Overkliga dagar...

I fredags 15 minuter innan mitt jobb började så fick jag ett samtal! Ben ringer, jag hör vårdpersonal, pip och ljud i bakgrunden! Ben berättar att hans huvudvärk han haft de senaste veckorna var helt fruktansvärd så han hade flugit ner från Moronbah, omkring 800 km till Brisbane. Han besökte en doktor, hade gjort en hjärnscanning och doktorn hade inom 15 minuter satt honom i en ambulans för att ha...n hade stora blödningar i hjärnan och lagrad blod sedan han slog i huvudet 4 månader sen! Blodsamlingarna hade blivit så stora att hela hans vänstra halva av hjärnan trycktes in i den högra och skapade stort tryck där inne. Han sa åt mig att allt var bra, att de kanske skulle lätta på trycket och att jag inte skulle vara orolig!
Jag jobbade på och försökte sansa mig. 19.45 kommer Mitch och hämtar mig, jag har ett samtal ringt till baren som väntar, jag tappar allt, mina ben är helt skakiga och jag känner tårar i ögonen. Bens pappa är i andra ändan och benen viker sig! Han säger att Ben är okej men har en 3 timmars hjärnoperation framför sig, tårar rinner på mig men Bens pappa försäkrar mig om att allt skulle bli bra men att de kommer hålla honom nedsövd och att det är hans chans att klara sig, doktorn sa att han borde inte vara vid liv för de omfattningarna som var så väl på sjukhuset hade han legat på operationsbordet efter mindre än 30 minuter! Jag vet inte vad jag ska göra, allt blir upp och ner, Mitch, min chef säger åt mig att om jag behöver gå så kan jag gå! Ringer David, killen jag städar åt men han säger att han ett rum som måste städas dagen efter och att jag ska försöka jobba klart, få en lugn natts sömn sen kan jag åka dagen efter, efter jag städat åt honom! Idiot!! Jag kokade av ilska, panik och jag visste inte vart jag skulle vända mig!! Vad tänker idioten med, så arg så jag kokar! Ett jävla rum framför en annan människas liv! Malin erbjuder sig att städa men han säger nej än en gång! Ber Malin kolla upp buss/bil åt mig då Ben hade tagit min bil till Brisbane så försökte hitta annat transportmedel!
Malin kommer in strax därpå och berättar att Ryan håller sista bussen till Brisbane åt mig men om jag vill gå, får jag springa nu! Kollar på Mitch som säger åt mig att gå, NU! Spriiiing!! Sagt och gjort, aldrig har jag rusat med en känsla som den och efter att ha fått låna pengar av Ryan och Malin sitter jag på bussen! Tårar rinner på mina kinder och jag skakar av gråt! Vad väntar mig nu?! Vart för detta mig! Känslan i min kropp, att få samtal som chockar, att det hela handlar om en människa jag älskar, som är dålig, otroligt dålig och borde vara död får mig att tappa allt! Jag klarar inte av att förlora en till jag älskar, känslan är så otäck, så overklig!! Ringer David och berättar att jag minsann har åkt ändå, han får klara sig bäst han kan utan mig och reda upp sina problem själv! Ringer familj, Bens föräldrar, Ida, Malin och jag lyckas i slutet somna och vaknar upp precis innan jag ska gå av, telefonen ringer ännu en gång, 
Ben ringer och berättar att han precis vaknat, han är där, på andra ändan och helt ok! Huvudvärk, lite snurrig säger han men han är bra, hans fina röst på andra sidan! Kommer fram till busstationen och Ida väntar! Det känns fint att ha en vän där och tillsammans tar vi oss upp till Ben och jag är så glad över att få se honom! Kramar honom och gråter av glädje!! Min fina kille! Ida, jag och Ben pratar en bra stund innan vi vid 01.00 inte får stanna längre! Tar oss hem till Ida och somnar där senare! Dagen därpå så är jag åter på sjukhuset, Bens föräldrar kommer och tillsammans har vi varit här ihop, pratat, funnits för varandra och för Ben! Sån overklig känsla att allt kastas runt och hur fort saker och ring kan hända!
Ben är på benen idag, var på toa och de tog precis ut dräneringen ur hjärnan. Han har ett 12 cm ärr och har i 2 dagar haft en slang 15 cm in i hjärnan som sugit ur mer blod! Idag är det måndag och Bens föräldrar har flugit hem igen! Jag sitter här hos Ben och imorgon väntar en ny hjärnscanning! Är allt ok så får han åka hem men ska kontrolleras noga de kommande veckorna! Inte jobba, inte köra bil på 6 månader, han har plattor fästa på skallen och hans hjärna och skalle kommer ta upp till ett år innan han blir helt bra! Detta var allt just nu, har haft några jobbiga dagar av tankar, minnen, känslor och mycket obehag. Intensiv avdelningen vi är på just nu har fruktansvärt sjuka människor här, folk i koma, unga killar som kämpar för sina liv, cancerpatienter!
Man slutar aldrig att förvånas och kom ihåg att livet kan få en oväntad vändning fortare än ni kan ana, så kom ihåg att alltid vida uppskattning och kärlek till varandra där ute, älskar er alla där hemma! Hör av mig mer längre fram, kramar till er!

En vecka i Byron bay

Äntligen sitter jag med tid till min blogg. Har alldeles för mycket att berätta, dagarna flyger förbi här, det finns för mycket att göra, se, upptäcka och vara med om. Även känslan av att helt och hållet kunna leva i nuet och njuta av varje ögonblick. Om det så är att sitta och se på vågorna, strosa gatorna upp och ner, fika, äta glass, jobba eller träna så känner jag fullkomlig harmoni och lycka i den här byn!

Dagarna som har varit har inneburit bekantskap, knyta nya vänskapsband, fest, dans till långt in på småtimmarna, kärlek, Ben var här, skratt, ölspel, fina ögonblick och så många ögonblick att se tillbaka och minnas!

Jag har lyckats få jobb på en en av Byron Bays bästa pubar/barer som spelar livemusik varje dag, öl serveras och drinkar blandas! Kan skratta mig lycklig och jag är så tacksam. Så himla kul jobb och sån chans för mig att kunna leva gratis och samtidigt få en inkomst, weeiiiii!
Malins födelsedag har firats, grillkväll, hostelliv, poolvolleyboll och dans på borden! Jag skulle inte kunna vara på ett bättre ställe!

I måndags var jag ute på en organisk farm 8 km utanför Byron och klippte en killes hår. Tom träffade vi på the Rails i fredags och de visade sig vara från Byron och jobbade på Stone&Wood, ett bryggeri som brygger världens godaste ale! Han hade små söta kaniner och de låg utanför en macademia nöt farm. Huset var som ett mansion som han hyr med 4 andra av Kieran Peirre, en världsmästare i surf! Kvällen firade jag och Malin med pizza, en jättegod Margaritha valde jag, första pizzan på läääänge, men mm, god var den! 

 

Ikväll väntar jobb 18-01, så även fredag och lördag! Tjing tjing!

 


Captain cook lookout & the lighthouse

Varje dag här i Byron så startar jag dagen med en promenad upp till Byrons lighthouse. Utsikten är helt fantastiskt och vägen dig är upp och ned, mängder av trappor och smala bushtracks så det bliren. Ordentligt promenad och bra träning på morgonen. Vägen går ut till Australiens mest östra punkt och det är hav så långt ögat når. 
 
 
 
 
Har de senaste dagarna jobbat och lämnat ut mitt CV till lite olika ställen för att förhoppningsvis lyckas få napp och få ett jobb till på kvällstid och nätter. Trivs som fisken i vatten id en hör lilla byn, cool och en avslappnad stämning. 
Var ute igår på Cheeky Monkeys och mötte en hop av olika människor som var sköna, ska möta upp dem igen senare ikväll och se vart kvällen leder. Finns mycket roliga och chill saker, liveband att titta på och olika sköna hak att vara på, jag kommer nog få en bra tid här, jag hoppas det iallafall. 

Byron Bay - en plats att kalla hem framöver

Jag är idag så glad, så himla glad, jag är lycklig så det sprutar genom öronen!
Imorse tog jag bilen ner till Byron Bay, jobbintervju och sedan 3 timmars provjobb och jag har lyckats kirra världens bästa jobba, jag är så himla glad! Har haft en sån skön dag! Mött David och Jade som jobbar därm David äger stället och Jade är manager, sån cool tjej som jag ska bo med, dela leverne med och även jobba ihop med. Såna sköna, coola människor. 
 
Dagen idag blev att efter intervjun och innan jobbet började så blev det en tur till stranden som ligger 300 meter från där jag kommer bo, ett dopp i havet i kalasroliga vågor och sedan tillbaka hem. Fixade mig lite och sedan väntade arbetsdagen. Städade 4 rum idag som prov och det gick ju helt galant så jobbet blev mitt. Rummen och hela stället är inte som ett hotell, det är små lyxiga rum/lägenheter som är helt fantastiskt fina och lyxiga så jobbet blir mer som att vara en pass up på de gäster som väljer att stanna här och ha det lyxigt i Byron Bay! Jobbet som Städerska/Housekeeper kommer vara det mest chill jobb man kan tänka sig. Såhär ser stället ut som jag ska ha hand om och se till att det är tiptop.
 
 
 
 
 
 
 
Kommer jobba mellan 10.30-14.30 varje dag och och efter och innan det är jag ledig och kan chilla, hänga på stranden, lata mig eller träna eller ut och dansa tills fötterna värker. Wooohoooo! Kommer ha den mest fantastiskt sommaren man kan tänka sig här och varje gång Ben är ledig så kommer han komma hit ner. Ska hämta surfbrädor på fredag och sedan är jag redo att leva ett liv som surfare/beachbabe! Weeeiii!
Eftermiddagen spenderade jag över 2 öl med Ben från Mexiko. Mötte ju honom både i Miami och Mexiko och han var här så kul att catcha up lite och prata i ett par timmar, sedan blev det chill på stranden med Jade och husets fina hund, Lodgie.
Kvällen spenderades sedan med en cykel runt omkring i den här lilla byn. Så chilled out och avslappnad ort, gitarrer här och var, folk överallt, en hippie/reggaekultur överallt och så coolt! Jag har utan tvekan hamnat på en av Australiens bästa ställen att jobba på! Wooohooooo!

Weekend i Caloundra

 
Har en ledig måndag igen. Dock packat ihop mitt liv och mina grejer efter ett minst sagt övervälvigande telefonsamtal i morse. Får se vad det blir av det hela och vill inte gå in på detaljer men imorgon styr jag bilen iallafall mot en ny anhalt här i Australien. Mer om detta kommer och mamma, jag kommer ringa dig ikväll din tid!
 
Helgen har varit kalasbra. Spenderade helgen på Sunshine Coast med en del äventyr i bagaget och jag tillbringade lördagen med att lära mig surfa. 1,5 timme i vattnet, 7 kallsupar och lite ömma muskler senare hade jag nästan lyckats stå upp på brädan 2 gånger, haha, det var inte det lättaste kan jag villigt erkänna och jag hoppas banne mig att det ska bli surfare av mig så småningom ändå, men det kommer nog. SKa ju bege mig till ny anhalt nu som innebär att jag kommer bo/leva på stranden i stort sett så nu får minsann hajar och maneter akta sig för jag ska, ska, SKA lära mig surfa, så är det bara.
På lördagskvällen blev det lite grill, öl och kortspel hos Abe, Scotts vän. Mycket trevligt måste jag säga, blev en sen natt och vi var hemma runt 3-snåret och somnade och sov till sisådär 12.30, hahhaa, några behövde sömn?
 
Söndagen blev lugn med en brunch 14.30 och sedan en fika hos Bens farfar.
 
Mer update kommer om vad som händer, vart jag tar vägen och hur det kommer bli framöver, weeeiiii. Jag är sjukt exhalterad dock och ser det hela som en lösning på arbetslösheten! Weeeiiiii!

Sunshine coast

Lördag morgon. Klockan ringde 06.00 idag för vi glömt att stänga av den men inga sura miner, pigga och fräscha efter en tidig kväll igår gjorde att vi hoppade upp och 06.20 satt i bilen. Caloundra, sunshine coast och surf står på helgen schema, weeiii! Vi är strax framme hos Scott, laddat med kaffe och Triple J, världens bästa radiostation så vågorna får akta sig! Igårkväll grillade vi gott, var på gymet och tränade, 50 minuter spinning och sedan mage på det, grymt gott för kroppen. 
Var nere i Surfers Paradise igår för en intervju på ett café, vad händer där? Idioten som äger stället hade glömt intervjun så min 82 km biltur dit var i onödan. Mötte istället världens bitch på stället som var den mest otrevliga person jag någonsin träffat så även om jag får jobbet vill jag inte ha det!! Scott har lagt ut trådar åt mig i Caloundra så hoppas på lite tur här! Nu är vi snart framme, fina Caloundra, gillar verkligen det stället! 

Och så var det fredag imorgon

 
 
Det är med en skön känsla i kroppen jag sitter här och njuter av min kopp kaffe, eller aa, njuter så gott det går av nescafé. Har som tur är hittat en stark och bra sort som passar mig så jag överlever, men imorgon, då ska jag ner till Surfers Paradise för en jobbintervju och på vägen ligger IKEA. Hohoho, någon ska köpa svenskt kaffe minsann, som jag längtar. Är en del svenska saker som såhär efter cirka 2 månader suger lite i mig och som får mig att längta hem, men bara lite. Saknar alla mina nära och kära där hemma såklart, det vet ni men saker som man kan ta på, äta, lukta på och känna! Ååååh! Lista på ingång:
 
• Svenskt kaffe, ingen förvåning här inte! Har dock hittat Long black som funkar fint tro det eller ej, espresso med vatten som ersättning, haha! Men inget väger upp det som svenskt kaffe, helst från morfar, åååh!
• Borås TIdning! Hej svensson och agda 76 år som vill dricka sitt kaffe på morgonen och läsa tidningen! Att läsa på datorn som jag gjorde idag är verkligen inte samma sak!
• Mammas knäckebröd! Har hitills fått i mig 4 skivor bröd sedan ankomsten till australien och inte för att jag saknar det men mammas knäckebröd, med bregotts havssalt! Åååh! Undra om man kan posta paket innehållande isklampar som kan kyla ner smör?! Haha! Tål att funderas på!
• HÖSTEN! Jag är och kommer förbli en sucker för hösten, det är verkligen den finaste årstiden på jorden. Alla dessa härliga färger som glittrar, vackra, friska morgonpromenader med sån där klar luft, en doft av skog, mossa, jord och blöta löv och en varm sol som lyser, åååh! Njut åt mig!
• No big surprise här inte! Hemmakvällslösgodis är det enda kravet jag ahr som jag saknar, fast egentligen inte alls men ändå, det vore gott med en ferraribil eller 2 eller några sura vattenmelonbitar. Mitt säkerligen enda craving när det kommer till onyttigheter som jag inte kan säga att jag kan finna här, hemmakvällsgodis! Mmm Mmmm mmmm!
• A-fil, med müsli till det. Det är okej med grekisk yoghurt här men fil, ååååh sur fil!
 
Det var det jag ville få sagt med det, det jag hitills saknar, längtar lite efter eller erkänner att det faktiskt får mig att vilja besöka IKEA eller Sverige-butiken på the Gold Coast för att få lite behov införskaffade, typ Kaffe! Haha!
Har även avnjutit en eftermiddag och dag i hälsans tecken. Solig och varm dag här i Brisbane idag så efter min morgonrunda längs med vattnet på 12 km så blev det en frukost i solen, lite bokläsning innan jag gick till ett nytt gym inne i stan för att gå på Bodypump. Trodde jag skulle få gå på den nya klassen men instruktören körde en mix så får gå dit igen. Var även på Body Balance innan passet och jag har helt glömt av hur otroligt skönt det är, hur fantastiskt det är att andas, känna att man fungerar, sträcka ut och låta lugnet landa i en, åååh! Blir helt klart mer av de passen när jag byter gym snart! Weeeiii!
Ikväll blir det en lugn kväll, fick högtsa betyg av Ben igår av min köttfärssås som jag gjorde storkok på så det blir mer av den varan ikväll och sedan en film jag lyckats ladda hem! Woohooo!
 

Ett par dagar i Brisbane

Inte varje dag som man vaknar och har ett fint brev att oppna!
 

Sitter i skuggan på uteplatsen och har precis fått i mig lunch efter en runda på stan. Drömgod lunch för övrigt som avslutades med att jag slickade rent tallriken. Japp, ni läste rätt, det har jag annars bara gjort efter mammas sås som hon gör till en "riktig" middag så förstå hur god den var! Har hittat en sås som är bättre än ketchup, det trodde ni väl aldrig att jag skulle säga men jo, smokey BBQ sås, ooh herre min skapare så gott! Haha! Man kan ha den på allt! Idag nötfärs, lök, champinjoner, 2 äggvitor, tomat och avokado som rördes ihop och sen sås på toppen! Haha! Låter inte då gott när jag skriver men det var det verkligen!

 
Har ju inget jobb längre då det är för varmt, 37 grader i måndags tog kolen på jordgubbarna! Bara mos utav dem så igår och idag har jag istället blivit arbetslös ett tag! Igår hängde jag på Southbank, Brisbanes konstgjorda strand med Casey! Vi drack kaffe och kollade runt i stan och idag har jag powerwalkat 12 km, varit i stan och skrivit brev, för jag fick världens bästa överraskning igår, brev på posten från Samuel! Så fint brev och jag, ja jag blev så glad så jag grät! Fina fina Samuel. Idag blev det därför ett ärende till posten i stan!

Har lagat köttfärssås nu som vi kan käka ikväll! Ikväll ska vi till gymet och sedan kika på en film vi började se igår! Lite så rullar allt på nu! Hej hej!
 

Weekend Baffle Creek

Kastar in lite mer harliga bilder fran var weekend i Baffle Creek.


Buffle Creek

Helgen har sprungit iväg i en rasande fart. Spenderat helgen med en otroligt massa fina människor, nyfunnen vänskap, skratt och lekar.

I fredags efter jobbet åkte jag och införskaffade en större luftmadrass innan jag plockade upp Ben i Caboolture. Campingweekend stod på schemat för att fira Shaz som fyllt 50 tidigare under veckan. Öl och champagne införskaffades innan vi styrde bilen mot Jessica och Matt som vi åkte med alla de 450 kilometerna upp till Baffle Creek där Shaz och Dennis har en semesterstuga. Väl framme med båt och all packning så installerade vi tält, campingutrustning, kylboxar och annat som alla redan ordnat. 40-50 personer hade tagit sig dit upp för att fira hennes födelsedag och vilket firande sedan. Skratt, ölspel, dans, fiske, beersbee, sång, prat, bad och en otrolig helg kan enklast summera den gångna helgen. Fantastisk minnen och otroligt härliga människor att möta. Lördagen fiskade vi och hade själva firandet och söndagen blev det mer öl, beersbee, sol, bad och fotbollsfinaler på kvällen! Shaz och Dennis är för övrigt Bens barndomskompis Adams föräldrar så uppe i Baffle Creek var släkt och vänner till dem men även alla Bens kompisar med respektive så helgen har varit helt fantastisk. Har skrattat och haft hur kul som helst framförallt med Jessica som är en helt otrolig tjej, så himla kul har vi och på exakt samma nivå, fantastiskt roligt att knyta nya vänskapernas och klicka så med någon!

Så helgen har varit camping som gällt, kan enkelt medge att det var 2 trötta personer som kraschlandade i sängen här i Brisbane igår. Camping tar på krafterna men vad kul vi haft!


Lillördag i Brisbane

Så vad händer här egentligen?
Veckan rullar på, måndag och tisdag jobbade jag och packade cirka 1026 lådor jordgubbar för att vara exakt, fick min sämsta lön hittills i mitt liv med tanke på jobbet och antalet timmar jag utför men har haft soliga dagar så jag njuter ändå. Jobb i cirka en vecka till väntar innan jordgubbssäsongen är över och jag behöver nytt jobb. Har idag då jag varit ledig sökt X antal olika jobb och får se vart det leder, vet ju för tillfället inte alls vart jag ska bege mig eller vart i detta stora land som jag får kalla hem ska bli, men det är rätt spännande!

Har de senaste dagarna startat dagen 04.40 med powerwalk följt av en stabil frukost (stekt ägg och ett äpple) följt av 2 koppar kaffe fram tills frukostrasten 10.00 på jobbet, tuggar i mig min grekiska vaniljyoghurt med min hemmagjorda goda, men ack så dyra müsli, men vad gör man inte för att slippa e-ämnen, halvfabrikat och socker, tycker om min friska kropp för mycket för att spetsa den med massa strunt.
Har de senaste dagarna även maxat min träning, 11 km på löpbandet i måndagskväll, resulterade i 52 minuters grymt stark löpning, känner mig som pappa i tänket "ett steg fram är ett steg närmre mål" så i slutet pressade jag mig till 15,5km/h i hastighet, BOOOM! Panikspring in på toa och kissa och sen gick jag glatt från gymet efter att ha dödat min mage lite, hej beach 2013 version 2 liksom!
Igår spann jag i 45 minuter och idag väntar ett tungt gympass för att avsluta med spinning, åååh jag älskar att cykla. Idag på min lediga dag så gick jag min powerwalk något senare och i solskenet så blev jag glad över min livssituation och efter 12 km så var jag svettig och hungrig! Samma goda frukost, greeeekyoghurt och dusch så har jag handlat mat, lagat mat och ätit lunch, man kan nästan tro att min lediga dag går ut på det, haha!! Laddat med matlådor för de kommande 2 dagarna, ätit en farligt god kycklingsallad till lunch och gjort min vinnande müsli! Ska nu läsa min bok och njuta i solen lite! Bilder nedan visar utsikt från Kangaroo point från dagens morgonpromenad och hurdan mat som jag äter här borta när jag lagar den själv, vegetariskt i måndagskväll och salladslunchen idag (organiskt odlad avokado på toppen gjorde susen, kan tillägga att jag plockat dem själv vilket slutade i en säck med 37 stycken), om vi nu inte äter vietnamesiskt, vilket vi ju gjorde i tisdags, onsdags till lunch, söndags, igårkväll och ska göra ikväll, haha! Det är sååååå gott! Oroa er inte, jag är fortfarande blond, svensk och sjukt brun i hyn, om ni tror att jag skulle bli asiat på kuppen, haha!


Söndagsmys

Kvartetten fortsätter att regera, woohooo! Killarna hade lånat citycyklar ochAntonella fantastiskt söta! Skrattade så jag vek mig! Söndagen blev att starta med Button-up sunday, alltså skjortsöndag, Dave's briljanta idé, dock mindre briljant i 34 graders värme och sol och internationella kaffedagen på det! Jag och Casey är lyriska, kaffe, kaffe, kaffe! Kan tillägga att jag och "Yates" enkelt har spenderat 2 timmar pratandes om kaffe och 3 koppar klarade vi av innan och efter vår brunch på damtadam, vietnames restaurangen! 11.00 hängde vi på låset, utsvultna o h det åts chilli så det sprutade ur öronen på grabbarna, kan väl enkelt säga att de åt så de grät, deras magar var kapital igår och Dave spydde under sin löprunda igår! Haha! Chilliöl och chillimat är ingen bra kombo!
Eftermiddagen åkte jag på jobbintervju i Beaudesert på ett stuteri, 190 ston och föl fanns där och jobbet hade varit rena drömmen, tyvärr blev det inte mitt, en fransk tjej hade mer erfarenhet! Bättre lycka nästa gång!
Kvällen blev lugn, grill och mys framför tvn! Magisk helg helt klart!


Brisbane River Festival

Ölbryggningen gick som ni förstår galant och efter att ha lämnat kylbag och övriga attiraljer så styrde vi benen mot Story Bridge eller snarare under, 2 gator var avstängda, tvskärmar och monitorer var uppe och vi placerade oss gott i solen för att beskåda fotbollsfinalen, Aussies så långt ögat når, de spelar rugbyliknande fotboll på en rund plan och jag fattar ingenting av det hela, men trevligt det hade jag, kan omöjligt gå fel i världens bästa sällskap! Där spenderade vi 2,5 timmar, några kalla öl i solskenet och folkfest, vara start på den dagen ska ni veta!

Vår goda öl som vi bryggt, fantastiska vänner, en utsikt som heter duga och mängder av fyrverkerier som fullständigt exploderade över Brisbanes himmel kan enkelt summera lördagskvällen. Vi hamnade på en hemmafest hos en av Daves vänner och hade där en fantastiskt trevlig kväll. Tidig hemgång och en skön nattsömn gjorde att vi hade en skön söndagsmorgon sedan, internationella kaffedagen och allt!


RSS 2.0