Inflyttning idag

Jag sitter just nu på Ray White och väntar på nycklarna, ikväll flyttar vi in i lägenheten och jag är så himla förväntansfull. Jag köpte räkor som överraskning åt oss så vi ska fira med det ikväll, gott bröd och jordgubbar till det också som efteråt 



Vårt nya fina kök! 

Ny vecka

Sitter med pannkaksfrukost efter en avslutad 50 minuters löprunda. Så himla gott dock inte dom gårdagens lunch då de toppades med cashewnötter, banan och 70% mörk choklad men mättar gott ändå! Med lite naturell yoghurt, resterna av bananen och lite nötter! 
Recept: 
2 ägg 
1/2 banan 
Mosa och vispa ihop, stek och servera! 

Gårdagens drömlunchpannkaka 

Hade en skön ledig dag igår med storkok av gulaschsoppa, nyponsoppa till dessert, lång morgonpromenad, CX worx och bodypump och ett par härliga timmar vid havet. 

I Kareatha växer trädet uppe på toppen så det knakar, eller inte?! Haha! 

På kvällen fick vi skypat med hela söta familjen Persson och även pratat i telefon med Samantha, Samuel, farmor, mamma och pappa. Hela tjocken släkten där hemma! Fina familjen!  


Söta Wilma! 

Lördag igen

Sitter och har lunch på jobbet. Åt fisken från igår och en kopp kaffe slank ner. Har mycket fina kunder idag och slutar vid 4, då ska vi tjejer gå till Blanche och ha en after work. Ska sitta och njuta av helg med dem sedan hoppas jag Ben möter upp oss för en middag. 




Fredagsmys

Fredag för hela slanten idag. Fin dag på jobbet med beröm X2 från min chef Irma som verkligen gav mig så mycket cred för hur fina jobb jag utför på salongen. Färgade henne idag med och haft mycket nöjda och trevliga kunder hela dagen. 

Löpning i morse på 8,5 km med 2 vändor i 2 olika mördarbackar, sol på det och jag svettades till tusen och kände verkligen av benen sedan onsdagens GRIT. 
Mördarbacke nr. 1


Mördarbacke nr 2 

Skulle dragit till gymet i eftermiddag igen men jag längtade bara hem för att njuta på altanen av ett glas vitt Pinot Grigio och njuta av fredagsmyskänsla. 50 minuters löpning i morse fick täcka ihop med 60 utfall och 60 knäböj, drar en gymvända imorgon bitti istället, känns fint att starta lördagen så.  


Lagade grymt god fisk ikväll till migmddaf med grekisk sallad och tzatziki, mm mm mmmm säger jag, högsta betyg av Ben och smaklökarna jublade! Nu blir det sängen och läsning en stund. 


Saknad



Ungefär precis allt det sär saknar jag, addera vänner och familjen och mysiga ulliga strumpor och ni vet vad jag längtar efter. Höstens löv, dofter, regnet, ljusen, min årstid helt enkelt. Lägg till fluffiga kanelbullar, nybakt bröd, soppor, kvällar i soffan, böcker och kaffekoppar. Ååååh, jag önskar jag kunde ha allt på samma gång.

Spring spring spring

Löprunda i solen avklarad. Nu sitter jag framför fläkten i sovrummet och försöker svalna lite.  42 minuter löpning satt som en smäck och med energi efter Bens färska fisk vi åt till middag igår med sallad, mums säger jag. Cod och Flathead fiskade han upp och var så himlans god verkligen. 

Ben började jobba idag igen så han var uppe med tuppen. Handlade och lagade mat och matlådor tills sent igår så han lär vara väldans trött idag stackarn. Ska på GRIT idag sedan ska jag stå för middagen ikväll så han kan ta det piano efter hans goda fisk igår. 
Igår vid 15.30 så var vi på möte på banken, fixade gemensamma konton och sedan var vi på Ray White, bostadsförmedlingen och skrev på vårt hyresavtal och på tisdag får vi nycklarna, wiiihoooo :) 

På väg hem från Karijini

Grattis Garry 60 år



I söndags fyllde Bens pappa 60 år. Han firade ihop med Kim på Australiens norra udde med camping, säkerligen ett glas rött vin som jag vet han gillar! 
Vår present till honom blir ju bland annat att vi gör Mount Everest resan med honom men även dykarutbildning för honom med utbildningen på en båt i 4 dagar över nyår. Perfekt sätt att få honom att njuta av livet under vattnet och fira nyår ihop då vi ändå är i Townsville över jul ihop med dem i deras nya hus. Så himla kul. Han får 9 dyk i och med utbildningen i Barriärrevet och vi är med och dyker de sista 5 dyken med honom när han har certifikatet och vi gör ytterligare 5 dyk medans han gör sin utbildning. Perfekt julklapp som Ben och jag ger varandra också, dyka i barriärrevet är något vi båda vill och vad passar bättre än att göra det då vi ändå är där under jul. 




Vilken fantastisk nyår vi kommer få, på havet med dykning, sån himla fantastisk present! Bens mamma hänger med också men kommer inte dyka, bara njuta av havet, mat och snorkling! 

Karijini National park

Så var vi hemma igen, efter minst sagt magiska dagar iKarijini. Så magiskt fint och åååh så vackert så man tappade andan. Ska lägga upp korten ikväll för många åååh så fina kort det har vi. Vi har sett fina vattenfall, stenar, växter, ödlor, stjärnhimlen utan dess like, magiska utsikter och små pooler. Vi har  ätit god fisk, vaknat utvilade, ätit jordgubbar, ostar och kex, druckit vin och myst till 1000, åååh vilka fina dagar vi haft. 



Lång öppet idag

På väg till jobbet för att jobba 9.00-21.00, långt pass men tur är väl det att jag älskar det jag gör. 

Igår blev det löpning på morgonen, jobb och sedan gym på kvällen, fick till ett grymt pass GRIT. Väl hemma väntade  Ben och kvällen till ära hade han köpt en flaska vitt vin åt mig. Pinot Grigio som är så gott så ett glas vin och tonfisksallad mättade magen plus lite godis från Louise paket! 

Mums för godissugen tjej! Äter knappt godis eller snacks här för jag är inte sugen på det de har, men lösgodis, åååh så gott! 

Svettigt men mättande

Sitter i skuggan nu efter en löprunda på morgonkvisten med min lilla vattenflaska. 
Söt va?! 
Perfekt att springa med på morgonen då det är svettigt till tusen! Snittar 8km på mina morgonrundor förutom fredagar då det blir långlöpning på 11-12 med monsterbacken. Enda chansen att springar ju på morgonen och jag gillar det, får se hur länge det funkar, får kanske ta mig upp ännu tidigare snart. 

Ben är snart hemma efter att ha jobbat sin sista natt och är nu ledig i en vecka, så himla kul! Jag har gjort 5 veckor nu på Head of Times och allt flyter verkligen på så bra. Älskar livet här. På fredag skriver vi kontrakt för lägenheten och på lördag åker vi till nationalparken Karijini, YEAAAY! Annas favorit i hela Australien när hon var här för 10 år sedan, det ska vara makalöst vackert. Camping, bergsklättring, sol och så god mat blir den kommande långhelgens aktivitet, jag längtar! 

Finns det en finare liten tjej?

Lilla Noomi och mammas nya lilla kissekatt? Jag blir alldeles varm, fina lilla tjejen ♥
 

Glad tjej, Hej!!



En bild säger mer än1000 ord, visst är det så!


Louise, du är alldeles för go, världens bästa present! Nu ska jag bara lyckas hålla mig till fredag, hjälp! Haha!  

En dag på havet










Sån fin dag jag haft idag, sjukt varmt, 38 grader i skuggan och fortfarande 33 grader 17.30 när jag pratade med mamma. Nu ligger jag i sängen med AC på och en fläkt, puuuh! 

Spenderade som sagt dagen på havet med Craig. Dykning, snorklade och fiskade och körde omkring med båten till öar och hade en skön men varm dag i solen, hej pepparkaka! 

Var hemma vid 14.00 och spenderade 3 timmar med Ben, vi köpte flygbiljetterna till Nepal och kollade på försäkringar. Fixade lite mat och så gav jag honom massage i håret, haha. Skämmer bort honom lite, han jobbar ju så hårt, nätter och fullt ös med 12,5 timmars skift, han behöver bli lite bortskämd. Min fina kille! Som jag tycker om honom! 

När han åkte till jobbet snörade jag på mig skorna och tog mig en 75 minuters promenad och pratade med Anna och mamma i solnedgången, så vackert





Karratha Kats fotbollsgala

Igår var det fullt ös på salongen. Klippningar och 3 färgkunder på morgonen och sedan 4 stycken fina uppsättningar på eftermiddagen, sådan fin arbetsdag verkligen. 




Fick tyvärr bara fotat en utav dem men hon blev strålande vacker! 

Igår på kvällen myste jag hemma med att laga italienska kalkonbullar med örter och parmesan som var otroligt goda och på kvällen läste jag en ridning, härlig och avkopplande lördag. 
Italienskt

Hej, här är jag i min fina klänning på jobbet!  

God morgon fredag

Fredag morgon, kaffe har jag druckit, Ben kom hem efter jobbat natten och jag har sprungit mina 9 kilometer denna fina fredag. Nu blir det jobb igen. Gjorde 12 timmar och 15 minuter igår så idag blir det en kortare dag. Inget mig emot dock, jobbet går verkligen himlans bra. Kram på er

Blanche bar




Igår kväll gick jag och Ben ut och åt middag. Mumsig tapas på Blanche bar som är den finaste restaurangen i Karratha. De har specialpris på tapas på tisdagar och de tar 6$ per rätt så blev en fin tisdag med Ben, Casey och en vän till dem. Kul mitt i veckan! 

Onsdag och halvdag


Sådär spenderar jag min lediga eftermiddag. Fixar håret, läser magasin och dricker kaffe. Jobbade bara till 13.00 idag efter 52 timmar förra veckan, känns skönt att skämma bort mig med att bli fin i håret. Mixtrar och experimenterar lite så blir ny färg och nya nyanser i håret. Förutom 4 slingpaket i håret jag gjorde i maj har jag inte färgat mitt hår sen februari. Fint med ny färgton även fast jag är påväg att få ut mer av min egna färg! 

Min första Australiensiska kräfta




Igår så stod Ben för matlagningen, kräfta som var mer i storlek med en hummer och så ett paket med fisk på det, så himla god fisk verkligen med bara smör och vitlök, smälte imunnen. Han kan verkligen laga bra mat han. Orkade knappt salladen jag gjort till. Blev en smarrig lunch idag dock! 
Så stora, det där är kräftor, haha! 
 

Då är det måndag igen

På gatan där jag bor just nu, lite komiskt, haha! 

Måndag och det vankas jobb. Hade en fin dag igår med shopping till bilen, städning av den inuti och utanpå så den är som ny och en solig eftermiddag. 

På kvällen kom Bens morbror hem med nyfångad fisk som var så färsk, 3 timmar gammal bara, så jäkla god middag med en sallad till. 
Craig hade varit ute och gjort 3 dykningar och ett fridyk och hade med sig speargun så idag kommer mer fisk, han sköt en 17kg Cod och Trout med. Kom även igår hem med 2 smaskiga humrar, jag dör så himla gott. Han älskar att fiska och fiskar i mängder men äter inte fisk själv så han ger alltid bort all sin fisk men nu kommer vi få den, vi kommer få så mycket fisk att vi kan leva på bara fisk, mamma, kom hit bums säger jag!!  


Sitter nu med yoghurt och en knäckemacka med en ny kombination av Kalles Kaviar; Banan och ost, jo jag tackar ja, det var riktigt gott! Haha! 



Söndagsbestyr

Sitter på en uteservering i Dampier med Yolanda och Winona efter en morgon med diverse stress och missberäkningar. Blev utelåst på morgonen, 4 timmar innan jag kunde komma in genom att bryta mig in genom bakdörren, herregud?!?! 

Ska äta något mumsigt och ta en läsk i solen med tjejerna och snacka om allt möjligt, kul och bra söndag. 





Dampier, 15km utanför Karratha finns stranden och havet. 

Igår var vi ute alla tjejer med diverse pojkvänner och käkade och drack vin och även några från Bens jobb dök också upp så var en riktigt kul kväll! 

Lång torsdag

Är påväg mot jobbet efter en lång morgonpromenad. Solen gassar på bra här nu och det är ordentligt varmt om natten och dagen med för den delen.



Idag jobbar jag 9.00-21.00, klirr klirr i kassan. Det gillar vi. Långöppet som gäller och kunder i ett. Hade 58 stycken förra veckan så det går riktigt bra. Fått flera som bokat in mig för återbesök redan så det bådar verkligen gott. 
Idag ska Ben prata med Rio Tinto med som han jobbar för om bostadsersättning de betalar ut ovanpå deras lön för att de väljer att bo i ett outback område. Upp till 3800$/23 500kr i veckan kan vi få för boende så om det går igenom så ska vi leta upp en ännu bättre lägenhet med pool. Håller tummarna. Det bostadsbidraget är galet, så dyrt att bo här så det är inte sant?! 



Head of times

Så är det dags att lägga upp bilder på salongen där jag jobbar om dagarna. Trivs som fisken i vattnet. Irma, min chef är otroligt mysig och tjejerna här är så himla bra. Tror att de kommer att bli otroligt bra vänner det känner jag på mig, så himla härliga. Glada, kul humor och vi jobbar verkligen ihop hela dagarna som ett team. Sån härlig känsla! 







Att vi jobbar med joico, Redken och hela Moroccan oil serien gör ju inte saken sämre, så bra produkter. Saknar dock hela Goldwells stylingserie. Men jag kommer nog in i Redkens styling med så småningom! 

Vackra, vackra Coral Bay






















Jag låter bilderna tala för sig själv, det var så makalöst vackert, tappade andan flera gånger av de fina stränderna, vattnet, vågorna och stillheten. 

Vi snorklade och åt gott, solade och jag körde bilen på stränderna, så himla, himla kul verkligen! Så himla fin liten avstickare ihop. 

Presenter + en ny bil

Bilen :) 

Ben är allt bra han. När han kom igår med bilen så hade han en överraskning. Sa åt mig att blunda, öppna bakdörren och känna till vänster, och vad hittade jag inte där om... 

4 kalles kaviar, täcken, 2 paket knäckebröd och... 
4 burkar lingonsylt och lösgodis, med mina favoriter, han är bra han! Hade kört förbi IKEA i Perth och handlat åt mig, yeaahooo, här ska det äta köttbullar och knäckebröd med ägg och kaviar, Yeaay!  

Kärleken

Det var en åååh så glad kille som anlände igår kväll medans jag satt i solen på en uteservering och drack ett glas vin. Glad att få träffas igen, glad över vår åååh så fina och sjukt stora bil, glad över att vara i Coral bay. 

Vi gick och tittade på solnedgången, pratade tills vi somnade, tog en öl på en uteservering och åt en fantastiskt god middag. 
Fisk ochskaldjursfest. Snapper, bläckfisk, ostron, räkor, chili räkor pch sallad. Sjukt gott för hungriga magar med fint sällskap och en flaska vin från Nya Zeeland. 

Mysig middag :)  

RSS 2.0