Coral Bay, Western Australia


Hallå där?! 

Sitter på en bänk, med solen i ögonen, sand mellan tårna och vind i håret på stranden och njuter av att vara framme. 8 timmar i buss senare kom jag äntligen fram. Ben är snart här med och vi har ett dubbelrum över natten. Ska äta gott, njuta av att vara lediga ihop, äntligen, ta ett glas vin och bara njuta här verkligen, så himla härligt. 

Fint eller vad?

K I

Igår efter jobbet kom Yolanda och plockade upp mig och vi hämtade Winona. Åkte till K I, delade en flaska vin och åt middag. Jag åt fantastiskt god Paella, mättade fint och jag är fortfarande mätt på morgonen efter den, så himla gott! Älskar Paella, mmm! 


Efter mötte vi upp Chantelle och hennes pojkvän på Tavernan i Karratha, vi tog ett glas vin till och sedan åkte jag med Yolanda hem och sov hos henne i hennes nya fina hus. Mötte hennes 3 gulliga hundar, pratade till midnatt och i morse körde hon mig till bussen då jag är påväg mot Coral Bay. 
Ben körde ju från Perth igår och är påväg mot Coral Bay idag så jag hittade en buss som går 2 ggr i veckan från Karratha så jag kunde möta honom och vår nya bil där. Blir himla mysigt med en natt ihop där på hotell, ska försöka dyka imorgon och sedan se Coral Bay som är västkustens lilla pärla, ska vara så himla vackert. Längtar efter det, middag ikväll och få träffa Ben äntligen, kommer bli som en liten mini semester på 36 timmar, Yeaay. 



Helg, helg, helg

Har haft en riktigt fin vecka även fast jag inte träffat Ben, jag trivs bra med mitt eget sällskap som tur är och jag är så himla glad över jobbet jag har. Det känns så, så bra. 
Fredag och lördag rullade på fint. Gympass fredag kväll och sedan 70 minuter promenad lördag morgon i soluppgången. 
Det var bal för år 11 & 12 i Karratha high school så igår fick jag göra det jag gör bäst, uppsättningar. 2 fina tjejer fixade jag till och det var så kul, så härligt, hoppas de fick en fin kväll! 






Himla härligt jobb jag har! YEAAAY! 


Ny bil minsann



Så har vi fått oss en ny bil här på västkusten. Ben har varit i Perth sedan i onsdags och kikat runt på bilar och har minsann hittat oss en grym bil. En Mitsubishi Pajero med 150L dieseltank och full outback utrustning på. Snorkel för att kunna köra i vatten,ledljus under och utrustad med front krockskydd mot kängurus och så lastutrymme på taket, hallå camping och outbackbilen, vi kommer ha mycket kul ihop!

Dagarna rullar på

Onsdag och jag är på väg till jobbet. Svettig löprunda imorse, ägg och avokado macka till frukost med kaffe och lön på kontot, känns som en grymt skön onsdag. Att Ben kom igårkväll på sin rast och väckte mig med pussar gjorde ju inte saken bättre. Har sett honom 1 timma på 1,5 vecka så var mycket trevligt uppvaknande. Han hämtade pass och sin väska för att åka till Perth nu på morgonen. Han ska köpa oss en ny bil, så spännande, Yeaay! Så på söndag kommer han tillbaka med en ny fin bil åt oss. 
Min fina kille :)

Nya vänner

Jobbet i veckan har gått så bra, jag stortrivs verkligen och njuter till Max av att jobba, det är så kul att jag inte vill gå hem på kvällen, vill bara vara i salongen, pilla med kunder, läsa omfärgtrender, tekniker och se det senaste inom hår och klippningar. Att tjejerna på salongen är fantastiskt härliga gör ju inte saken bättre. 
Har fått nya vänner i dem redan. Igår efter jobbet var det inga direkta planer, köpte lite brie, salami, och frukt för att mysa hemma med chokladglass till dessert trodde jag men det blev ombytta roller. Nya kläder, fix och 18.45 så satt jag med Yolanda i bilen påväg till den mest populära puben i Karratha för middag. Chan och Winona var där och under 2 timmar pratade vi, drack vin och åt middag. 


Jag beställde in dagens fisk med sallad och tomat- & avokadosalsa. Mums. Vid 21.00 drog vi till Karratha Kats klubbhus där det var mycket folk. Tog en öl där för det hade varit match och Yolandas kille spelar. Vid 23.00 fick jag skjuts hem och somnade gott i sängen. Sån härlig kväll!

Vi har blivit med lägenhet

Vi fick en läge get igår, precis likadan som den vi först ansökte om, men nr 3 istället för 8. Wooohooo! Så om max en månad flyttar vi in till vårt nya krypin. Så himla glad. Den är så fin, YEAAAY! 

Vårt nya lägenhetshus mitt i centrum! 

Lite lyx är man värd



På altanen sitter jag och gottar mig efter en lång mysfrukost i soffan. Lyxade till det imorse med en fralla med salami och brie, gudagott verkligen, vindruvor, jordgubbar och kaffe till brunch. Efter att ha gått min morgonpromenad här i Karratha och sedan köttat bodypump och CX på gymet så var en god frukost välförtjänt och med sons of anarchy på datorn njöt jag till max. 

Mm mm mmmmm!  

Nytt försök

Fick tyvärr inte lägenheten. Så tråkigt, så tillbaka på noll, ansökte om en till lägenhet i samma hus, en likadan fast på nedre plan men tyvärr inte inflyttning förrän 3e oktober, det känns tyvärr långt bort, men bättre än inget. 
Ska på visning imorgon på en till lägenhet, en som är ledig 27e september så inte så mycket bättre, men men. Fin iallafall, fast mindre än den förra. Får se vad det blir. 





Enda som är bättre är att den har pool, Yeaay! 

Har jobbat idag, trivs så himla bra verkligen, sån härlig salong jag hamnat på, så glad. Jobbade 9.00-20.00, lång, lång dag med 15 kunder, puuuh! Nu väntar sängen, sedan löprunda imorgon bitti. Börjar 12 imorgon så blir en skön morgon med träning, visningen, frukost i soffan med nyheterna och en kopp kaffe på stan kanske, mysigt. 
Ben jobbar natt nu, han hade första natten igår, så han kommer jag inte se på en vecka tyvärr då han stannar på campet. 
Säng och tidning kallar, godnatt! 



Morgonstunden


Så ligger jag här vaken. Vaknade 05.15 av mig själv och nu kan jag  inte sova mer. Ska smyga upp och koka mig dn kopp kaffe strax sedan blir det att sträcka ut benen på en löprunda. Man får springa precis när solen går upp för jag vill inte springa i mörkret här i Karratha. Det är en del stök tyvärr i staden pga. Aboriginerna. Man ska inte hårdföra någon men majoriteten av dem är tyvärr alkolister, de dricker otroligt mycket, jobbar inte och det känns inte tryggt att ge sig ut här. Ska skaffa gymkort idag med så jag kan bege mig till gymet efter jobbet. 
Fick första lönen idag, så kul. 5 jobbdagar är gjorda och åååh vad jag trivs. Så fin stämning, tjejerna är jättemysiga och jobbet går så himla bra.
Hoppas ni får en fin dag, kram

Mamma, min mamma


Ungefär precis så ja, mamma, fina mamma, om du bara visste vad jag älskar dig, du är allt för mig.

Monday Monday Monday

Måndag, är så glad över att det är måndag. Startade dagen med 8km löpning i solen som var varm redan 06.45, puuuh! Jobbet gick kalas, jag stortrivs på alla sätt och vis, åååh! Fick 8 kunder idag med 2 små söta tanter som blev fina i håret. Kycklingsallad till lunch och efter jobbet handlade jag och lagade kyckling wraps till middag som stod klar när Ben kom hem. Gott med karamelliserad lök och svamp. Hungrig mage blev mycket nöjd och så med frusen yoghurt till dessert, mumma. 

Nu ska jag krypa till dängs efter em lång dag på jobbet imorgon, godnatt




Det här är söndagen i augusti



Så ser det ut, från utsikten i Karratha efter 40 minuters vandring med sten och torrt gräs som sällskap, mitt i vintern. 10.15 på morgonen och 24 grader och sol. Ledig söndag har avnjutits på allra bästa sätt. Sovmorgon, kaffe, yoghurt med müsli, lång bush walk på 11 kilometer totalt, brunch och sedan färskt kaffe igen och Skype med syster på café. ungefär så blev min första lediga söndag här i Karratha, fin helt klart. 


Att njuta av det livet ger

Jag är glad. Jag känner tacksamhet, värme och frid. Jag är otroligt varm inombords för det livet ger mig. Medans solen går ner här i Karratha på min lediga söndag filosoferar jag om livet och andas in lugnet. 

För visst har jag det bra, ser jag tillbaka på allt hittills så har alla berg och dalar de senaste 5 åren givit mig den styrkan jag känner idag. Det är dags att klappa mig på axeln och för alltid bli min allra bästa vän. Önskar jag för 5 år sedan kunde kramat om mig själv och sagt att allt kommer att bli bra, du behöver inte oroa dig, du löser det här. 
Resan till där jag är idag, i eftermiddagssolen på en veranda i Australien har varit långt ifrån spikrak; tankar, oro, sorg, kärlek, värme och ångest har alla gått om varandra pch skapat, MIG. Blond, brunbränd hud, blågröna ögon med ett öppet hjärta, ett ständigt leende på läpparna, en familje- och hemmamyskänsla som älskar att ge kärlek. 
Med ärr på benen och ett stort ärr i hjärtat så står jag ändå på starka fötter här idag, med ett lugn inom mig och en glädje jag aldrig känt innan. Jag är nästan helt vän med min kropp, jag njuter av alla ögonblick livet ger mig och blickar framåt med en sån glädje till livet jag aldrig haft tidigare, för det här är mitt liv, det här är mitt jobb, det här är min tid och mina val som jag har valt dem, du behöver inte förstå, men det här är sätter som jag gör det på och det är upp till dig, om du vill vara med mig. 

Jag är så tacksam för min fina, älskade familj och mina fina vänner som även om ni är långt borta, ger mig värme, kärlek och glädje. Ben som varje dag överöser mig med kärlek, omtanke och vackra ord. 

Jag är jag, och ja, som min egen bästa vän, så säger jag till mig själv, Wictoria, du är du, vacker på alla sätt och vis, stark och ödmjuk, låt aldrig någon göra dig illa och jag kommer alltid finnas här för dig, glöm aldrig det. Kärlek. 




Vilken härlig dag

Åååh så jag är glad va? Mitt jobb går åååh så bra, jag gör det jag kan igen, jag trivs som en fisk i vattnet och jag har haft 2 fulla dagar hittills med totalt 22 kunder. 
Tjejerna på jobbet är också otroligt trevliga och på jobbet har vi 2 små lärlingar, en 2:a års och en 3:e års som hjälper till varje dag och kaffe/tvätt/städ tjej som fixar allt för oss fullutbildade så varje dag går bara ut på att göra det roliga, klippa, slinga, färga och ta betalt i stort sett. Behöver aldrig schamponera eller något om jag inte vill, ho ho! Lyxigt värre! 

Ben och jag har kikat på lite lägenheter i dagarna och lämnar in en ansökan imorgon för en. Blir riktigt bra, en helt sprillans ny lägenhet precis i centrum, så fin! 

Det här kommer bli så bra, det känner jag på mig! YEAAAY! 



Lägenheten vi ansöker om, fin va? 

Frisörjobb igen

Morgonpromenad runt centrum typ 7 varv för att lära mig hitta, fix och trix hemma med frukost och sedan 2 intervjuer vid 11 varav den ena ledde till det andra och jag har ett jobb att gå till imorgon. Inte ens 24 timmar i Karratha och jag har ett jobb, hallå flyt!! 

Äntligen kommer jag att jobba som frisör igen, jag är så himlans glad, fjärilar i magen och med en sån lycka så du anar inte, jag hade aldrig trott det, med en åååh så skön känsla på salongen, jättebra lön, unga tjejer och en skön chef! Jag är så himla lycklig! Imorgon startar jag och Tjooohej så jag ska jobba, med en sån lyckokänsla, woooohooo! Det jag kan bäst, det jag älskar, ååååh du milde, lyckoruset bubblar över likt sockerdricka!! 





A new place to call home












Så såg det ut de sista 10 minuterna i luften innan vi landade i Karratha. Sten, sand, öken och så mineral och saltdammar.  Staden är liten, familjär och varm, 27 grader och det är slutet på vintern, hallå brunast i december då det är sommar här och landar på 42 grader i skuggan och Australiens varmaste plats!! Ny utmaning helt klart!! 


Time to say goodbye

Så var det dags att lägga östkusten bakom mig. Ben kom tillbaka förra veckan, han var smärtsamma timmar hos tandläkaren och har sedan dess varit väldigt blåslagen och svullen där. Stackarn. Helgen som gick blev dock lugn och skön på sitt sätt med god mat, minigolf, champagne. Mysfrukost, träning och så ett himla packande och fixande för vår flytt. Lördagen packade vi allt och under söndagen så körde vi allting till förrådet. Braden och Jessica hjälpte oss och det var skönt att känna sig klara kan jag medge! 

Måndagen så åt vi på vår favoritrestaurang i Valley i Brisbane, vietnamesiskt tills det sprutade ur öronen, och efter blev det ett par öl till en live artist som spelade klassiker och jag och Jessica körde på allsång, mycket uppskattat! Yeaay! 


Fina tjejerna!! Är så glad att ni korsat min väg!! 
Pubafton med trubadur och skönsång 

Måndagen var så lyckad!! 
Tisdagen var mindre kul dock med ett tårfyllt farväl på morgonen, kramar i mängder från Jessica och Jaime och en sista frukost med Kalles kaviar och min favorit Queensland yoghurt som bara finns där! 
Flyget över gick dock väldans bra och smidigt med bra service ombord, god lunchmacka klockan 16.30 och så mycket kaffe jag kunde önska mig!! Alla väskor kom med också och vi landade smidigt! 

På återseende Brisbane så

En dag med 8,5 timmars flygtid, 11,5 timmar på flygplatser och i flygplan och vi har nu åkt ifrån Brisbane



 



And the days go by

Så var det onsdag, om 1,5 timma får jag ta bilen mot flygplatsen för att plocka upp Ben, som jag längtar. 

Var och handlade innan och fixat här hemma, rensat allt bland mina grejer, ätit lax och avokadomacka till lunch, druckit kaffe, läst bok och försökt bli frisk. Fick ett litet ryck dock efter lunch och kaffe så jag var tvungen att hitta på något, så lite bakning fick det bli. 


Banan- och kanelmuffins med kokos och bitar av vit choklad minsann. Har inte smakat ännu men smeten var god och nyttiga är dem, endast lite socker i och basen är havregryn, Mums mums. Ben blir nog glad när han får se dem! 

Nu ska jag fortsätta läsa min bok och få tiden att gå, tjoo hej!! 

Biljett bokad





Om exakt en vecka så sitter jag på flyget, mot nya mål och nya tider. Jag och Ben flyttar från Brisbane och östkusten mot Karratha och västkusten. Ny bostad, helt ny liten stad för oss båda, ny bil och en ny framtid tillsammans. Ben jobbar ju där och för att vi ska spendera all tid vi kan ihop flyttar jag dit. Har även förlängt mitt visum ytterligare ett år så vi ska stanna där, jobba, jobba, jobba och spara så mycket vi kan. 

Så de senaste dagarna när jag haft energi har jag packat saker i väskor och lådor och till helgen ska vi packa in alla våra grejer i ett förråd innan vi på tisdag tar flyget mot en ny start. Jag tror vi kommer få det toppen och se så mycket fint, nationalparker, stränder och möta nya människor som kanske blir vänner för livet, pirr pirr! 



Favoritfrukost


Gårdagens kalasgoda frukost; keso och vanilj yoghurt med frön, mandel och lite hallon och en stor kopp kaffe! Mycket, mycket gott även om jag skulle kunna göra mycket för A-fil, müsli och grov fralla från blommigt och prickigt, gudagott hade det varit men man kan ju inte få allt :) 

Sjukstuga

Det är en krasslig Wictoria ni hittar här. Med lite lunch i magen sitter jag nu och skriver lite för er och tänkte summera de senaste dagarna: 

Söndagen så drog vi till Sunshine Coast och åkte vattenskidor, så himla, himla kul i en anordnad park. Jaime, Daryl, Mishka och Brad åkte både kneeboard och även wakeboard, sjukt kul men åååh så kallt, så jag och Mishka blev förkylda, lite krasslig i halsen och inte 100%, så har vilat i 2 dagar. Kände mig nästan febrig igår och på kvällen så, vila med te och seeietittande gör mig gott. 



Köpte gott kaffe innan wakeboardingen, 3:e bästa stället i Brisbane för kaffe om man ska gå efter beanhunter-appen. Yeaay! Gott var det! 

Igår och idag har tiden mest gått åt till att slappa hemma, äta laxmacka; 

Fixa och dona har jag med gjort, men nog om det. Jag sitter nu lugn och harmonisk och ska gå och fixa en kopp grönt blåbärs och granatäpplete med honung. Antioxidanter, Hej! 

Blod donator



Så nu ligger jag här i stolen och dricker juice efter att ha donerat blod för första gången, hurra till mig säger jag! 



Druckit mängder idag med innan så jag håller på att kissa ner mig här i stolen. 
Att man får kakor och kit kat efter gör det hela ännu bättre, vinn vinn situation. Ska köpa mig lite goda Quest barer med och ta mig en kaffe innan jag tar bilen hem igen, har ett ärende först i West End dock innan jag rullar hemåt på min lediga härliga lördag :)  

RSS 2.0