En dag av glädje



Lördag idag igen, veckorna rullar på och jag har äntligen landat lite i att vara tillbaka i Australien. Panikkänslan har lagt sig och jag inser att man inte kan ha allt på samma gång med ett mål i sikte och med vetskapen om att livet faktiskt alltid ler mot dig från den ljusa sidan gör allt lättare. 

Har fina kunder idag, stammisar som gör min dag alldeles jättebra och efter en skön lång löprunda imorse på 10 km,  styrka, dusch, kaffe och frukost och med en ny blommig topp så är det minsann en mycket fin lördag idag. 




Sanna mina ord

 

Fredag mina vänner, Fredag :)

 
 
Perfekt start på min fredag. Väcktes av pussar och kramar, en kopp grönt te och kärlek. Träningskläderna på, morgonspinning och lite styrka sedan hem, skön dusch, kaffe, pill med datorn sedan god frukost. 
Är alltid en sån skön känsla i kroppen på fredagar. Åååh mys. 
 
Hade en fin kväll igår med, jobb och sedan lax med sparris, ärtor och kall sås. Bens kompis Brent hjälpte honom med bilen som var problem med så bjöd honom på middag och sedan körde vi hem honom. Han är en av Bens gamla vänner som börjat jobba här. Så trevlig. 
 
Ikväll blir det gym och sedan fläskkotletter med sås och broccoli, mums! 

Mamma min mamma




Ibland så är det så mycket tankar, känslor och funderingar. En känsla av ensamhet, oro och för mycket blandade frågor. 
En sådan morgon önskar jag mig inget hellre än en lång promenad runt Kroksjön, utbyta tankar och ord med den vackraste och klokaste kvinnan jag vet. Vissa dagar saknar jag dig mer än andra, idag är en sån morgon, min fina mamma. 




Lördag igen

Så var det lördag, det betyder en dag med jobb till innan jag är ledig 2 dagar. Sitter med min kaffekopp och yoghurt. Startade dagen med en löprunda, lite styrketräning, dusch och sedan en tur till caféet för att väcka Ben med en kaffe. Han laddar för fiske idag och vi ska mysa ikväll hemma. 




En sån där ledig dag



Att få låta tankarna susa fritt under morgonpromenaden, låta kroppen ta ut sig på träningspasset, känna en njutningen över frukosten som smakade sådär perfekt med apelsinjuice. Få håret tvättat och masserat och tonat på salongen, känna lite hopp och tro igen när jag sökt efter ett nytt jobb, ha en ledig dag att njuta över. 


Väcka kärleken till liv med mangosmoothie och pussar. Gå till stranden, känna salt och sol värma huden. Äta på restaurang och se solen gå ner. Se på film, äta popcorn.Få gå och lägga sig med en ny bok och han bredvid, sova med en planerad vilodag imorgon. Bara vara. Livet ger tillbaka när det känns som en enda lång uppförsbacke ibland, det gäller ju att bara lyckas se alla fina stunder mitt i alltihopa. Allt kommer bli bra. 




Hur man än gör så har man rumpan bak?!

Ja alltid är det något, när man tror att man äntligen fått reda på saker, har planer och en tro på framtiden ställs allt på sniskan igen. Fick iallafall skingrat lite tankar med Ben som tror så positivt på allt och alltid är så härlig. Allt löser sig sa han som sket i vasken typ, Hakuna Matata eller vad man nu vill kalla det. Imorgon ska jag lösa lite saker och söka nytt jobb. Hej och hå! 

Blev 40 minuters Bodyattack ikväll följt av ett skönt pass body balance, skingrat tankar och fått en ro i kroppen efter många, många dagar med tårar, tankar och oro över framtiden. 
Nu kan vi bara gå åt ett håll hoppas jag. Ätit lite plock till kvällsmat, avokado, macka, kalkon, salami, vindruvor, små tomater och några jordgubbar. Gott för en hungrig mage. 




Ska läsa lite och då förhoppningsvis läsa ut min nya bok, inte många sidor kvar, sedan imorgon är jag ledig. Skönt, Ben jobbar ju sin sista natt också så, hej och hå, en ledig dag ihop är inte fy skam. Nu ska jag äta en till rawfoodboll jag har i frysen och bara vara, typ läsa bloggar innan min bok. 

Morgonstunden

Lång löpning imorse medans solen gick upp, skingra tankar och låta pulsen stiga, så såg min lördagsmorgon ut. Efter att ha somnat 21.00 och drömt att jag vann 100 miljoner dollar (Eeeeh, ja tack?!) var det ett fint sätt att starta dagen på. 

La mig i sängen lite till efter en dusch och pratade med Ben som kom hem från sitt nattskift och sedan blev det frukost med müsli, banan och fröknäckebröd. Riktigt gott. 

Gick även till Karrathas nyöppnade cafe nu på morgonen och köpte med mig en svart kaffe till jobbet, vet att jag har en ganska lugn morgon så en god kaffe är jag värd, billig var den med så kan bli ny kafferutin hos dem, Empire6714 heter dem. Bra meny för frukost/lunch med, måste provas. 





Fredag i Karratha

Efter en dag på jobbet och sedan spinning imorse och gym ikväll sitter jag gott i soffan framför en film. Ben hade gjort en underbar middag åt mig och ställt i kylskåpet, så himla fint gjort, smakade gudomligt också. 


Fick mig en nypa sol med när jag fick hem från gymet, så himla härligt, varmt men härligt. 

Ska bara stanna hemma ikväll tror jag, Ben jobbar natt och jag är bjuden till Chan på jobbet men det blir nog bara mys med min film ikväll i soffan och en del läsning av min bok. Jag har inte energi att bege mig ut igen, så soffläge väntar. 

Kram på er

Lillördag

Ledig dag mitt i veckan har inneburit långpromenad, bodypump, och sedan dusch och en härlig brunch med Ben på Soul Cafe. Fick en nypressad morot och apelsinjuice, kaffe, och sedan en rätt ned avokado, svamp, pocherat ägg, lax och gott surdegsbröd, jo jag tackar. 





Vi tog oss till stranden, läste där, badade, solade, jag slog i mitt ben och sedan åkte vi och handlade mat och annat. 




Har klippt Casey och vi har ätit soppa med bröd till middag klockan 16.00. Ben har även visat att han kan leta ordentligt i kylen genom att böja på benen?! Applåder till honom, haha, han brukar aldrig hitta något så jag retar honom!



Nu är jag sugen på mat igen så ska äta frusen yoghurt med banan, mango, mandlar och kolasås, bra kombination eller hur!? Mm mm mm. Ska kika sista avsnittet på solsidan sedan läsa min bok och sova, godnatt! 

Så mycket kärlek



Åååh vad jag önskar mig ett direktflyg så jag fick vara med dig på din dag <3

Grattis Morfar 95 år

Idag är det verkligen ingen vanlig dag för det är min fina morfars 95- årsdag, hurra, hurra, HURRA!! 







Lugna puckar

Lugna dagar på jobbet. Jobbade bara ett par timmar idag, ledig imorgon. Skönt med lite helg mitt i veckan. Ätit god sallad till lunch, solat mig lite, läst ut Hypnotisören och snart min engelska bok som jag aldrig riktigt kommit in i. Tur att den är slut snart. Hypnotisörens 570 sidor tig mig exakt en vecka att läsa ut och jag önskar att jag hade köpt de andra böckerna med honom på flygplatsen, nåväl, det finns ju alltid möjlighet igen. 

Har varit huslig idag och bakat kanelbullar till tjejerna på salongen, handlat mat och tränat imorse. 





Ska iväg på spinning snart och sedan se om Ben vill med på ett dopp i havet när han kommer hem. 
Ska laga kalkonsoppa ikväll och köpt gott surdegsbröd till det. Ska föreslå en bra film och mys eftersom vi är lediga båda två imorgon, Yeaay! 

Gårdagens fisk och sallad till middag 

Första lediga söndagen



Startade dagen med en sovmorgon till 09.00, långpromenad i solen och frukost vid 11, en mycket god sådan. 
Slappade lite hemma sedan tig jag mig till gymet, körde bodypump och extra ben, bra pass som avslutades med 2 minuter burpees och upphopp. 
Har efter det bara suttit i solen lite, fått i mig en smoothie till lunch/mellanmål och nu laddar jag för Taco ikväll. Läst tidningar idag och är nästan köar med Hypnotisören som jag började med på flyget hot till Australien, läst 470 sidor på 6 dagar, haha, jag kan inte sluta😝 

Har varit helt ensam idag ju utan jobb så jag längtar hem så jag vet inte vart jag ska ta vägen, sån hemlängtan och ett gnag inom mig som liksom inte vill försvinna. Aja, det blir nog bättre imorgon när jag får jobba lite. 

Ska skypa med mamma och pappa senare, det hjälper nog lite och igår var det fullt ös på Skype med hela lilla familjen Persson. 








Hästen Anders 

Haha, de är så roliga. 

Lördag i Karratha

Det är en ganska avkopplad tjej som sitter här med en kopp svenskt presskaffe såhär på lördagsmorgonen. 2 ägg är kokta, yoghurten står med Chiafrön i kylen och väntar på att bli uppäten och jag har klänningen redo för en dag på jobbet. 
Har avslutat en timmas löpning som var den jobbigaste i mitt liv tror jag, jobbigare än gbgvarvet, herregud. 33 grader redan 06.00 och så hög luftfuktighet. Pust, får nog bli inomhuslöpning ett tag framöver för det var fruktansvärt imorse. 

Har landat lite här nu, livet känns lite mer hoppfullt än när jag kom, har inte gråtit sen i torsdags och jag har lyckats sova en natt utan mardrömmar eller för många timmar vaken, en bra natt helt enkelt. Har ett bra mål framför mig, en känsla att jag fixar det här och kommer klara det bra, vill man så går det. Har redan kikat på flygbiljetter hem över midsommar och tänker stanna i 3 veckor över min födelsedag, vem möter mig på flygplatsen denna gången och tjejer?! Stor 25-års fest?? Några veckor i vackra sommarsverige! 

Ska snart fixa mig, pudra näsan och sedan kila iväg till jobbet, ska köra ben på gymmet ikväll och sedan kommer Craig och Bens kompis från Sydney Lee över på lite grillat kött och sallad ikväll. Lee är från Sydafrika och 50 år typ, väldigt trevlig! Blir nog en fin lördag. Kram på er :) 

I torsdags regnade det här?! Första gången på 5 månader jag ser regn här i Australien :)

Världens finaste jul

Åååh jag vet knappt var jag ska börja, hur jag ska kunna förklara känslan, glädjen, kärleken och all den lycka jag känner över att ha firat tidernas finaste jul, en åååh så fantastiskt fin tid hemma i Sverige, min underbara familj, vänner och ja, Sverige, tack för att ni verkligen gav mig så mycket glädje och fick mig att känna mig så älskad. 
Låter bilder bara få berätta. 



































RSS 2.0