State of origin


Så var det dags för Footy, riktig australiensk rugby typ av fotboll och nu är det dags för Queensland vs New South Wales, ikväll är det match 1 av 3 och vi är idag klädda i vinrött och har en gemenskap grillkväll och hejar på Queensland såklart, yeaaaay! Vilken kväll det kommer bli, så himla härligt. 

Avslutade jobbet, drog till gymet för ett rygg & triceps pass och längtar efter en öl ikväll med kött och sallad, mums :) 

Heja Queensland, yeaaaay!




Älskade mamma



Min fina älskade mamma, du betyder allt för mig. Önskar jag kunde vara hos dig, krama dig och ge dig och visa dig all den kärlek du är värd, älskade mamma! 
Klicka på länken här nedanför så får du se en annorlunda jobbintervju för världens mest svåra jobb, som mer än miljarder människor har, för åååh, Ni betyder ju så mycket

http://youtu.be/HB3xM93rXbY



Söndagsmys

Har haft en åååh så fin helg. Sovmorgon, morgonpromenad, bio, marknader, tv-tittande och så lite shopping på det. 
Efter marknaden idag så gick vi till vår mysiga favorit kaffeshop och avnjöt en kaffe i solen med Sunday Mail. Himla trevligt söndagsbestyr med min kärlek. Hjärtat tar lyckovolter av vår fina helg ihop och en åååh så fin dag. 




Efteråt så har shoppat saker i en bygghandel till Bens verktygsbox, vi tog en tur till Chermsides shoppingcenter där jag köpte nya strumpor och örhängen och sedan begav vi oss på bio med Braden och Jessica, himla fin dag. Solen har lyst på oss och även fast jag var ute på en rask morgonpromenad när solen började värma i morse så hade jag mängder av energi ikväll och en löprunda gick otroligt enkelt, lätta, snabba steg och med en styrka i kroppen jag inte känt på åååh så länge, löpningen kändes så bra idag och jag är så lycklig att löpstyrkan kommer tillbaka och det är med ett leende jag tänker på min fina helg med en sån avslutning, åååh, fina liv, du gör mig lycklig! 

Eagle farm market

Jag och ben har fått dille på marknader men finns det något bättre? Varje söndag är det marknad på racingbanan här där vi bor och finns det något bättre med färska grönsaker, ägg, bröd och kött från marknader? 

Vi frörsöker handla veckans alla grönsaker och tillbehören som vi kan behöva och åååh så mycket gott och billigt vi kommer hem med. Fylla en påse med blandade frukter och grönsaker för 5 dollar, brödlimpor för 4 dollar, mumsiga bär, organiskt kött och färska ägg. Kvalitet till ett makalöst bra pris, åååh jag säger då det. Myisigt är det med. Ben köpte lemonad och jag fick en god iste i en burk att slumpa på i solen, har varit 27 grader här idag och åååh så gott väder. 








Så himla mysigt

Världens godaste fröknäckebröd

Ååååh mina smaklökar och svenska matvanor slår volter och hoppar högt av lycka. Igår så tog jag mig i kragen och bakade äntligen världens godaste knäckebröd, åååh så himla gott att ha en hel burk fylld att mumsa på. Äggknäckis, med ost och gurka, med brie, åååh du milde, mums så gottit 






3,5 dl havregryn 
1,5 dl pumpafrön 
1,5 dl hackade mandlar 
1,5 dl solrosfrön 
0,5 dl chiafrön 
1 dl linfrön
1 tsk salt 
2 msk olja 
6 dl vatten 

Blanda alla torra ingredienser och sedan i med vatten och olja och låt svälla i 1 timma, tryck ut på 2 plåtar. Grädda i ugnen på 180 grader i 20 minuter. Ta ut och skär i rutor. In i ugnen i ytterligare 30 minuter och ta ut, låt svalna. Så enkelt och åååh så gott! 

Ben ville ta med en burk idag när vi gick på bio och såg X-men, så betyget var mer än väl godkänt. Himmelriket i knäckebrödsvärlden :) 



Raw chokladmousse

Igår medans middagen var på grillen så bestämde jag mig för att experimentera lite, äta nyttigt och utnyttja bra råvaror är något som står mig varmt om hjärtat så med 1/4 avokade över bestämde jag mig för att göra chokladmousse, har ju läst om det i olika bloggar och tidningar så sagt och gjort. Med jordgubbe till och cirka en matsked mousse var efter maten så fick moussen betyget väl godkänt, mums! 




Raw chokladmousse 
2 normalstora portioner

2 avokades, perfekt krämiga
1/2 dl väl mixade dadlar 
1/2 dl vatten 
1/2 dl kakao, gärna raw 

Mixa alt. mosa allt till en mjuk och slät kräm, servera med bär och en klickgräddfluff eller varför inte hemmagjord raw vaniljglass. 

Supergott och nyttigt på det, jag är såld, himla fin dessert, åååh. 

Solig söndagsmorgon

En fantastiskt fin morgon är det här i Brisbane. Solens varma strålar skiner, fiskare i hamnen, en stor kryssningsbåt ligger i hamnen, fåglarna kvittrar och jag är fylld med energi. 


Hade en sån fin och mysig dag igår, sovmorgon till 10, te på sängen av Ben och sedan slappt tv-tittande  tills sent och äggfrukost klockan 12.45. Otroligt härlig känsla. Städade i köket och fick för mig att baka lite, det får dock bli ett eget inlägg för åååh så bra det blev, mums. Tog oss till affären för att köpa linfrön, havssalt och lammkotletter, vilket blev väldigt dyra 3 produkter då kalaset slutade på 110$, bra där, haha! 
Lagade god mat och kollade på breaking bad tills vi somnade, mysig dag :) 

Min middag, rumpstek av biff och sallad 

Brisbane Eat Street market

Även fast Ben var krasslig så tog vi oss ner till hamnen här i Hamilton. Det är bara ett stenkast från där vi bor och där serverar små vagnar och matstall mat från världens alla hörn och man kan äta, smaska, och njuta av mängder olika saker. Vi köpte oss små tapas och även lite dumplings som förrätt, sedan mådde Ben långt ifrån bra, var trött och svettig så huvudrätt byttes ut mot att vi delade en karamells-swisch, med banan och god krämig kolasås. 
Vi kommer nog gå dit imorgon med då det är öppen fredag, lördag och söndag och var åååh så mysigt. 






Födelsedag på The Aider




Grattis tandläkare Poli på din dag! Sådär såg det ut en dag på jobbet då vi firade Poli's 25årsdag med champagne och tårta. En av de bättre dagarna på jobbet. Jobbet går sisådär, helt okej och intressant men en ganska tråkig stämning inne på kliniken tyvärr vilket gör att man tappar suget på att jobba och det inte blir superkul direkt. Poli och hans flickvän Rashika är dock toppen, så får man jobba med någon av dem så är det fantastiskt bra! 

Veckan har rullat på, många härliga träningspass för kropp och själ har det blivit och en fantastiskt god matvecka med organiska oxfilébitar 2 kvällar, lax och taco, mums. Ben har legat sjuk hemma och har inte alls varit 100 stackarn så några växelvis svettiga och frusna nätter för honom. Han har dock fixat med bilen och fixat fint här hemma i vårt lilla krypin. 


Morgonstund har guld i mun

Mm, sitter här och smaskar i mig grekisk yoghurt med chiafrön, ananas och färska blåbär, gojibär och så en passionsfrukt på toppen, mumma för en hungrig mage. Har varit på pilates 6.00 imorse på gymet och tog sedan 3 km på crosstrainern ch se där så var morgonträningen avklarad. 
Igår kväll var det löpkväll, första gången på såååå länge som jag sprang en lång runda och jag är så glad att min kropp känns stark igen. 48 km löpning och 8,5 km med backar i slutet, åååh. Underbar känsla. 
Sedan väntade oxfilé och sallad till middag, en sån fin dag. 

Nu ska jag till jobbet, hej hej! 




Morgonen är här

Redan nu så är morgonen här och jag är ute på min sedvanliga morgonpromenix. Solen skyner så fint, jag lyssnar på Peter Jöbacks julalbum och jag drömmer redan om en vit jul, haha. Till råga på allt så gick jag förbi vilda julstjärnor, det ska börjas i tid! Haha! 

Ska sedan iväg till jobbet, kronor och bryggor väntar idag efter en dag igår med 3 operationer och 3 utdragna tänder, omväxling förnöjer hörrni! Ha en bra dag, hej hej!


Godkväll godkväll

Det är med trötta ögon och ben jag ligger här i sängen och ska sova. Har slappat med ett avsnitt av Breaking Bad och kikat runt på internet lite efter ett bra pass på gymet och en kängurumiddag. Kött och sallad, så himla gott. ben gjorde köttet i ugnen och känguru är verkligen gott och otroligt nyttigt, yammmie. 



Igår så gjorde jag en lång härlig löprunda här i krokaRna, en minst sagt skön och lagom utmanande runda med backar och en ökning i sträcka. Skön känsla att kroppen hittar tillbaka och att styrkan i det mesta finns där eller är påväg tillbaka, yewaay. 
 Imorgonr är det ju redantorsdag, det går fort minsann, jobb och sedan gym ser veckans alla dagar ut, så himla kul. 
Nu ska ho. Sova! Puss 

Wooli

Så har en vecka flugit förbi och ännu en helg, en åååh så fin helg. 
Fredag efter jobbet och en fullsmockad arbetsvecka så hämtade Ben upp mig och tillsammans bilade vi ner till NSW och Wooli över hela helgen. Scott och Vanessa bjöd ner oss dit och i en mysig liten beachstuga har vi ätit goda frukostar, promenerat på stranden, sovit ut, spelar långboll och åkt skateboard. På vägen hem så fiskade Ben lite medan jag satt i solen och läste en tidning. Helgen har varit så fin och det enda som är synd är att den är över så snabbt. Men minnesvärd, vacker och fin













Vårt nya surfshack

Så var det dags att visa er vart jag och ben bor och hur vårt fina lilla boende ser ut! Så himla mysigt med såklart ljus, vaser med snäckor och foton som detaljer, vi är så nöjda med vad vi har fixat och gjort om till, vårt fina mysiga lilla ställe :) 





Ledig lördag i Brisbane


Är det lördag så är det. Ben och jag vaknade tidigt i lördags, drog på oss träningskläderna och stack iväg till gymet. Bodypump för min del 8.00 och åååh så kul och härligt det var, träningsvärk så här i efterhand men fullständigt galet kul, så längesen. Starkare än vad jag trodde med så det kände verkligen kul, på onsdag är det dags igen. YEAAAY! 
Efter avslutat pass i lördags bjöd jag Ben på brunch, mumsigt värre. Sparris med parmesan, champinjoner, lax och avokade toppat med tomat och jordgubbe, mums! Mätta och belåtna mös vi omkring hemma med tv-tittande, soffläge, klippningar och lite städning innan Jessica och Matt kom till oss. Vi drack lite bubbel för att fira helgen och sedan gick vi ut och åt riktig stek, så himla gott. Efter gick vi ut för lite dans och drinkar i stan innan vi tog en taxi hem. Sån kul kväll! 




Sista veckan i april


Så här fint är det där vi bor en morgon. Så himla vackert, har det verkligt helt fantastiskt här, ett kök igen, härligt hus. Vi trivs verkligen. 

I veckan har jag införskaffat ett gymkort på vad de säger är Brisbanes bästa gym, spå himla stort, med 6 olika utrymmen för träning, 2 gruppträningsrum, en spinningsal & 3 olika avdelningar med fria vikter och maskiner plus kondisionmaskiner, så himla bra. Varje dag har de även en DJ som spelar musik i hela gymet och så enkaffeshop, gymheaven. 

Har varit på spinning i veckan, cxworks och pilates plus fått in löpning och så powerwalking. Så himla härligt att vara tillbaka på banan, så himla peppad. 

Jag och Ben gick ihop till gymet i torsdags och på vägen hem nästan vis huset hittade vi en iorm, i te så liten orm heller, en pyton orm! nästan 2 meter  lång, jag höll på att kissa ner mig. Som tur är så är det ingen giftig orm, men ändå. Buuuhuu. 
 

I onsdags så var Ben på sjukhuset för att kolla sitt huvud igen efter 6 månader, allt var bra och han har en sista final scanning av huvudet om 3 veckor, så himla glad. För att fira att allt var så bra så bjöd jag ut Ben på sushimiddag, god sushi & sashimimoch en kväll ute vid hamnen här i Hamilton, så mysig kväll. 



RSS 2.0