Rawfoodbollar

Variant 1 innehåller mandel, cashewnötter, banan, kakao, jordnötssmör, kokosolja, gojibär, torkade aprikoser och riven kokos.

Min första variant av rawfood bollar jag gjorde i söndags. Har dem förvarade i frysen och idag gjorde jag omgång 2, så himla goda och helt utan gluten, socker och mjölkprodukter. Fullt av antioxidanter, vitaminer, energirikt och främst av allt inga tillsatser eller konserveringsmedel eller producerat! Yeaay. Det gillar vi och blodsockerkurvan. Ska ta med dem och bjuda på jobbet igår, himla bra eftermiddagssnacks eftersom vi har öppen till 21.00 och det är jobb, jobb, jobb hela dagen som gäller! 
Så himla kul att göra, jag blir verkligen avkopplad när jag får fixa och trixa i köket, fantastiskt fint att dona med. Är ledig idag så morgonen spenderades med ett grymt bodypump pass, powerwalk och inpackningskur och klippning av håret på salongen. Ikväll ska vi laga grön thailändsk papayasallad, se på film och äta popcorn, mysnivå till 110% 

Min andra variant jag gjorde idag innehåller dadlar, mandel, cashewnötter, raw kakao, kakaojordnötssmör, hallon, banan, havregryn, kokos och gojibär! 



When a fire starts to burn



Säsongen för skogsbränder är här i Australien och så även i Västra Australien. Bara 15 kilometer utanför Karratha är det en 5600 hektar stor brand som gör att det i 2 dagar har varit som en dimma eller ett dis här och hela staden luktar rök. Den är under kontroll dock och ska inte nå Karratha så ingen oro här inte, allt är bra men naturens krafter är starka, det inser man. Och extra tanke sänder jag till brandmännen som jobbar otroligt hårt.

Lycka i 250 gram

Skulle inte kunna vara gladare! Mina galna cravings är under kontroll. Irma skaffade mig totalt 750 gram från Ikea, mm mm mmmmm! 


Med min nya lilla kaffepressare är jag mer än tillfredsställd, mums säger jag! Perfekt att avnjuta en liten men åååh så god kopp före min morgonpromenad. 
Är ledig idag så ska på bodypump tidigt sedan till jobbet och få en skön hårinpackning och sedan klippa topparna, Yeaay! Ikväll ska vi äta grön papayasallad med fisk till och avnjuta popcorn i soffan framför en långfilm, Ben har ju jobbat sin sista natt så jag är inte ensam mer, så kul! 

Karijini 2014

Visar lite kort med fran roadtripen vi gjorde till Karijini, sa himla fint verkligen. Magi till 100%. Australien ar verkligen ett helt magiskt fint land. Har i Pilbara och Western Australia ar det valdigt orange eller rod sand, torrt och inga trad direkt eller grona miljoer men det ar vackert pa sitt egna vis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten lastbil, haha! 
 

Grekland 2013

Har inte alls visat korten fran resan vi gjorde till Grekland, fina, fina Grekland. Ta mig tillbaka tack! 
 
 
 
 
Lyxiga hotellet vi bodde pa i Santorini
Hur fint? 
 
 
 

Man ska hålla på traditionerna


Fina presenter av min chef fick jag i måndags. Irma hade varit i Perth och svängt förbi Ikea! Jag är så jäkla tacksam att jag fick mig en flaska glögg, mums, den gör det möjligt att fira lucia för mig i år också. Förra året hade jag ju en Blossa glögg att dricka över jul  med Bens familj och i år har jag alltså denna, är man svensk så är man, lite svenska jultraditioner måste jag minsann hålla på  och bjuda på när jag firar australiensiska jular numera. Ho ho ho! Bens mamma gillade det dock inte så mycket, bara russinen så mer glögg till mig! 
Nu ska vi bara få mamma sända över lite skumtomtar, en alladin och vörtbrödmix så ska julen vara räddad för i år med :) 

Jag har en skön ledig söndag. Startade dagen med löpning sedan blev det Bodypump och body balance. Stor frukost efter och nu väntar jag på att få gå in och väcka Ben. Kvällen igår så skypade jag med Anders och Noomi i över 1,5 timma, så mysigt. Noomi är verkligen såå mysig nu, pratar massa över Skype, ska skypa dem ikväll igen och mamma och pappa och Samantha och Samuel hoppas jag :) 
"Jag pratar med Musse pappa!!" Haha! 

Mangoträden mognar



Så fint och ståtligt står det där och växer till sig, mango kommer snart bli så fint varmt gula och mogna. De har precis börjat säljas i butikerna nu, mjuka och sådär underbart goda. 
Här i Australien ett mangoträd, avokadoträd eller ett limeträd lika vanligt som att ha äppleträd hemma, inte illa minsann. 

Jag är ute på min morgonpromenad för att sedan bege mig till jobbet. Kvällen ska jag spendera med ett pass på gymet, handla lite mat och sedan laga kycklingwok i Oystersås, min favorit thairätt i Thailand, fredag i sin bästa klädnad, trevlig fredag hörrni :) 


Nyår bokat och betalt



Jag kan knappt bärga mig. Vi åker ju till Bens föräldrar över jul och den 30:e december beger vi oss ut för att bo på båten ovanför. I fyra dagar ska vi bo ombord och segla runt Whitsundays öarna och njuta av båtliv, havet och 12 dyk i Stora barriärrevet. Kommer verkligen bli ett fantastiskt sätt att fira in det nya året på och det är ju den plats på östkusten jag ännu inte sett så jag är verkligen såå förväntansfull! 

Visst är det magiskt vackert? Världens vitaste stränder där sanden blir till glas för den är så finkornig, paradis eller vad? 



Ledig mitt i veckan

I tisdags kväll så mötte jag och Ben upp gänget från hans jobb på Blanche och hade en mycket trevlig kväll med Tapas, vin och goda drinkar. Startade kvällen med en Mango Crush och du milde så god den var. Gott vin och ett par av dem förgyllde kvällen ihop med ostron och lite tapas. Notan för kvällen vill vi ju dock glömma, skrattretande dyr kväll, dyraste i mitt liv tror jag och vi var hemma vid 23-tiden redan, Välkommen till Karratha och en nota på 2450:- kul hade vi ju iallafall!


Igår var jag ledig och Ben började inte jobba förrän 18.09 så vi spenderade dagen ihop. Sovmorgon, god frukost med juice och avokado toast och en shoppingtur inför Nepal. Besökte även doktorn för vaccin och medicin för vandring på höga höjder då trycket ändras och blodet förvandlas. Bra att ha det ordnat. 



På dagen lagade jag lammfärspaj och när Ben åkte till jobbet gick jag till gymet för bodypump och crosstrainern, fin kväll somavslutades med kaviar knäckis och en kopp te! 

Att överträffa sig själv

Åååh du milde skapare vilken Gud middag jag lagade igår, så himla nöjd över min söndagsmiddag. 


Lagade helstekt Lamm som jag fyllde med mango chutney och sedan sås på juicen från steken, aprikoser och morot ! SÅ HIMLA GOTT!  Såsen hade funkat lika bra med en helstekt kyckling eller liknande och var så god, Ben slickade tallriken efteråt, det är ett bra betyg. Hade färsk sparris och så gjorde jag hasselbackspotatis till, mums!  

Hade en skön ledig dag igår, tränade, tog en kaffe med Yolanda, städade och låg i soffan och läste en tidning. Satt en stund i solen och bara gottade mig. Verkligen perfekt dag. 


En resa att minnas

Ben har den seaste tiden fixat med korten från vår resa till Sri Lanka och han har fått till så bra så jag måste visa er igen. 
Vi hade ju lite mer än 3 veckor där och vilket fantastiskt land det var. Så glad vi tog oss dit. Nu är det ju bara 3 veckor till vi tar vårt pick och pack och ska utforska Nepal ochMount Everest, så himla kul det ska bli , men först, kika in det här! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Present en söndag


Så fin påse med grejer jag fick från Ben när han var i Perth över natten. Hans jobb betalar ju flygen dit för honom och när han kom hem hade han fina grejer med till mig, han är så bra :) 

Just nu är jag påväg till jobbet för min långa dag, 12 timmar är det som gäller. Med avklarad löpning på morgonen och yoghurt med müsli i magen är jag redo! Ser ut att bli en mycket fin dag! Kram

Havsbris och salta vindar



Kalla mig för storfiskaren nr. 1! Haha! Första gången här jag drar upp en fisk och ser man på, jag drar givetvis upp en haj, haha. Som tur var bara en liten gummihaj som fick åla tillbaka i vattnet igen. 
Efter en dag på havet fick jag dock 5 parrotfiskar, några små fiskar som blev bete och en Trout, havets godaste fisk enligt Ben och god var den. Vi tillagade den och en parrotfisk innan vi åkte hem på stranden och mums den smakade gott. Frukost på vår lilla camping tripp blev bakpotatis som tillagades i glöden över natten med rökt fisk. Mm mm mmm! 
På kvällen satt vi under bar himmel och åt ostbricka, drack vin och så lagade vi marshmallows över vår brasa. Mysfaktor på hög nivå där! 

Fisken till vänster är Trout som vi åt, en liten sådan dock. 

Helgens bestyr


Fredagsmys i soffan såg ut sådär, svenskt godis efter ett pass på gymet. Lite god mat med, min blomkålsgratäng och sedan rökt fisk som Ben gjorde i torsdags. Han köpte en rök så torsdagen spenderade han med att röka kyckling och fisk. Supergott! 

I lördags när jag kom hem efter 9 timmars jobb så hade mina fina blommor slagit ut som jag möttes av när jag kom hem. Ben hade köpt så fina blommor till mig i torsdags, fantastiskt fina och luktar gott gör dem nu också! 

Lördagskvällen efter jobbet så gick jag till gymet, handlade god mat som vi ska använda idag och imorgon då vi ska ut till en av öarna och campa, fiska, snorkla och grilla. 
Vid 20.00 kom Yolanda över och vi pratade till 23.00-tiden. Kommer så bra överens med henne, hon är så härlig! 

Mötte henne idag med efter jag varit på bodypump och vi gick till Soul Cafe och sågs för en kaffe. Tror hon verkligen kommer bli en sån fin vän till mig här i Karratha. 



Han är allt bra han


Dessa otroligt vackra blommorna möttes jag av igår när jag kom hem, min fina kille, så fantastiskt vackra! 
Han är så fin, han får mig att känna mig som en prinsessa, varje dag, så mycket kärlek! 

I morse efter min löprunda så kom jag hem 07.30 och möttes av detta; 
Avokado, äggvita och kyckling mackor gratinerade i ugnen och så hade han åkt och köpt kaffe av kaffe vagnen 5 minuter från där vi bor, så himla fint gjort av honom, han hade dukat så fint och fixat! 



Värmebölja



Så ser det ut här förtillfället, det börjat verkligen bli varmt här nu. Redan 7.30 är det 32 grader och på dagarna 42-43 grader i skuggan. Det är otroligt varmt. Min löprunda i morse fick jag nästan avbryta för jag fick värmeslag. Lite vila i skuggan hjälpte dock. 

Jobbade 9.00-20.15 igår och vi har kommit in så bra i vår lägenhet, stortrivs! 

Den där kanslan, den där saknaden

 
 
Det är något speciellt med mig och hösten har jag insett. Vi är liksom gjorda for varandra, hösten, den vackraste tiden på året om ni frågar mig och om ni visste vad jag saknar den. Ihop med Julen hade det kunnat vara höst och jul året om. En krispig kall dag, stickade tröjor, kängor, strumpbyxor och rosiga kinder. Röda löv och en kopp te. Jag kan knappt bärga mig till jag får en höst igen. En lång, vacker höst som så vackert går in i december och julen kommer. September till December, vilka fantastiska månader. Jag tror alla som känner mig väl vet kärleken jag har för den tiden, den åh så himla, himla vackra tiden. 
 
 
 
 

A place to call home

Hallen



Badrummet



Sovrummet 

Köket & vardagsrummet









Uteplatsen 



Så fint vi bor va? Jag är så himla glad och nöjd för vår fina lilla lägenhet, dyr men åååh värd varje liten krona! Känns så bra allt nu med jobb, vårt lilla kryp in, bil och med Ben! Magiskt fint verkligen! 

Svensk söndagsmiddag



Ååååh, visst är det fint att vara svensk, svensk middag när det är som bäst. 
Gjorde världens godaste köttbullar i ugnen, de blev verkligensupergoda! Mums fillibabba säger jag! Hade Bebs morbror över för middag, Craig älskade dem och tillsammans hade vi en mysig söndagsmiddag innan Bens jobb! 
 

Little Adams Peak, Ella

Idag blickar vi tillbaka till Sri Lanka, hittade denna fina bilden, sagolikt vackert. I mysiga Ella med fina dalar, vattenfall och teplantagen som gjorde det till en levande oas, fint fint fint.

Äntligen helg för mig

Efter jobb idag 9.00-18.00 så checkade jag ut från jobbet, slappade i soffan lite, åt samma goda middag som igår, kyckling och grönsaker i ugnen med sallad och nu ska jag se en film och äta lösgodis som bästa mamma och Louise skeppade över, tusen tack! Ni förgyller min helg ska ni veta! 

Middag för mig 

Mim mumsiga godisskål

Det är dags för fredagsmyyyys


Kyckling med rotsaker i ugnen, med god sås gjord på Holiday dip mix och lite fetaost mättade min mage ikväll efter ett rygg och axelpass på gymet. Morgonens löpning fick även den galant och jobbet var riktigt bra, jobbade 9.00-22.00 igår men bara 9.00-15.15 idag så kom hem i en bra tid. 

Skypat med syster och tjejerna, slappat och ätit lite godis i soffan och ska snart krypa till sängs. Vila mig och bara vara, känns fint! Trevlig helg hörrni! 

Genuint lycklig, inifrån och ut

Ååååh allt känns verkligen så bra nu, lägenheten, jobb, bilen och livet vi har här. Ben är fantastiskt fin mot mig och ger mig så mycket uppskattning och jag mår så himla fint, kärlek till livet just nu! 


Önskar att alla mina fina vänner och min älskade familj hade varit närmre dock, för åååh jag saknar er alla.

Morgonhajk



Startar dagen med mina Kathmandu skor och tar  mig en hajk, bland palmerna. Haha! Lite fel miljö om man säger så men klippor och röd sand är mitt underlag. Skorna är grymt sköna men relativt tunga och ska klara -30 så hallå fotsvett?! Absolut torr skulle behövas eftersom mina enda?! svettkörtlar sitter på fötterna. 

Något annat fint jag har omkring mig på mina morgonrundor får mig att tänka på min åååh så fina lilla mamma: 



Fick pratat medmamma igår. Mycket har  hänt hemma med pappas operationer, lilla farmor ligger på lasarettet med brutet knä och axel  och morfar är skruttig. Så svårt att höra allt om dem och vara så långt ifrån dem, vill bara hem och krama om dem! Älskade fina lilla familjen! 

Fisktaco, halvdag och GRIT

Ungefär så kan man beskriva min onsdag. Svettig löprunda i morse efter första natten här, jobb mellan 9.00-13.00 sedan storhandling för att fylla på skåp, hyllor, skafferiet och kylskåpet. Många dollar senare men med så många Goa, bra grejer. Köpte ny organisk kokosolja som jag stekte fisken i som Ben fångade i morse, mums till tusen verkligen. Blev goda surdegsmackor med avokado och fisk till lunch och nu på kvällen blev det fisktaco, med en tunn äggviteomelett istället för wrap då jag inte hade det hemma, så himla gott, mmm! 

Jag sitter just nu och läser mina favoritbloggar, dricker en färsk kokosnöt med sugrör och bara är efter en kväll med CX Worx, nytt sjukt jobbigt GRIT pass och sedan impulsade jag in på body balancen då Ben jobbar nätter nu och ändå inte är hemma. Så vila är jag värd nu efter en mycket härlig dag! 


Välkommen in

Ååååååh, vi har installerat oss i lägenheten, vår nya, fina lägenhet. Så himla bra det känns, sovit som en prinsessa inatt. Vid 22.00 var vi klara och näst intill uppackade och det är så fint, stor terass, fräscht till tusen, 2 air cons, 2 fläktar, fint kök. Det känns verkligen så bra. Vi firade vår inflyttning på vårt sätt, Silvi alltid gör; räkor, gott surdegsbröd, aioli, citron och jordgubbar. Delade en Stone & Wood öl och blev mycket mätta och belåtna. Åååh så bra det känns! 





RSS 2.0