Miami - Gold Coast

Igår så åkte vi ner till Guldkusten. Vi åkte för att hälsa på Bens gamla grannar Pricey och Kath som flyttat tillbaka hit från Darwin. Ben och Casey bodde grannar med dem för 3 år sedan i Mermaid. De är 46 & 48 år gamla och bor med sin bruna tjocka labrador. Vi köpte med oss skaldjur och hade en otroligt härlig kväll. Casey kom förbi och så även Daryl och Jamie som allihop har känt dem sedan länge. Så himla kul kväll och vilket trevligt par. De är som killarnas extra föräldrar och så mysiga. 

Ostron, musslor och räkor 

Så stora räkor, som en colaburk 

Anzac day - Lest we forget



Anzac day har firats här iAustralien. På morgonen, 04.30 den 25 April så gick vi ner till vattnet i Hamilton för att samlas och hedra alla som har deltagit i de två världskrigen och alla de som omkom eller fortfarande är med i armen och hjälper till för att försvara Australien och Nya Zeeland. De håller en minnesceremoni, tyst minut och sjunger nationalsången med tända ljus, möter soluppgången och det var en magisk stämning, otroligt vackert. De serverar kaffe och havrekakor och man dricker Rom med mjölk precis som de gjorde förr. 
På dagen så möts alla på olika pubar och spelar krona. Man satsar mellan 20-1000 kronor och spelar krona eller klave. Simpelt till tusan men Gud vad roligt vi hade, så himla fantastiskt kul. Hade en grymt fin dag med alla från huset och Ben och jag spelade och hade en sjukt härlig dag. Så kul vi hade, helt klart det bästa och roligaste, enklaste spelet jag någonsin spelat, ho ho. 

På dagen innan vi åkte till puben och spelade krona så serverade jag Ben en sån god tårta, Browniebotten med halloncheesecake på toppen, sjukt, sjukt gott. Så fin och glad min underbara mans födelsedag var, han är så värd det. 

Så god tårta, mmmm! Älskar den :)

Idag är ingen vanlig dag...

... För det är världens bästa killes födelsedag.

Idag fyllde Ben 27 år gammal vilket såklart har firats med frukost i sängen, tårta, presenter, en middag på kvällen med vänner och massa kärlek till honom. Jag lagade musselsoppa med hemmagjort vitlöksbröd och det har varit en fantastiskt härlig dag. 


Grattis fina du på din dag <3

Det där med att sakna...

Så har påsken gått, en påskhelg med flera lediga dagar från jobbet, en härlig långfredag. En mysig morgon på påskafton med äggletning för Casey och Ben som jag gjort till dem med ägg från Ikea och svenskt lösgodis. Äkta svenskt påskägg för killarna som jag gömde i huset. 
På lördagen gick vi på galopprace precis nedanför där vi bor och här i Australien klär alla upp sig till tänderna med frack, kostym, hattar, högklackat och fina klänningar. Så gjorde även vi och det var annorlunda ska ni veta att se Ben så finklädd och med kostym och allt, tjusigt minsann. 

På kvällen så var vi inne i stan en sväng innan jag och Ben tog en taxi hem vid 23-snåret medan rösten dansade vidare. 
På söndagar här i Brisbane så firar man ofta med att gå ut, så kallade sunday sessions. Varför en söndag vet jag inte men det är stort och självklart så blev det utgång för oss alla på påskdagen. Man går dock till ett ställe under dagtid och har en festkväll på dagtid och vi gick till ett ställe som heter Normanby hotell som var helt fullsmockat med folk. En mycket mycket kul dag om än en väldigt omvälvande kväll med allt vad det hela ledde till och en hemlängtan som hette duga. 

För ja, ännu en högtid har passerat och jag längtade hem, mer än jag någonsin gjort innan, saknade alla vänner, familjen, min fina familj, påskägg hemma, sill, mammas mat och vårt fina hus. Kaffe, Borås tidning, Klippcenter, gymet och kära 156:an. Ni ska veta allihop att jag älskar er så mycket och önskar så jag kunde enkelt ta mig hem till er, fina fina ni...

Jobb, träning och vardag i Brisbane

Dagarna här rullar på. Jobbar mellan 8.30-5.30, otroligt bra tider för mina morgonpromenader och snart även gym på kvällen, ska bara välja ett bra först men jag tror nog att jag hittat ett bra med klasser igen, ska bara ta reda på priser så. 

Hade min första dag dag då jag jobbade på hela dagen själv med en tandläkare, gjort fyllningar hela dagen så nu sitter det som berget vill jag lova. Yeaqqhooo! Otroligt spännande och intressant jobb måste jag säga, rotfyllningar, fasader, blekning och mycket annat, vilken djungel men lärorikt. 

Imorgon jobbar jag med sedan går jag på påskledigheten, kommer bli en skön härlig helg här hemma med Ben. Kommer nog ha Lite vänner över och söndag går vi nog ut en sväng. Ska till Ikea imorgon och köp lakan och matta till vårt nya fina Lill krypin, åååh det är så bra. Ska även köpa lösgodis till påskägg so. Ska gömmas på lördag. 

Så ser det ut för tillfället. Tog min första löprunda igår på såååå länge, Gud vad skönt det var men hmm, konditionen kan ju bara bli bättre, ho ho!! Men mina morgon powerwalks i backarna hör ska nog göra susen, löpning på det med som så byggas upp sakta men säkert så ska ni se på grejer, kan knappast vänta, ångbad jag saknat gymet :) 



Boende, australiensisk och fulltidsjobb

Så var det helg här i Australien igen. Vi har varit här i 6 dagar nu och jag har de senaste dagarna, sen i onsdags haft jobb. Jo jag tackar, Jamie, Bens vän här är en pärla. 
Jag kommer framöver att jobba som tandläkar assistent på en schweizisk klinik här i Brisbane. Jobb måndag-Fredag 9-18,19 tiden, hur bra kan det inte bli?
De var här i lördags, samma dag som vi kom hit och hon lovade att kolla med hennes jobb då hon visste att de sökte efter någon, och jajamensan, visst gjorde dem det. Så på onsdagen åkte jag med henne för intervju och provjobba, vilket gick galant så de erbjöd mig ett kontrakt på 2 år med full betalning för hela utbildningen och lön, vilket blev lite överväldigande, kan inte ta på mig ett kontrakt när jag inte ens har visum för den tiden så på kvällen ringde jag och tackade vänligt nej och sa att jag omöjligt kan ta på mig ett sånt erbjudande efter en dag och utan att veta om framtiden. Simon, den ene chefen förstod mig fullständigt men de skulle se om de kunde få in mig någon gång för ett vikariat. 
Trodde inte jag skulle dit på torsdagen men 07.15 fick jag ett samtal om jag ville komma in 2 dagar och jobba extra, jag sa självklart ja och väl på plats så sa Demoli, som är grek att han mer än gärna ville ha in mig ändå, han tyckte jag var briljant och såg att jag hade potential och ville ha mig där utan kontrakt och utbildning, de ska istället lära mig på plats och jag kommer jobba som assistent till tandläkarn, då en ny specialist kommer in. Mer i löner bjöd han mig med och med de tiderna är det svårt att tacka nej, så framöver kommer ni hitta mig bland tänder och tandläkare. 
Vilket jobb sen, har sedan dag ett varit med och gjort kronor, bryggor, implantat, dragit ut tänder och opererat. Även varit med och jobbat med datorn, patientfiler och tagit röntgen. Jobbet är otroligt spännande och ja, blod är väl det jag ser mest av hela dagarna, men Gud vilket kul jobb. 
Så det kommer bli min framtid framöver och att få jobba med Jamie är ju med galetkul, weei! 

Boende är ju med ordnat, killarna och nu även tjejerna som hade hus i Brisbane innan med, Casey, Kieran, Braden, Charlotte, Brad, Jess har ett hus tillsammans i Hamilton, Brisbanes mest exklusiva område med utsikt över floden och hela Brisbane, ett 450 kvm stort hus på 4 våningar, med öppna spisar, pool och stor veranda, 5 badrum och ett ledigt rum i nedre våningen som är inrett som en egen liten del med vask och kylskåp så där kommer jag och Ben flytta in, snacka om flyt och ååååh vad glad jag är, hej pengar igen, hej gym och rutiner och hej ett riktigt kök med matlagning och mysiga kvällar igen, weeiiiihooooo! 
Det här har helt klart varit min vecka :) 
Brisbane igen!
Ungefärlig utsikt från vårt hus


Brisbane



Så var jag tillbaka i Brisbane, staden där hela det hela startade för 8 månader sedan. 8 månader i detta fantastiska land, detta stora vackra land down under som jag fullkomligt älskar. 
Jag ligger slappt i en soffa i Hamilton i ett minst 450 kvm stort hus med utsikt över Brisbane, floden, fina hus och njuter av gott kaffe igen, en tv, en säng och att känna mig hemma. 
Efter att ha skumpat runt med min ryggsäck i Asien i 2 månader finns det ingenting jag längtar efter så mycket som rutiner, gymet, jobb, lediga kvällar, mysiga hemmastunder och att verkligen njuta av mina kommande 4 månader kvar på mitt visum här i detta fantastiska land. 

Jobbintervju väntar, beslut ska fattas, vart ska jag bo, vart ska jag spendera min tid och hur kommer min vardag att se ut? Jag har ett pirr i magen och en lyckokänsla, för jag vet att jag kommer älska mina kommande månader, vardagsliv, jag har saknat dig! 

Mina senaste dagar i Brisbane har sett ut så här:
En kopp kaffe i solen i huset

Poolhäng samma dag som vi landade 


En överlycklig Ben och Casey hade shoppat söndagsmiddag och var så lycklig över att stå i köket igen; lamm med grönsaker 

Nöjd Casey skär grönsaker 


Mycket förberedelse men smakar det så kostar det

2 kilo lamm färdig att hoppa in i ugnen

Kan inte säga något annat än att Australiensiska pojkar kan det där med matlagning, kött, söndagsmiddag och 100% god middag! 


Brisbane, Australien

Så har vi landat på Australiensisk mark igen, och ja imorse landade vi i Gold Coast och med buss och tåg och båt tog vi oss till Brisbane och sitter just nu i Caseys nya hus som är makalöst fint. De delar det med 6 andra killar/par och är över 400 kvm med pool och en utsikt över floden i Brisbabe. Så fint. Ikväll ska hela gänget, par, respektive, singlar och övriga ut och äta i stan och nu sitter vi hör fina och irdninggjorda med hungriga magar och en skön känsla att vi är tillbaka i Australien, ååååh fina Australien, jag har saknat dig! 

Min fina kille sista kvällen i Bali 

Kuta, Bali i Indonesien

Har haft några sista makalöst fina dagar i Bali med min fina kille. Njutit av solen, god mat, drinkar vid poolen, 4 underbara massager, manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling,fransarna är fixade, håret klippt och även en vaxning fick jag för si sådär 350:-, jag tackar ja, tjusig till tårna när jag äntligen äntrar ett nytt flygplan men denna gången tillAustralien, och det som vi skall kalla hem några månader fram över. Jobb, ny bostad, ny plats och nytt liv framöver efter 2 månader i solen kommer bli konstigt men åååh, ja jag längtar verkligen efter ett liv med rutiner, gym, morgonpromenader och matlagning. Kan dock inte säga annat än att jag och Ben har hittat varandra ännu mer under dessa 2 månader och vi har ett fantastiskt förhållande, min fina kille! Men vi säger  tack till Asien för den här gången och möter nu vårt nya liv i Australien igen 
Gårdagens romantiska kväll på potato head i Bali 

RSS 2.0