillsill, knäckebröd, potatis, gräslök och så smör och créme fraiche på det, mm mm mmmmm! Slickade tallriken efter kan jag erkänna, så himla gott det är med sill :) 
Fixade även efteråt till de som är i hemma i huset, vaniljglass och jordgubbar, det satt fint i kistan det vill jag lova, mums fillibabba :) 



Glad midsommar



Glad midsommar alla fina nära och kära hemma. Det är med sorg i hjärtat jag iår är på dena här sidan av jorden för dessa dagar är längtan efter vänner och min fina familj större än någonsin, men det får tas igen andra år. 

Ska ikväll äta sill och avnjuta jordgubbar samt en skypedejt med Ben. YEAAAY! Är glad ändå, för jag trivs här borta och det är på grund av honom, han gör verkligen mitt liv till en fantastiskt vacker  saga och han får mig att känna mig som den vackraste personen som går på denna jord. Fina Ben! Han ger mig så mycket kärlek!


Så från oss båda, till alla släkt och vänner hemma önskar vi er en riktigt glad midsommar

Lunchbrejk

Sitter här på jobbet med en kopp te i handen efter en sen lunch, mellan 14.00-15.00 är sent, hade med mig ägg och mandlar att få i mig vid 11.00 för annars blir jag så otroligt hungrig. Hade en väldans huvudvärk tisdag för att lunchen blev så sen och min mage skrek efter mat! Men idag gick det bättre. 
Startade dagen med 60 minuters härlig promenad och fick se massa blommor som mamma skulle älska, så kort tog jag! Titta mamma så fint :) 




Brukar gå här varje dag och så en tur längs med vattnet, fint sätt att möta morgonen. Kyligt numera men fint :) 






Om ni visste så jag längtar hem nu, fick prata med mamma och pappa igår och oj det känns i hela kroppen, mysa i Varberg med er hade varit fint, fira midsommar och njuta av sköna långa sommarkvällar, min första sommar borta men det blir ju sommar varje år som tur är :) 

Ben jobbade sitt första nattskift med efter en vecka med jobb 06.00-18.00 så nu blev det omvänt, 18.00-06.00, han var så trött i morse stackarn, han jobbar verkligen så hårt. Utomhus med bara ett tak över huvudet med så borde vara kallt. 

Igår kväll gick jag på body combat på gymet, bara provat det 1 gång hemma innan på gymet. Det var riktigt kul! Försöker göra saker så jag slår ihjäl tid och inte behöver känna mig ensam, inte kul alls när Ben är iväg, ikväll ska jag till gymet sen ska jag se Australiens Masterchef som går varje kväll och sedan läsa min bok, blir en fin kväll :) 


Söndagsmyyyys

Så har helgen rullat förbi, måndag morgon här, med gröt i magen och tjocka kläder för det är kallt nu, riktigt kallt, ska sova i strumpor inatt minsann. Blåste mycket igår och temperaturen har fallit i och med de kalla västanvindarna. 
Gårdagen var fin ändå, var ute på en lång promenad och gick till gymet på CX Worx och body balance. Var och handlade mat och satt på ett café nere på gatan och läste söndagstidningen och gick i solen. 

Gick bort till hamnen med och gick in i en butik jag hittat och du milde vilken liten fin butik, strosade lrunt där länge och hittade massa fina saker, burkar, ljusstakar, smycken och attiraljer, ska minsann bli ett besök dit igen med plånboken med för att köpa mig något fint eller något fint till mig och Ben. 














Har ni sett så mycket fint och i min stil? Skulle kunna flytta in i den butiken helt klart. Med en liten kaffeshop bredvid kan jag inte annat än älska den.

På eftermiddagen myste jag med med Miskahs söta lilla valp med, han var här i sängen med mig och kollade på serier, sötaste lilla vovven i världen, åååh. Jag vill ha en egen att gosa med varje dag, födelsedagspresent kanske? 





Hur söt? 

Äntligen helg igen

Så var det helg igen, lördag och jag sitter här och bara är lite. Klockan är 16.40 och jag gör ingenting. Med en trött och mör kropp efter en hård och väldigt bra träningsvecka med en extra topp idag på morgonen så intar jag viloläge, underbart faktiskt. 
Startade helgen med att få gå hem klockan 15.00 igår och fick då gjort min fredagslöprunda i solen ch dagsljuset istället, 8 härliga men tunga(hade mycket trötta ben efter torsdagens GRIT strengt pass) kilometrar, men sagt och gjort. Efteråt så åkte jag till gymet för ett fantastiskt Body balance pass, med extra fokus på ben stretch idag och med en åååh så vacker musik kunde min helg inte starta annat än bra. 
Eleni från Melbourne är här över helgen så lite prat med henne och en omelett middag senare somnade jag gott vid 22.30 efter ett långt samtal med Ben. 

Idag vaknade jag utvilad och mötte dagen med att gå lite för att mjuka upp mina ben, hade en fantastisk kul sak att vara med på nämligen på gymet, först RPM-spinning med les mills sedan body pump lkvartal med den nya release 90. Pratade även med Les Mills personen som var där och jag ordnade så jag får vara med på releaser här i Australien så jag inte förlorar min licens, yeaaaay. Så mycket glad, men ack trött tjej åkte från gymet. Har jag tur kanske jag även får leda lite klasser igen här, drömmen! 

Har även smaskat i mig mina 2 sista döskallar som min älskade mamma skickade förra veckan, sparat de 2 hela veckan för att avnjuta idag, sagt och gjort, de smakade åååh så gott. Skicka mera tack! De är ju så goda, haha. Lätt favoritgodisen! Ferraribilar och de gröna, stora melonstavarna går inte heller av för hackor! Åt ju upp allt annat förra helgen, haha, jag och Ben smaskade i oss dem, Ben älskade Dumle. 

Någon vänlig själ får gärna skicka mera till mig, och filmjölk tack :)

Wictoria Richardson 
44 Eldernell Terrace
4007 Hamilton
Queensland, Australia 

Tack på förhand, haha! 

Queen Elisabeths födelsedag


Sån god gröt åt jag idag till frukost. Efter en skön bodypump klass följt av body balance så satt det fint i magen. Med bananpengar, solrosfrön, äggvita och egengjord dadelkräm på toppen. Mumma för hungrig mage. Med en kaffe från min nyfunna lilla kaffeshop på väg hem från gymet satt det fint i magen. Mums. 

Eftersom vi är lediga idag så gav det mig utrymme för en produktiv dag, fick tvättat bilen, klippt Poli och Braden och bara gjort ingenting hemma. Njutit av att bara vara. 
Fick lagat en mycket god lunch med, bananpannkaka med yoghurt och hallon, mycket gott, mycket gott. 


Även över en timmas Skype med min fina syster och världens mest underbara småsöta tjejer gjorde hela min dag, fina, älskade familjen. 
Är det inte helt fantastiska? 






Älskade fina tjejerna 
 
Sitter just nu och kikar på Australian Masterchef, ska strax ringa Ben och sedan krypa till sängs och läsa min bok. Godnatt

Helgen som gått

Helgen har varit sådär mysigt fin. Var en glad tjej kan jag berätta som åkte och väntade på flygplatsen lördag morgon, hoppade upp ur sängen och trots försening och en god kopp kaffe under min extra väntan så kom äntligen Ben. Hade en mysig morgon, avokadomacka till frukost och en kopp te. Vid 2 snåret tog vi oss ännu en lördag ner till galoppbanan, drack bubbel och sedan på kvällen gick vi ut och åt indiskt. Mycket gott och och en fin dag. Söndagen innebar sovmorgon, en film i sängen och sedan en bara lugn dag här hemma. Vi åt fantastiskt god parrotfisk med sallad till middag och sedan vid 18.30 så körde jag Ben till flygplatsen igen. Han åkte igen för jobb och är nu borta i 2-3 veckor ungefär. Inte så kul men bra med jobb för honom igen :) 
Jag kollade på lite tv på kvällen och sedan somnade jag tidigt. Välbehövligt med 10 timmar sömn och ännu en sova tills man vaknar för idag, måndag är vi lediga. Yeaay! 



Brisbanes inrikes flygplats

Klockan är kvart över sju på morgonen, folk går sömntrötra omkring och väntar på incheckning eller på anhöriga att anlända. Kaffebönor rostas, mjölk skummas och latte, cappuccino och andra varma drycker ropas upp av baristan i caféet bredvid. Det doftar kaffe, längtan och förväntan om du frågar mig, en mycket fin doft... 




Långledigt och Sveriges nationaldag

Ligger här i sängen och skall strax sova, snart hoppas jag så det blir lördag morgon och jag kan hämta Ben på flygplatsen. Har dock haft en fin och skön vecka hör för mig själv, njutning av ägg, kaviar och knäckisar på kvällen, bokläsning, träning, sen body balancepass som plus utöver vanlig träning sent på kvällen oh så mys med "one coconut a day keeps the dockor away", ungefär så. 

Har börjat starta mina morgonpromenader med en pod istället för musik, otroligt trevligt och en skön tid att lyssna på olika berättelser, prat om livet, kärlek och annat, Hanna och Amanda lyssnar jag på, ungefär bara 72 år efter alla andra men nu är jag med en podcastlyssnare, yeaay :)

Idag hämtade jag ut ett åååh så fint paket med min älskade mammas fina handstil på, blev alldeles varm i sjöälen och fick fina saker i paketet, precis vad jag önskade mig. Även goda små godisar och nyponsoppa, mums. Ska bjuda Ben på det en dag med vaniljglass, en film oh en kopp te, mums. 
 

Fick mig även in en löprunda på 25 minuter idag på gymet innan min älskade body balance klass, åååh vad det är som balsam för själen och mina muskler jublar för den sköna känslan. 
Lagade mig en god middag wmed, pizza kan man tro, men en kalasgod omelett med svamp, kyckling, spenat och tomat. Det mättade fint och var en god och nyttig fredagsvariant av pizza. 

Nu ska jag stoppa undan min iPad, läsa lite i min bok och sedan sova, godnatt på er :)

Veckan och så...

Fredag idag och jag kan se tillbaka på veckan och det har varit en mycket fin vecka trots att jag varit ensam här i vårt lilla krypin. 
Många bra välgjorda träningspass, body balance, spinning, löpning och så ett benpass med Trent, Min PT på Go health Club. Fick träning med honom på köpet när jag jobbade gmet och det var bra, jobbigt och kul men nu är det över. 

Sitter med frukost, grönt te och en passionsfrukt och kikar på Nyhetsmorgon efter en morgonpromenad. Alltid lika härligt och längs med gatan här nere, med caféer och butiker doftar kaffe och färska blommor och jag får en härlig känsla där på morgonen. 

Idag på jobbet väntar en ytterligare en lång dag antagligen med 5 operationer och jag står på schemat för att jobba sent, hoppas hinna till bodybalancen 18.30, håll tummarna för mig. 

Ha en fin dag :) 
Bild från Indonesion, Komodo Island, på båtens tak :)

Träning för själen

Har haft en fin dag med en åååh så fin kväll. 
Tjocktröja på imorse då det var dimmigt till tusen men efter morgonpromenad och frukost så blev det jobb till 5.45. 

Efter jobbet blev det en skön löprunda och sedan snacks på det, proteinbar, en passionsfrukt och så kokosnötsvatten som omladdning innan jag tog bilen till gymet för ett sent kvällspass med Body balaance, så himla fantastiskt härligt pass och jag njöt i varje liten rörelse, så vacker musik och otroligt fina och väl passande rörelser, så himla gott för kroppen och själen, träningsmagi till 110%. 

Fick sedan i mig en kopp te, 2 ägg med Kalles kaviar och så lite mandlar. Mums för en mage och en nu trött kropp. Ska hoppa i säng nu och sova så gott. 
Godnatt 

Ungefär sån känner jag mig efter kvällens bodybalancepass, åååh så fantastiskt :)  

Måndag igen

Så var det måndag, ny vecka, nya tag. 
Startade min morgon med powerwalk, samma härliga runda som alltid här omkring med backar som är riktigt branta och en sol som börjar värma, fint. Jobbet har gått bra idag, blev dock en sen lunch så vid 15.10 så fick min mage lite mat, äntligen. Var dock smart som åt ett ägg vid 11 annars skulle jag nog avlidit. 

Fick in ett gott rygg och tricepspass på gymet med efter jobbet och sen kom Mishka och vi gick på bodyattack ihop, sjukt jobbigt och svettigt, men riktigt kul, yeaaaay. 

Lagade kcklingsallad till lunch imorgon och har även fått i mig en äggröra med kyckling och avokado nu på kvällen, och så lite knäckebröd på det, mums mums :) 

Nu pratar jag med söta lilla Tove och sedan ska jag ringa Ben. 

Min goda standard superfrukost, mumsigt värre. 
Grekisk yoghurt, kanel, 1/2 banan, blåbär, solrosfrön, pumpakärnor, kokosflingor, mandlar, blåbär och gojibär, jag smäller av så gott det är, mums mums :)

Sista helgen i maj:

Helgen som gått:

Har haft en sån fin helg igen. Fredagen startade efter en välgjord löprunda med mys här hemma ett slag, gjorde mig piffig och sedan gick jag och Ben till hamnen igen, till eat Street market. Strosade omkring lite, såg fina grejer, lyssnade på musiken, Ben drack en god öl och sedan köpte vi libanesiska kycklingrullar med god sås i. Fick dock bara i mig halva. Strosade kring lite mera där nere, köpte mig och ben varsin chokladpraliner, mörk mint till honom och jag tog 70% med hallon! mums mums. Ben älskar ju cheesecake så han köpte sig en liten passionfrukts cheesecake och på vägen hem igen så åt vi varsin skopa mövenpick glass. Sån fin kväll verkligen. 



Lördagen så blev det sovmorgon och vid 11 bestämde sig Ben och jag oss för att spendera vår lördag på galoppbanan igen. Så vi klädde upp oss från topp till tå, jag drog på mig högklackat och satte upp håret så fint. Spelade på hästar, drack bubbel och vin och gick plus 40$, heja oss. Var kvinnornas dag på racen så om de brukar vara uppklätt annars var det verkligen extravaganta idag och åååh så mycket folk. Sån härlig dag. På kvällen lagade Ben panerad fisk med sallad som vi mumsade på, sedan såg vi film och jag somnade såklart. 
De andra i huset gick ut men vi fick en härlig avslutning på vår lördag. 





Söndagen blev det film i sängen, te och sedan åkte vi ner en snabbis för att handla vad jag behövde i frukt och grönsaksbädd för veckan på eagle farms marknad. Frukt, grönsaker och så 12 ägg för 11$, jo jag tackar. Hade kycklig sen förra veckan så kycklingsallad ska mätta min mage denna veckan, yammmie. 
Jag fick ett ryck och bakade mer knäckebröd och även en sats med chokladbollar rullades åt alla i huset, mycket uppskattat ska jag meddela, de i huset älskar när jag bakar åt dem, eller Charlotte, hon bakar med massa smarriga saker. 
På eftermiddagen så spelade vi longball nere på Hamiltons klubben, ända till solnedgången. Vid 7.30 så var det också dags att skjutsa Ben och Casey till flyget, inte alls kul, men så kan det vara, de är nu ända borta i Perth och jag är här själv, men egentid är behövligt ibland och ganska mysigt, inte kul att säga hejdå bara. 
På kvällen sent så tog jag en springtur med mycket lätta ben och sedan väntade sängen. 



RSS 2.0