Ben är tillbaka

Magnetic Islands utanför Townsville
 
Så har det gått ytterligare några dagar här i Byron. Jag har jobbat extra skift, ätit goda knäckebrödsmackor med avokado, kikat julklappar till Ben, varit på stranden, läst böcker, druckit några öl och umgåtts med Ciara. Hon bjöd mig på lunch igår. God Paella med varsin kall öl som vi inte har provat innan, någon val-öl, gott som tusan minsann. Vi var på the whiskey bar och avslutade sedan vår lunchdejt med en kaffe på Max milk bar. Så himla härligt, pratat i mängder i 3 timmar och hade det så kul. Igårkväll hämtade jag även upp Ben på busshållsplatsen, så himla glad var jag att äntligen få ha honom här igen, åååh min fina kille, känns så skönt att han är här hos mig i 2 veckor nu! Yeaaay!
 
Idag ska vi grilla känguru vid Wategos och sedan så jobbar jag vid 19.30-00.30. The Rails firar sin 32-årsdag idag och det är stort jullotteri där ikväll, kommer garanterat bli packat med folk och glada människor, yeaahooo!
 
 

En till dag här i Byron Bay

Sitter på ett kaffe, njuter av en kopp kaffe, fina vänner, solen, morgonpromenad igen, vackra omgivningar och jag känner sån tacksamhet och glädje till livet. Ååååh! Det här är jag så tacksam för, och kommer alltid att minnas med ett leende, min tid i Byron Bay, mitt liv här. Vackert, vackert...
 
Jag kan inte vara annat än förälskad i den här platsen!
 

Grattis Papppa!

 
Grattis pappa på din födelsedag här med!
 

Söndagsbestyr i Byron Bay

Vaknade igår med massa energi. Lördagens jobb gick galant och jag jobbade så fint över lite för att Katie ville gå tidigare, givetvis ställer jag upp på det och så tjänar jag ju några extra dollar på det med så! Kalasbra. Snörade på mig mina löparskor och tog en owerwalk/löpning till Lighthouse. Så galet varmt redan klockan 8.00 men så härligt, ringde och pratade med min lilla söta farmor som har varit i Kina och Peking, gått Kinesiska muren och gjort sightseeing där i 10 dagar, min coola farmor, krut i den damen vill jag lova, 85 år gammal och frisk som en nötkärna!!
I solen på min promenad så hände det, min första nära upplevelse med en orm här i Australien. En liten men ack så farlig brunorm, som är utsedd till Australiens farligaste orm. Jag blev jätterädd, gåshud på hela kroppen och fick sedan assistans av 8 glada pensionärer som sa att det var bara en liten sådan och när den hade ringlat åt sidan sa dem att jag kunde gå förbi på stigen, men jag sprang, Sprang för allt vad jag var värd och det var sjukaste uppförsbacken men ack så jag sprang, haha! Livrädd verkligen!
 
Hemma sedan så mötte jag upp tjejerna för en kopp kaffe på Top Shop innan jag behövde städa hostelet. Efter det var avklarat så blev det Byron Bays marknad och mys där bland alla stånd, mat och annat mysigt som finns där. Åt 2 isglassar gjorda på färsk frukt och sedan en god Sundaee, mumsigt värre. Smakade med en Donut med choklad i. Hög på socker och glad klockan 13.00 och insåg att det var en mycket bra och sund frukost för att vara en söndag. Mmm!
Lite försäljning av Australiens version av julgranar!! Dina är 200% finare pappsen!!
 
Glad tjej på marknaden i Byron Bay
 
Efter marknaden blev det slappande på stranden 1½ timme innan vi packade ihop, jag fixade mig och mötte upp några killar på Aquarius för några öl i solen innan vi gick till Beach hotel och dansade till stängning. Jag och Ciara hade sedan en kul kväll ihop för vi bestämde oss för att gå till La la land och där drack vi vatten, pratade lite och sedan begav oss hemåt! Fina fina Ciara, hon är mysig. Hon kom och väckte mig i morse, la sig i sängen hos mig så låg vi där och pratade i 15 minuter innan det var dags för mig att städa igen Ska snart väcka henne då hon gick och la sig 10.00 för hon åkte 02.00 till ett berg, Mount Warning och klättrade upp och ner för det i 4 timmar för att se soluppgången. Galet men hon sa att det var värt det. Hon hade dock druckit lite för många öl och kräktes på vägen ner, haha! Hon var rätt sliten när hon kom och väckte mig om man säger så!
 
Ikväll ska jag nog möta upp Tom, en kille som brygger världens godaste öl här i Byron på Stone & Wood Brewery. Han har bjudit in mig på en BBQ och sedan ska vi gå och se Dan Hannaford ikväll, jag, CCiara och de andra tjejerna! Mys till 100% när man är ledig! Massa kramar på er :)
 
 

Lucia

 
 
Så igår var det Lucia i Byron Bay. Vi hade sedan IKEA laddat upp med glögg, pepparkakor, lussekatter med saffran i och pepparkaksdeg. Mmmm så gott det var. Lussekatten med saffran var ren och skär njutning kan jag lova, så himla gott! Mmmmm. Vi live streamade svensk lucia på youtube och försökte få oss stämning, så mysigt vi hade det!!
 
 

Julbord på IKEA i Logan, Brisbane

 
 

I tisdags så var jag ledig efter att ha sovit ut länge efter en jobbig och tung kväll på jobbet, det kändes skönt med sovmorgon till 09.50, städningen på hostelet blev avklarat och på dagen så gjorde jag ärenden, skickade mejl hem, fixade med bilder, handlade mat och organiserade mitt rum. Har flyttat in i rum 12, bästa rummet på hostelet äntligen, så himla bra rum. Här bor jag, Helle, Jenny, Susannna och 2 svenska killar, så vi har ett svennebanan rum. Vid 15.00 åkte jag, Jenny, Suss och Nancy till IKEA för vi hade bokat in oss på Ikeas julbord på kvällen. Så himla gott var det. Vi shoppade först, jag köpte läslampa och spegel till rummet, och även runt knäckebröd, lagrad ost och präst ost, dammsugare, pepparkaksdeg, kanelbullar och sill för vårt julbord vi ska ha på hostelet. Mmmm så gott. Julbordet på ikea var kalasgott, 8 andra svenskar hade åkt från Byron så det blev ett långt, långt julbord och åt sill, julskinka, ägghalvor, köttbullar, pepparkakor, lax, frukt, ädelost och drack glögg. Mmmm så gott. Vi hade en sån mysig tid ihop och gud vad roligt det var.

 

 

 


Stereosonic i Brisbane

Så var det då dags för den stora helgen som jag längtat efter. I lördags morse så packade vi bilen, jag, Hanna, Ciara och Tove för vi skulle minsann till Brisbane och gå på Stereosonic. Biljetten dit var ju köpt i början på augusti och nu vankades det festival minsann. Öl och cider var inköpta, mask att ha på festivalen fanns nedpackad, fina kläder och en jäkla go stämning, mina fina tjejer. Ciara hängde även hon med och Hanna fick Caseys biljett så det var minsann ett grymt gäng som begav sig till stan. Även Jessica från Sunshine Coast kom ner och var med oss. Vi bodde i Caseys och Kierans hus på Kangaroo Point i Brisbane, med pool och allt och där installerade vi oss, fixade oss och hade lite förparty innan det var dags för oss att ta taxin till Base backpackers i stan där hela gänget från Ultra music festival och mexico väntade. Så kul med en återträff. Även Heather och Tyler från Filippinerna kom dit med Whitney som jag träffat här i Byron kom dit, så hiiiimla roligt att träffa dem igen. Det blev shotguns, bra musik och uppladdning innan vi begav oss till festivalområdet 14.30. Världens skönaste gäng hängde där hela dagen, dansade, dansade dansade och åter igen dansade tills klokan slog 22.00 och festivalen dag 1 var över. Vi hade då lyssnat på så bra musik; David Guetta, Calvin Harris, Empire of the Sun, Will sparks, Zedd och Nicky Romero. Tove var lite dålig eftersom hon hade ätit för dåligt så på kvällen tog vi bara en nattmacka på seven eleven innan vi tog en taxi hem och 23.30 så låg vi skönt i våra sängar och laddade om för en ny dag.

Söndagen var det festival dag 2 och Alesso, Afrojack, Above and Beyond, Axwell, Armin van Buuren och Krewella stod på dagens lista över vilka som vi skulle se. Såååå jävla bra var det och så kul hade vi. Samma sköna gäng, samma uppladdning på Base och dans, dans, dans tills benen värkte. Men det var det så lätt värt. Efter festivalen som var spektakulär och så bra så gick vi in till stan där vi hamnade på down under, Base backpackers bar och dansade ännu mer där mellan 23.00 - 03.00 då de stängde. VI dansade i mängder verkligen och herregud så kul vi hade. såå bra! Mat blev det på Burger king sen och en glass innan vi rullade hemåt och var hemma 04.30 och pratade, skrattade och hade verkligen en sån skön känsla i hela kroppen. Tjejhelg så det skriker om det och sååå sköna tjejer, har verkligen haft det så kul ihop!

Måndagen blev det slappt häng. Tove åkte till Sydney för att åka till en salladsfarm. Ciara åkte för att möta upp sin mamma och syster i stan och jag, hanna och Jess stannde, hängde i poolen, åt kex, glass och drack cola innan jag 16.00 drog mig hem till Byron igen för att jobbet kallade. Kan enkelt summera helgen till en av de som kommer gå till historien, så himla kul vi hade det!!

Visst är det så att en bild säger mer än 1000 ord så här kommer ett bildregn :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycka och glädje till 110%

 

 


Nimbin

 
I torsdags så bestämde sig Ciara, Whitney, Tove och jag att vi skulle åka till Nimbin. n liten liten by 1 timma och 20 minuter från Byron. En riktig hippiestad där det är flower power stil, udda personer och lustigt folk som bor. Staden har bara en liten gata så vi gick igenom butikerna, åkte till museumet där och kikade runt. I byn är det tyvärr helt öppet och lagligt med Marijuana så det är verkligen en udda by med personer som röker och så deras barn. Miserabelt att se en drogpåverkad med barn men så funkade den byn. Lite känsla av Cristianaia i Danmark. Nu har jag varit där iallafall, något man måste ha åkt och sett, och butikerna hade mycket kul!! Köpte bland annat en fin mask som jag sedan hade på festivalen i Brisbane.
 
 

Onsdag till Fredag

 

Än en gång har det gått sisådär en vecka sen jag skrev!! Mycket har hänt och massa upplevelser och fina saker har jag varit med om. Lättast är att bara ta det från början och köra igenom det. I förra veckan så åkte ju tyvärr Sanna och i onsdags kändes det minsann tomt utan henne. Jag jobbade torsdag och fredag på the Rails och hade i torsdags 5 klippningar på några tyska killar som hade fått höra om mig i stan. De bodde på ett helt annat hostel vilket var kul och bra för mig, 75$ blev det extra den dagen, mycket bra, mycket bra. Jobbet går om alltid så himla bra, så glad är jag för mitt jobb på The Rails och i Fredags kväll så kom Hanna hit till Byron. Hanna träffade jag på Roskilde festivalen i somras, hon är kompis med Casey så var kul att hon kom hit och jag fick en chans att träffa henne igen. Hon flyttade in på mitt hostel här i måndags med så nu bor vi här ihop. Så himla kul! Vi firade Helle och så hade vi sköna kvällar ihop och jag jobbade.. Lite så såg det ut!


Helles födelsedag

 

Förra fredagen så var det Helles födelsedag. Det firades med poolparty, bubbel, sång, tårta och presenter. Hon var glad och nöjd vid sin sida vid poolen hela dagen, fina lilla Helle! Hon är den norska tjejen jag bor med här, så himla go tjej!! Hon var verkligen värd att firas!!

 

 


Byron Bays finaste tjejer

 
Min fina tjejer i Byron! Vi har det alltid sa bra! Igar var det Sannas sista kvall, kanns tomt utan henne nu, den fina fina tjejen har fatt en plats i mitt hjarta och jag saknar henne redan! Kom tillbaka♥
 
 

Sannas sista dag i Byron Bay

 
 
Sitter just nu på Cool katz själv, ett café här i stan. Har druckit en kopp kaffe och skrivit kort till Ben's brorsbarn, ett tvillingpar som fyller år imorgon. De ska få ett fint kort och jag har skrivit i Sannas bok. Sanna, en sån fin tjej jag mött här i Byron Bay är här för sista dagen idag, kan knappt förstå det, att hon åker imorgon. Det här är det värsta med att man möter massa helt fantstiskt fina människor, några kommer, några går men några sätter ordentliga spår i hjärtat på en och kommer alltid finnas kvar där. Vi har verkligen klickat ordentligt så det kommer bli tomt utan henne... Ikväll ska vi äta Mexikanskt, dricka en mojito och njuta av hennes sista kväll.
 
Skjutsade Ben till Dave imorse klockan 04.00 för han skulle åka tillbaka till gruvan för att jobba. Blir tomt utan honom här nu med, han kommer tillbaka den 19 decemper igen så det kommer ta lång tid tills vi ses, saknar honom redan. Har haft några fina dagar ihop och det går inte förklara hur mycket han betyder för mig, han är verkligen en helt fantastiskt fin kille oh får mig alltid att känna mig speciell. Åååh, så fin han är!
 
 

RSS 2.0