On the road from Charters Towers

Här snackar vi översvämningsnivåer... Upp till 7 meter översvämning över en bro, ingen liten vattenpöl här inte, haha!


Campingweekend på gång

Bilen är packad, kläder nere i väskan, fiskespön är med, båt, mat, öl, böcker och pyjamas! Weeeiiii! Dags att dra ut i Australiens outback, hitta en strand någonstans och bo i ödemarken 2 nätter, weeeeiiiii!


Bilägare, wooohooo!

Idag åkte vi ut från Bens mosters ställe med Wayne, mannen i huset för att kolla på den lilla Toyota Corollan! Bilen var, hmm, låt oss säga vinröd men okej, that's it!
På vägen därifrån så åkte vi förbi en vit bil som stod parkerad utanför ett hus mitt ute i ingenstans med en till salu skylt på! Vi stannade och kikade och ringde ägaren! Bilen hade gått 10 000 mil mindre, var 7 år nyare, modell större, automat, allt i den fungerade och var bara 500 dollar dyrare!! Provkörde och hej så bra, här sitter jag nu med en kall öl som bilägare igen, wooooaaah!
Kan nu starta med road trips, party places, jobb och en bra resa runt östkusten med omnejd, äntligen!! Weeeiiihooooo!!!


Charters Towers

God morgon från min sida! Har ännu en dag vaknat till strålande sol, 30 grader och en mycket vacker vinterdag, haha! Älskar det här landet, det är utan tvekan mitt bästa beslut hittills i livet att packa min ryggsäck och prova vingarna här, weeeiii!

Igår hade vi en helt fantastiskt skön dag, vaknade tidigt, jag stack ut och sprang 7 km 06.45, tog sedan 8.30 färjan över till Magnetic Island och vi påbörjade vår vandringsdag, avverkade totalt närmre 20 km, 5,5 timmars vandring upp och ner på små spår med helt fantastiska vyer och fina stränder på vägen och aven 57 ödlor, huuuuah! Sol paus i mitten på stranden och en mango sorbet glass så var vi fit for fight i halvtid, haha!

Väl tillbaka hemma plockade vi upp Bens mosters man vid flygplatsen och åkte 136 km till charters Towers, 51 roadkills pa vagen, alltsa overkorda kangurus! Oooh my good sager jag!  där vi har sovit över, ska spela golf idag, kolla på en bil åt mig och sedan rulla vidare hem, förhoppningsvis med en vinröd bil rikare, vinröd är för övrigt Queenslands färg och eftersom jag flög in till Brisbane är jag en Queenslander, håller på de vinröda och är lite bättre än New South Wales och andra stater enligt ben, hahaha! Bra där!
Med bil är tanken att jag ska åka neråt på måndag, bila ner mot Bundaberg och börja jobba skiten ur mig, hurra! Cash is king, work hard or go home osv, osv!
Ska nu smyga ut i köket, ta mig en liten kopp kaffe och vakna till liv! Godmorgon från mig :)
Mer fina bilder lägger jag upp senare ikväll :) tills dess får ni hålla till godo med ett litet smakprov!


Ett par organiserade dagar

Har de senaste dagarna organiserat mig själv, har numera ordnat med en bank, taxeringsnummer, mobil nummer och snart även en bil antagligen. Var och provade en liten daewoo idag som tyvärr var kass, eller tanten som sålde den var creepy så ingen bil tyvärr! Bättre lycka nästa gång! Kim, bens mamma har en syster som även hon kollar efter bil åt mig, så himla snällt och hon hittade en Toyota Corolla -95 idag som hon åkte och provkörde och allt åt mig! Ska till dem imorgon så ska kolla mer och kanske ta med den hem på torsdag då vi ska sova hos dem! Har under tiden fått en bil av Bens bror Jai, hahaha!
Visst är den fin?


Jourama Falls

 
 
Laddar upp lite mer bilder fran nar vi var vid Jourama Falls! Helt otroligt fint verkligen!

Alva Beach, Ayr

Måndag 12.00 och jag har precis ätit en omelett till frukost efter en 10 km lång löprunda, lika varm och svettig som alltid! Träffade Bens moster igår och hans ena kusin. Trevligt! Fick även skypa med mamma, pappa, farmor och sen även Anna, Anders och lilla Noomi, söta älskade lilla troll, hon kom springande till Skype och sa; "jag älskar dig, Mosse" ååååh, att såna små ord från ett litet busfrö som inte ens är 2,5 kan värma så, mosters favorittjej! 
Dagen igår spenderade vi med full camping utrustning på Alva beach, en låååång strand strax utanför Ayr, helt otroligt fin strand som vi fiskade vid, grillade lunch då vi inte fick någon fisk och lekta med Maylie, deras hund som är så himla kul, 8 månader och på tok för mycket energi, mer än mig, haha!
Pa vagen hem fick jag med se hur det de gor nar de gor socker, stor brand pa hur stora falt som helst och resultatet blir sedan strosocker, coolt!


Har fått svar idag om en Bil, boende och jobb med tomater i Bundberg som beror riktigt riktigt bra, precis vad jag letat efter så ser ut som det kommer bli vart jag hamnar, riktigt bra betalt med så hoppas på det bästa!

Ska fixa en hel del ärenden idag såsom bank, medicare och Australiensiskt nummer, önska mig lycka till!
Bilen och stranden
 
Ben som fiskar
Himla Cool solnedgang pa vag hem, helt otroligt fint!
 
 
 

Saturday in Townsville

Lördag här i Townsville! Startade dagen igår med en fantastiskt skön löprunda, 4 km powerwalk och sedan 6 km löpning i 30 graders värme redan 9.45 är inte att leka med! Svettigt värre! Frukost efter med pocherade ägg, tomat och skinka och sedan har jag hängt vid poolen och letat mer jobb! Fått möjlighet att plocka jordgubbar 80 km norr om Brisbane om jag vill, men verkar som jag stannar här uppe ett tag! Gratis boende, pool, mycket hjälp, bara en bil som saknas, behöver skaffa mig någon liten billig bil som håller i 8 månader, blir intressant detta, haha! Snacka om nedköp, byta min fina Volvo C30 till en liten rostskadad sak, utan AC i 45 frasig värme men antar att det är en del av upplevelsen, haha!
Ska strax klättra uppför ett 300 meter högt berg, 1250 steg upp och ikväll/inatt ska vi fiska. Hoppas på min första stora Barramunda eller vad den heter ikväll, yeaahooo!

 


Jourama falls

Är tillbaka i huset och vårt rum igen efter en härlig dag med picknickväskan i ordning, frukt och kokta ägg och jordgubbar. Vi tog oss idag till Jourama falls, genom floder och så på off roads, stora långa grusvägar och väl där såg vi några fantastiskt fina vattenfall, klättrade upp genom fallen, badade i källorna som blev mellan dem och satt och åt vår lunch på en strand vid en liten sjö med vilda sköldpaddor! Så himla härligt! Var djungel vid fallen och öken på väg dit med stooooora sockerplantage! Såg även mina första roadkills, 2 stora kängurus och en liten kängurubebis! Usch!

Ska över till några av Bens brors vänner ikväll efter jag lagatmin special musselsoppa ikväll, fredag och allt! Har även gjort mitt första jobb här, tjänat 50 dollar genom att göra en håruppsättning på en av Bens mamma, Kims vänner! Så kul verkligen och alltid bra med lite extra klirr i kassan!


Stranden min första dag på Sunshine Coast och Noosa national Park

Lite bilder den senaste veckan
 
 
Stranden vid Sunshine Coast
 
Jag i Noossa National Park
 
Noosa
Bush-brand, kommer vara hur mycket brander som helst, torr sommar ska det bli!
 

Har precis avklarat en 10 kilometers löprunda längs med havet här i Townsville. 30 grader klockan 8.30 men avklarat är det efter svettiga 55 minuter kan jag lova! Idag ska vi antagligen ut och fiska och bara ta det lugnt! Har en del saker att ordna med, banken, skatter, sjukhuskort och så ett abonnemang här  australien så jag får ett australiensiskt nummer. Har låst upp min telefon så kommer ta bort mitt svenska nummer och enbart ha mitt australiensiska. Kommer vara lättast så!

Lägger upp lite fina bilder från dagen då Ben och jag var på stranden längs med sunshine coast! Vattnet var helt fantastiskt, ungefär 23 grader och så fin, lång strand! Helt otroligt fint!

Hoppas alla där hemma har det fint, tänker på er mycket men åååh, det här är såååå spännande och jag växer för varje dag, kommer se tillbaka på allt detta med ett leende minst sagt och detta är bara början, weeii!


Billabong Sanctuary, Townsville

 

 

Såhär mysigt har jag haft det idag, vet inte riktigt hur ord ska förklara dagen så låter bilder istället få visa hur bra vi har haft det. Ben tog mig i alla fall till Billabong Sanctuary idag och där fick jag se alla helt fantastiska djur som Australien har. En salig blandning och jag var i himmelriket! Åååh!

Ormar, ödlor, krokodiler, kängurus, koalor, fåglar, wombats, dingos och mycket mer! Åååh! Känner mig väldigt, väldigt stolt över hur modig jag var med ormen, grät efteråt, haha men höll i den gjorde jag! Men skakade som ett asplöv i 30 minuter. Ormar och jag är inga bra vänner men numera vet jag hur man gör ormbandage om man blir ormbiten så att inte giftet ska sprida sig. Fick mig en bra lektion i det vilda djurlivet igår och vad man bör och inte bör göra! Hejja mig!

 
 

Noosa nationalpark

I lördags tog ben mig till Noosa nationalpark, ungefär 45 minuter norr om Caloundra! Vi var ute och gick i spår och olika leder man kan vandra och längs en stenlagd väg längs med klipporna och ner på stranden! Det var helt fantastiskt och vi letade efter leguaner men de hade gått undan för dagen! Fick se eucalyptus och underbart fin djungelliknande skog! 
 
 
 

Ankomst i Townsville

Har kommit upp till Townsville nu, Bens pappa mötte upp oss på flygplatsen, han var den enda som visste om att vi skulle komma så vi tog bilen till deras gata, åkte en bit bort och hoppade ut och gick längs med gatan in på deras uppfart och Bens mamma blev så glad! Hon grät floder och släppte honom inte på ett par minuter! Haha! Så himla kul! Överraskade Bens bror också och gick tillsammans ut på kvällen och åt en supergärna middag, min första australiensiska stek! Satt sedan uppe på deras veranda till 01.30 innan sängen kallade! 
Här uppe är det vinter och 31 grader varmt, så ska absolut inte klaga! Under sommare nblir det 40-45 grader Här och det finns mängder av krokodiler i vattnen och hajar och så lägger man på lite maneter som är giftiga/dödliga på det! Jag vet en tjej som inte ska kropps i vattnet, den saken är klar! Oroa dig inte mamma! 
 
Fick gett bens föräldrar presenter från Sverige, älgöppnare, ahlgrens bilar, kaviar, lingonsylt, mammas knäckebröd (de älskade det, mamma), glögg , äggskivare och  en osthyvel! Så himla härlig kväll var det igår! Fick smakat en ny australiensisk ölsort och så en kopp kaffe och kvällen var fulländad! 
Idag ska vi upptäcka staden, gå till stranden och äta lamm senare ikväll!
 
Såhär glad och levande känner jag mig nu! Lycka till 110%!
 
 

Fiske, camping och så en spindel på det

 
Var ute i lördags och fiskade och campare på stranden. Vi hörde våra fiskegrejer och åkt med båtar ut till en ö på andra sidan Caloundra, Double Island kallas den och vi hade med och filtar och sov under bar himmel och somnade till stjärnorna och en brinnande Eld. Fiskade tills klockan var 03.00 på morgonen. Casey fick en fisk som blev morgonens grillade frukosVarvens vänner Scott, Matty, Jess och Daniel var med och det var så himla kul. Blev bligen av några sandloppor som kliar som tnian nu och vaknade upp på morgonen med liten huntsman på mig, en spindel som kan bli 20 centimeter i diameter! Huuuuuuah! Inte giftig dock som tur är!
 
Hade det verkligt så kul och när vi kom tillbaka på söndagen vid lunchtid så duschade vi, tog en powernap och tog sedan bilen till Brisbane. Underbar stad och vi var hos Caseys pappa ochsov där! På kvällen mötte vi upp Ida äntligen och hade en väldigt rolig kväll på Normanby, en bar/pub som har sina största kvällar på Söndagar. Så himla kul var det verkligen! 
 
 

Caloundra, Sunshine Coast

 

Såhär fint hade jag det imorse när jag var ute på en 40 minuter lång löprunda. Längs med havet och en flod hela vägen och tillbaka igen till Scott, Bens kompis som vi har sovit hos inatt! Nyfångad grillad fisk med grönsaker till brunch, solsken och så havet som är alldeles intill huset! Satt uppe igår kväll och pratade på altanen, kallt som tusan blir det på nätterna och så har jag sovit inatt, i vad jag tror kan vara den skönaste sängen hittills i mitt liv! 11 välförtjänta timmar sömn och jag är utbildad men i stort behov av kaffe, så nu ska jag leta upp något som liknar det, haha, mitt enda krav här i livet! Yaay!


Ankomst, Brisbane och fina vinterdagar

Strandpromenaden vid Golden beach
 
Så var jag då äntligen här och äntligen inne på internet så jag kan skriva, det är än så länge helt fantastiskt, Gud så himla fint och vilka fina platser jag har upptäckt än så länge! 
Flyget hit gik väldigt bra, tog cirka 31 timmar totalt och med mellanlandningar i Berlin, Abu Fhabi och Singapore så kunde jag äntligen kliva igenom tullen utan problem och kliva ut från flygplatsen med vetskapen att det här ska bli mitt så kallade hem i minst 8 månader, behöver jag säga att den känslan inte gick av för hackor! 
Mamma, bara till dig så klarade jag mig igenom tullen med ditt hembakta knäckebröd i väskan, puuuh, det jag har mest orolig för. Glöggen med, hahaha! 
Vi hyrde oss en bil och har de totala 48 timmarna som vi har varit här hälsat på Bens farfar, hans 3 helt fantastisk mysiga brorsbarn, hans vänner båda kvällarna och nu ska vi snart bege oss till Noosa, och nationalparken med koalor och fina stränder som finns där. Badade igår i havet och har hittills mött härliga människor, nyfikenhet för att jag är från ett sånt kallt land och ätit grymt god fisk. Ikväll ska vi ut och campa på en liten ö ute i havet och fiska hela kvällen/eftermiddagen. Kommer bli otroligt roligt!
 
Imorgon åker vi in till Brisbane för en sunday session, man går tydligen ut på söndagar här i krokarna och det är den största dagen för utgång! Ska möta upp hela grabbgänget som var hos mig på midsommar, Casey, Dave och kanske Kieran och även Ida :) kommer bli kalaskul!
 
Nu ska jag bege mig ut vidare, köra på fel sida av vägen, fel sida bilen och behöva tänka omvänt, allt byter ju plats, haha! Vindrutetorkarna åker på varje gång istället för blinkers kan jag säga, haha! Men kul är det! Ha det toppen! 
 
Golden beach i Caloundra 

Wake me up some day

Det här kommer bli mina reseord, mina budord och så jag kommer tänka!! Ingen återvändo, bara mängder av fantastiska möten och upplevelser!

Feeling my way through the darkness
Guided by a beating heart
I can't tell where the journey will end
But I know where it starts
They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
Well that's fine by me

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost

I tried carrying the weight of the world
But I only have two hands
I hope I get the chance to travel the world
And I don't have any plans
I wish that I could stay forever this young
Not afraid to close my eyes
Life's a game made for everyone
And love is a prize

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost


Hejdå Sverige, Hej Australien!

Landvetter, 24.6 kg packning, en Corona i O'learys baren på utrikes, 30,5 h flygning framför mig, sommar året runt och så mängder av fantastiska upplevelser och saker som kommer hända!!

Älskar er alla där hemma så mycket, kommer alltid finnas med mig överallt, fina familj och vänner som önskar mig lycka till genom sms, samtal och meddelanden!! Nu kör vi!! Weeiiii!!


Sista svenska dagarna

Sitter hemma hos min syster och hennes man efter en jättekul kväll och natt ute i Halmstad. Var hos Klara och Andreas igår, var på aterbeachen på Tylösand, åt ihop och drack champagne. Hamnade inne i stan på kvällen efter en kväll på altanen. 
Idag åkte vi hem vid 12tiden för att åka mot Borås. Vi åt räkmacka på viskan och även en Brownie med Dumle hamnade i magen, mina sista måltider är njutning till 110% som gäller och sedan blev det elfsborg mot kalmar på Borås Arena. 1-0 vinst och en match stående i klacken. Grymt kul match och en ny värvning för Elfsborg. Numera är Ben en elfsborg supporter med hatt och allt! 
 
Idag har vi på kvällen ätit god medelhavsmat hos min sytser och hennes man och ska sova här inatt. Energin för en kväll i Borås fanns inte alls så istället sitter jag här trött och slut men med god mat i magen och sippandes på Moët & Chandon i glaset. Min sista champagneflaska är numera slut och en fin kväll har vi på altanen här i Örby. 
 
Imorgon blir det fiske som gäller för Ben och Anders, förhoppningsvis lite svampplockning för oss och jag ska ta en sista fika med Anders och få krama om honom lite innan jag åker. Packa iordning och även åka till MM för att handla presenter och mina cravings som jag ska ta med mig. 
 
Nedräkning som gäller nu, mindre än 3 dagar kvar, herregud, känns inte riktigt som detta är på riktigt men jo! Nu jäklar, snart bär det av! Weeeeeiiiiiii! 
 
 

Sista dagarna på svensk mark

Sitter påväg till Varberg efter en dag i Göteborg! Strosat i stan, ätit min favoriträtt på restaurang, varit på bio och gått i affärer och även fiskat upp en överraskning till Ben! Weeeeiiiii! Sista besöket i Göteborg på ett bra tag!

Ska till stugan idag och imorgon vidare med tåget mot Halmstad för att gå ut och krama om Klara en sista gång, lördag blir elfsborgsmatch och utgång i Borås och mys med Jessica, söndag grill hos min kära syster med familj, måndag familjemiddag sedan på tisdag bär det av. Fjärilar i magen och lite pirr nu men mest 7578 fantastiska upplevelser som ska kirras. Att jag lämnar Sverige med en av den mest fantastiska människan jag träffat gör ju inte saken bättre, känns fint att ha min egna Aussie-boy innan ankomst, för ja, ett par är vi och förhoppningsvis lär vi förbli det om jag bestämmer, han gör mig så glad, lycklig och levande, något jag aldrig trodde om mig, att det var det här livet hade att erbjuda! Men men, nog om det ;)
Packat om min väska 3 ggr nu, en flaska glögg står framme och en fet hemmakvällsgodispåse står på inköpslistan! Nam nam nam.

Har haft sköna dagar hemma med familjen, ätit älg, druckit farmors upphittade sista flaska Julmust, tagit mina sköna favoritlöprundor på 7-9 km och långa härliga promenader! Mammas hemmagjorda köttbullar går inte heller av för hackor och lyxfrukost med nyplockade björnbär, hallon och blåbär! Badat i sjön och gått med Amos! Så det ska vara och jag njuter av allt fint vi har hemma!

Har svenska presenter att införskaffa (läs kaviar, sill, osthyvel och Marabou) och lite pyssel kvar hemma, tandläkarbesök och så inhandla lite förnödenheter till mig själv, kraaaaaaavings!!
Nu är vi snart framme i Varberg, final countdown!! Weeeeeiiiiihooo :)


Så var vi i Varberg igen

Har haft helt fantastiska 8 dagar i Grekland, sista dagarna spenderade vi på Ios och 2 dagars fest som var så himla bra! Så kul poolparty på Far out och så mötte vi nya kul människor, australiensare båda dagarna, bäst jag vänjer mig! Det var så himla roliga så sista kvällen i Santorini möttes vi alla igen och hade en sista avslutande pubrunda!
Skulle på kvällen där tagit en båt tillbaka till Kos 00.50, men fick 19.00 reda på att den var försenad till 03.50, okej, det funkar tänkte vi, några fler drinkar hinner vi med och fortfarande vårt flyg 12.30, då båten tar 5 timmar!
Tar oss efter en cocktail för mycket till hamnen i Santorini och väl där får vi veta att båten är mer försenad, båten dyker fint upp i hamnen 09.00 och avgår 9.40?!
Hejdå vårt flyg och hej fler dagar i Grekland!! Vi fick alltså vänta sittande på asfalten i hamnen 6,5 timme! Hahaha!
Lyckades boka en ny biljett dagen efter för 6000:- så vi tog oss till Köpenhamn. Flyget gick 04.40 på morgonen så denna natten spenderades på flygplatsgolvet!! Bra avslut helt klart! Haha!
Hem kom vi efter tåg från Köpenhamn så nu så är vi i Varberg igen :)
Blev dock biten av något så har en svullen och öm hand och så kliar det i hela handen, hårbotten och överallt!? Hej allergisk reaktion!! Kul klart!

Förresten så är det 10 dagar kvar nu tills avresedagen är här och jag lämnar Sverige?! Siktet inställt på sommar året runt, resor och nya livserfarenheter, det tackar jag inte nej till! Tjooohooo!


Oia, Santorini

I lördags hade vi en sån här fin dag:
Sitter med en fantastisk utsikt över Oia och njuter av en solig dag med öl, cider och nötter i vår egna pool på vår lyx resort! Unnade oss en natt i en svit med roomservice, free bar, jacuzzi och en 60 kvm svit!

Ändrade lite båtar och åker vidare mot Ios imorgon för 2 dagars sol, bad och lite party och ytterligare en ö! Är bara 35 minuter med båt från Santorini så det är helt otroligt!
Ska njuta här hela dagen idag och imorgon innan vi drar oss vidare!


RSS 2.0