Brew Brothers i Brisbane

Så var det söndagskväll, helgen har rullat förbi! Har verkligen haft en super helg här och njutit av staden, vänner, öl och så världens bästa pojkar! Har så fantastiskt kul med vårt dreamteam här i Brisbane! Skrattar jämt, de är helt fantastiskt kul allihop, ååååh så bra de är!! Lördagen började och slutade toppen. Efter en kväll ute i fredags så vaknade vi 10.00, 11.00 var vi påBrew Brothers för att brygga våra egna öl, (så gör vi i Australien) hälla de på flaskor för att sedan avnjuta under kvällen. Sagt och gjort, chilli/ginger öl och honey/cream lager blev det och 72 öl bryggda senare gick vi glada därifrån för att lämna kylväskor och is i lägenheten som vi skulle tillbringa kvällen i för att gå på en hemmafest. Såå himla coolt!! Kolla in det här!
Mer info om resten kommer imorgon, sängen kallar, jobb imorgon :)


Äntligen fredag

Då var det fredag, jag har suttit parkerad i solen sedan 11.40 efter en kort dag på jobbet, packrekord av alla som jobbar(snabb som tusan är mottot) och en förmiddagsfika med allihop då det idag var Donnas födelsedag! Grattis till henne!
Väl hemma blev det en tidig lunch då det kurrade rejält i magen, tårtan som serverades vid frukosttid hoppade jag idag och efter att bara ätit ett ägg och ett äpple 06.00 så var jag sugen på min kyckling och bönsallad istället för min grekiska yoghurt med vaniljsmak jag har med till frukost varje dag, det mest proteinrika liknande kesella jag kan hitta och som smakar gudagott! Dyrt men värt det. Har blandat en egen müsli här med då affärens är sisådär, söta och konstgjorda eller bara sockerbomber!! Nötter, pumpafrön, solroskärnor, havregryn och gojibär är en vinnande men ack så dyr müsli, haha!!
Jobbet i sig flyter som sagt på bra men att jobba ihop 35-70 dollar om dagen pga att det finns lite jordgubbar gör inte min plånbok fet och då jag behöver mer timmar, dollar och möjligheter att jobba så kikar jag hela tiden runt på nytt och har nog fått napp! Jordgubbssäsongen håller bara på 1,5 vecka till ungefär och jag måste bestämma mig vart jag ska ta vägen inom kort! Fick ett mycket trevligt telefonsamtal idag dock så på söndag blir det en intervju och jag håller alla tummar och tår jag har för att detta ska bli bra, ett jobb tills mitten på december i såfall, skulle passa perfekt då jag är redo för lite tid off, fira jul, nyår mm och mitt 2:a års visum är då borta även det, weeeiiii!!

I helgen väntar massa kul, ska stanna i Brisbane över helgen, ikväll blir det gym, kvällsshoppning i Brisbane, grill och antagligen några öl med Amanda och Troy, Bens kompisar som är i staden över helgen! Kul kul!
Imorgon är det sista dagen på Brisbane Festival som avslutas med ett magnifikt och storslaget fyrverkerie! Ska på en hemmafest i en lägenhet mitt vid Story Bridge, svira våra lurviga på något dansgolv och ha en riktig partykväll, wooohooo! Är även final i den Australiensiska fotbollen, typ som amerikansk fotboll, klockan 14.00 så ska på ett "streetparty" då. De har stängt av en gata, rustat upp den med massiv storbildsskärm, utebarer och sportfånar som ska kika på matchen ihop, wooohoo! Lär vara hela Brisbanes befolkning antagligen! De är trogna sin fotboll här, haha!
Ungefär som Manchester United fansen som satt igår morse klockan 04.50 på den engelska baren mitt inne i Brisbane och hejade på sitt lag medans jag tog min morgonpromenad, snacka och olika världar, haha! Möter även nattsvirare, gatusopare, uteliggare, några nattjobbare på mina morgonrutiner, som alltid världens bästa sätt att starta dagen, kika in den här bilden som jag tog i morse 04.45, hur vackert är det inte?


Linda på Rolin Farms födelsedag

Idag firade vi Linda, ägaren av Rolin Farms födelsedag. Hon fick present, skönsång, skratt och tårta! Jobbet i sig går bra, packar, packar, packar och packar! Haha! Morgonen idag startade jag med 50 minuters powerwalk, lite sms till familjen och fina vänner som var i mina tankar och sedan jobb. Snart väntar gymet, matshopping och sedan grill ikväll! Woohooo!


Godmorgon Världen

Snabbt inlägg på mirgonkvisten! Alarmet ringde 04.40, på med skor och kläder och en 55 minuters morgonpromenad är nu gjord, hej beach och sommar i Australien! Wiiihooo! Ska köra till jobbet nu, dricka mitt kaffe från termosmuggen och ladda för jordgubbspackningen! De här bilderna är från Brisbane i morgonljus!


2 dagar i Brisbane

Igår och idag har inte mycket hänt. Jobbade 07.00-13.00 igår och packade jordgubbar, kom hem, åt snabbt och gick ut på en 1,5 timmas promenad. Gick i Brisbanes botaniska trädgård, så fina platser, blommor och fint att kika på. Fejkade näsblod in på ett hotell då jag var tvungen att kissa medans jag gick, haha! Sedan cirkulerade jag runt gatorna och pratade både med Anna och Anders i telefon. Hemma laddade jag om och drog sedan till gymet. Körde bröst och armar inne i gymet innan jag sprang 3 grymt snabba och lätta kilometrar med 15km/h i hastighet på slutet, sedan väntade spinning för mig själv, hade ett eget pass för mig själv äntligen, så himla kul och 40 minuter senare badade jag i svett. Lite mage på det och ett magiskt gympass var avklarat. Hem, dusch och sedan gick jag och Ben till en av de lokala pubarna i Spring Hill och åt 10$ steak med sallad till. Otroligt bra avslutning på en måndag.
Idag är jag ledig så jag startade dagen med kaffe, en nästan 2 timmar lång powerwalk längs med floden i Brisbane, Kangaroo point och längs med South Bank. Grekiskt yoghurt till frukost med banan och frö innan jag drog på mig bikini och ligger nu på South Bank, Brisbanes konstgjorda strand, inte illa. Ska snart bege mig hem, Skype med familjen väntar, lunch och lite fix! Gymet sedan och ikväll ska vi käka vietnamesiskt, tisdagstradition i all ära, wooohooo! Dreamteam bangar aldrig traditioner, får se modet blir karaoke ikväll med, haha!

Fina Brisbane

South Bank

I Brisbanes botaniska trädgård växer julstjärnor vilt, både vita och röda

Mamma, kika in de här, du skulle älskat den blomsterallén

Kangaroo Point efter 386 trappsteg typ, haha!

True words!

Mäktigt, Brisbanes innerstad, vid den höga byggnaden till höger bor jag precis under

Den byggnaden i närmre bild!

 


Söndag i Beerwah

Söndagen vaknade jag redan runt 04.30 för jag var rädd att försova mig, sov fram och tillbaka till klockan slog 06.00 och det var dags för mig att gå upp, dra på mig kläder och åka och jobba. Packade 500 lådor jordgubbar innan jag var klar för dagen och kunde åka tillbaka till Beerwah. Jordgubbsodlingen ligger bara 15 minuter med bil från Beerwah så det gick fort att komma hem. Stannade och köpte avokado och lite frukt i en liten fruktshop längs med vägen och plockade sedan upp Ben och Matt som hade varit på fisketävling. Ben hade köpt lotter där och hade vunnit 7 kilo frukt så snacka om att vi får gnaga i oss frukt nu! Åkte till Adam och hans tjej där 20 stycken samlats för att stycka en ko och ett lamm för Adams mamma Sharon fyller 50 nästa lördag, alla är bjudna till deras ställe 45 mil upp längs med kusten och då blir det grill, fiske, camping med 100 personer, så kul. Var där hela eftermiddagen innan vi 19.00 styrde bilen mot Brisbane igen. Fick ägg från deras egna hönor och 32 avokades från deras gigantiska avokadoträd så nu har vi ännu mer frukt, haha! Guacamole kväll snart helt klart! Åt grillad fisk där allihopa och alla är så öppna, glada och trevliga. Träffade Troy och Amanda igen, bens klasskompisar från lördagskvällen. Troy jobbar som slaktare och styckare på en stor gård så hans ska försöka ordna jobb åt mig då det bara är drygt 2-3 veckor kvar på jordgubbssäsongen. Vore fantastiskt bra, Matt och Jess har insisterat på att jag ska bo hos dem när Ben åker ut till öknen och jobbar och även Scott har öppnat upp sitt hem åt mig så jag inte ska vara ensam. Fantastiskt fina människor allihop, åååh! Så bra det är här :)


Diving at Sunreef

Dags att resumera helgen, får ta det i rätt ordning då helgen var heeeelt fantastiskt kul, träffade mycket nytt folk, umgicks med några av de jag funnit här borta som är åååh så bra och sedan ha fått tillbringa den till havs, i solen slår allt.

Fredagen vet ni ju redan om och vi laddade med lite champagne inför dykningen, la oss i god tid och vaknade på lördagen 06.30 för 07.30 skulle vi befinna oss på Sunreef Divecenter. Sagt och gjort, efter en avokado och ägg macka så satt jag, Ben, Casey, Matt och Jessica i bilen med bikini på, handdukar med och alla var bra sugna på att dyka. Vi installerade vår utrustning, provade våtdräkter och begav oss sedan ut cirka 20 minuter med båt. Åkte långt ut utanför Sunshine Coast, såg val som andades/sprutade upp vatten och stjärtfenan på den och sedan så kom vi till vraket. Var 30 meters visability i vattnet så vi såg allt så bra, skeppet var ett krigsskepp och var137 meter långt och i och med detta dyket var jag nere på mitt djupaste hittills, klockade mig på 28.1 meters djup och vi såg mycket olika fiskar, koraller och snäckor och även en minst 2,5 meter i diameter stor stingrocka som låg lånorden. Vi smög oss nära, tog av handsken och klappade den, kändes som en manet mer än som en fisk, mäktigt.
Andra dyket efter en kopp starkt och varmt kaffe så var vi inne i skeppet, på toaletterna, i fören, köket och såg instrumentpanelen där knapparna "bomba", "döda" och attackera fanns kvar!
Grymma dyk och tillbaka på dykcentret bjöds vi på lite tilltugg, en stunds break i solen innan vi nöjda och glada tackade för grymma dyk och styrde bilen mot Surfklubben där Bens kompis Scott jobbar. Vi satt där på en uteservering hela eftermiddagen och firade med öl, mat och gott sällskap. Blev sjukt överraskad då Jason dök in, tog några öl med oss, vi pratade och ikväll ska vi nog ses igen, tisdag är ju ny tradition, Vietnamesisk mat, mums!
Kvällen i lördags slutade iallafall i Beerwah efter en utgång på den lokala puben där, träffade alla Bens kompisar han gick i skolan med och dansade, spelade biljard och pratade innan jag landade i sängen efter nattmat hos Jessica och Matt 23.30, sån bra lördag :)


Caloundra, Rolin Farms, Beerwah & halv dag på jobbet

Har haft en sån bra, grymt bra dag!! Morgonpromenad imorse 04.50, sedan iväg till jobbet 06.00, så himla skön start på dagen. Hade en kort dag på jordgubbspackningen idag, slutade 10.30 och efter det drogkartellen mig till Caloundra, cirka 20 minuter från jag jobbar. La mig på Kings Beach i Caloundra från 11.00, läste i en bok jag köpt, på engelska och sov lite på stranden, åt lunch 14.30 och sedan ut på en 1,5 timmes lång promenad längs med strandpromenaden. Älskar Caloundra. 17.00 tig jag bilen mot Beerwah till Matt och Jessica som vi ska bo hos i helgen. På vägen dit åkte jag så jag såg solnedgången mellan bergen, Glasshouse Mountains är här och solen gick ner mellan dem och det var så vackert så jag fick nypa mig i armen för att inse att jag inte drömmer, så vackert det är här, så himla magisk känsla jag får här. Solen, naturen, människorna och atmosfären, jag är i himmelriket!!!
Imorgon väntar dykning i ett skeppsvrak från 1900-talets början och 07.30 börjar det, såå himla kul. Har precis ätit försk fisk med sallad till middag, dricker champagne med Jessica och firar att det är fredag, wooohooo!!


Kängurumiddag, jobbet och en karaokekväll

Hej hopp!
Sitter "hemma" och väntar på att bege mig till gymet och slita lite, så gött! Morgonpromenaf imorse innan jobbet och nu väntar ben och rygg för en omgång! Woohooo! Ska käka kyckling souvlaki ikväll med grekisk sallad och jordgubbar! Sprutar ut jordgubbar genom öronen redan, haha!
Jobbet går för övrigt galant, fullt ös och dagarna går snabbt, jättesnabbt och det är ett glatt och roligt gäng att jobba med jämfört med Emerald! Weeeiii! Packar, packar, packar och packar!

I tisdags kväll var vi ute och firade mitt jobb! Käkade vietnamesiskt på en knökfull restaurang, drog oss vidare till Birdie för 3$ Corona, karaoke och en kul kväll ute i Brisbane!! Glömde nog huvudet på Birdie för dagenefter åkte jag ifrån kort, frukosten och lunch så fick hanka mig igenom dagen med jordgubbar och en vit macka jag lyckades få köpt 06.00 med mina sista mynt i plånkan!!
Fick mig en fin middag igår dock, känguru!! Som jag längtat och gott var det, mmmm! Smakade som ox/nöt ungefär! Så glad nu! Haha!!

Nu väntar gymet, ciao!


Måndag i Brisbane

 
 
Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. Skulle inte kunnat få en bättre start på den här veckan efter kanonhelgen som har varit. 07.40 efter 5 kilometer avklarade på bandet på gymet så fick jag samtalet jag ville ha! Nytt jobb, bara 40 minuter från Brisbane, 7 dagar i veckan och 10 timmar om dagen, woohoooo! Jordgubbsplockare och arbetar numera på kontrakt, ju mer jag plockar, ju mer tjänar jag! Kan inte få en bättre start! Med lätta ben sprang jag vidare 5 kilometer och maxade mig i slutet så jag snittade 14km/h, woooaaah! Efter den super morgonen blev det en omelett till frukost, lite sallad, kaffe och sedan en slapp dag då det regnar i Brisbane, första regnet än så länge.
 
Fick ordentligt med färg igår på stranden och är nu brun som en pepparkaka, är tokladdad för ett grymt pass på gymet ikväll med grabbarna och för en runda på stan med Ida. Kaffe och lite kik i butiker står på tur idag efter en tur till Woolworth där jag ska shoppa lite mat för veckan, laga en lunch och göra matlåda, haha! Så glad så jag skulle kunna göra vad som helst just nu, går kanske misste om dykningen på lördag men vad gör det, jag har jobb och kan beta av mina veckors nedräkning tills jag får2års visumet klart och bra med klirr på kontot.
 
Slänger upp bilder från digitalkameran från gårdagens häng på stranden, vår promenad på piren och vår sköna lunch/middag, sån fin helg verkligen på Guldkusten, nästa helg ska spenderas med alla på Sunshine Coast!
 
 

Magnetic Island, Townsville

Har äntligen haft tid och fått tummen ur att ladda upp och visa er bilderna från vår 20-25 kilometers vandring på Magnetic Island, den lilla men ack så fina ön utanför Townsville. Båtfärden dit tog cirka 30 minuter och i 32 graders värme och så lång värme var vi och våra ben möra och goa. Men så väl värt det och så fint det var!
 
 
 
 
 
 
 

Låter den här sista bilden få avsluta, vilken fantastisk fin, helt privat strand vi hittade, drömstället. Skulle kunna bygga mig ett hus där på momangen, lite väl isolerat kanske men ååh så vackert.
 
 
 

Surfers Paradise, Gold Coast

Haft en sån skön dag, vaknade imorse skönt utvilad då utesluten utgång och matkoma resulterade i sängen 21.00, vatten och en pigg morgon. Efter kaffe från kaffemaskin, en äggfrukost och en morgon vid floden Daves mamma bor vid tog vi surfbrädorna, handdukar och bikinis och begav oss mot Fingal Beach som ligger i New South Wales. Strandhäng, sol, bad och surt för grabbarna och en skön söndag. Jag skulle fått min första surflektion men jobbiga vågor även för vana surfare gjorde att jag hellre hängde på stranden och... tittade på delfiner från min plats på den nästan kritvita sandstranden! Såååå fina fenor guppade omkring och killarna berättade att det var små delfinbebisar där ute med, nästa gång måste jag paddla med så jag ser de från nära håll.

Kurrande magar gjorde att vi slet oss från stranden och åkte förbi Bens förråd och han visade mig sitt förra hus som han hade på Mermaid Bech, helt galet fint stenhus med stort trädäck ute och 100 meter till stranden. Vi åkte via surfers Paradise, köpte sedan 2 kilo jääääättestora räkor som alltid här, 12 ostron och parkerade oss på klipporna och solade oss gott och åt en sen lunch 16.00, men oj så god! Räkorna är fantastiska här, nästan 100$ lunch men det var det värt, avslutade med en sorbetglass efter att ha gått ut på en pir och spejat efter Valar som jag inte såg men som Ben såg, såklart! Bättre lycka nästa gång. Kvällen har vi spenderat i vårt rum här på hotellet/hostelet med fruktstund, lite pill med bilder, chai-te med Casey och snart sängen. Hoppas på mitt Jordgubbe jobb imorgon och kanske kan bli en kaffeplockare med, håller tummar och tår att jag har nytt jobb imorgon, weeiiii :)


Byron Bay, New South Wales

Lördagsfeelings i all ära! Kroppen känns härligt mör efter passen på gymet de senaste dagarna, huvudet känns piggt och jag känner mig så glad i sällskapet jag är med! Jag, Ben, Dave och Casey bor ju på ett hostel 5 minuter från innerstan i Brisbane, vi grillar på kvällarna, tränar ihop och har det fantastiskt kul ihop, mina favoritkillar och vänner här :)
Igår efter gym och en lyckad middag som jag grillade iordning styrde vi kosan mot Gold Coast och Dave och hans mamma! Kikade Australiensisk fotboll, pratade och somnade sedan gott!
06.30 ringde klockan imorse och vi packade väskor, tonfiskburkar och walking skor för att ta oss till vattenfall, tracks och regnskog! Vandrade över 10 kilometer upp och ner för ett 150 m vattenfall och hade picknick i vattenfallshålet! Grymt bra jobbat, 1 timma ner och 1 timma upp senare var vi trötta, svettiga och möra i benen och vi styrde kosan mot Byron Bay, bad, lunch och sedan en pubrunda längs med Gold coast då vi stannade på olika ställen och drack mycket goda och välförtjänta Corona! Byron bay är galet och ja jag skulle inte säga nej till att bo och leva på den orten, hallå gott liv!!
Styrde kosan hem till Dave's mamma Lexie där jag stod för matlagningen, sallad och kycklingfilé fylld med fetaost, pesto och soltorkade tomater! Vi skulle ut och sett ett band från Sydney men matkoma och Gingerbeer stoppade oss så blir sängen och surf imorgon bitti istället! Godnatt från mig :)


Spring Hills, Brisbane

Ja mina kära vänner vart ni nu befinner er. Det är den här utsikten jag har från gatan där jag bor på för tillfället. I spring hills håller jag till, ungefär 4 minuter till ena ändan av Queen Street som är huvudgatan/shoppinggatan i Brisbane och cirka 12 minuter då innerstaden börjar. Inte fy skam minsann att en gång i livet få prova på att bo i stan på riktigt.

Idag har jag bytt rum här då vi nu har ett större rum med mer yta och som innan delade kök men ett helt eget badrum kan man säga. Så himla bra. Har kikat runt efter jobb idag, kollat och ringt och får se vad som händer. Eventuellt väntar jordgubbejobbet på mig på måndag och har även ansökt om en receptionisttjänst på ett hostel i Noosa som vore väldans trevligt, isåfall hamnar jag där i 4-6 månader och har ytterligare ett jobb bredvid det här som ger mig en lön och boende isåfall! Vi får se vart det hela leder. Fick lön idag iallafall, vilket var välkommet, 3,5 dagars jobb resulterade i nästan 700dollar vilket ger mig 4500 kronor ungefär! Haha! Det där var inte helt fel. Har dock betalat 2 dyk som vi ska göra nästa lördag, ska ut och dyka bland skeppsvrak från sunshine coast, kommer bli ett stort härligt gäng och ska ut med båt för att göra dyken. Matt och Jess ska med, även Casey! Weeeiii!

Ikväll ska vi bege oss ner mot Daves mamma på Gold Coast, tillbringa natten där, vandra och se vattenfall imorgon bitti och på kvällen bege oss ut i nattlivet där, surfers paradase eller liknande får se upp! Haha! Idag startade jag morgonen på gymet, sån skön känsla att inte bara vara ute och gå/springa längre, jag har alldeles för stora behov av att svettas ut tankar och känslor så det var skönt, sprang lite gott 9 kilometer imorse innan frukost och om en dryg timma ska jag dit och lyfta lite skrot innan vi styr bilen mot Gold coast. Postat brev och kort idag som lär dyka upp i Sverige om ett tag, till farmor och morfar som har svårt att följa mig via nätet!! Har även förberett middag som ska ätas här innan vi drar. Fetaostfylld kyckling med sallad och bönor. Mmm mmm mm! Önskar alla där hemma en trevlig helg och en lika skön fortsättning på hösten som ni har haft hitills! Kärlek och kramar till er alla ♥

South bank i Brisbane där jag och Ida gott hängde vid de konstgjorda poolerna och sandstränderna!


Brisbane, Queensland

Yes, så är det! Jag lämnade Emerald. Lyckades nog hamna på ett av Queenslands värsta orter, jobbet i sig var helt okej, men när jag kikade närmre på boendet jag hade så var det fruktansvärt. Sopor överallt, gammal mat, toaletterna hade nog inte sett rengöringsmedel på 2 år, de fångade 1-2 möss om dagen där inne, och allt var gammalt och slitet. Personerna där inne levde i sin egna lilla bubbla, pratade inte och se de något var det negativt eller på franska/japanska. Jag stod inte ut, enda som var okej var att stå vid ett industriband, hahaha!

Åkte iallafall ner till Ben i Brisbane så nu är jag här och glassar runt, bor på ett hostel och lär bo här i några veckor med Ben, Dave och Casey! Världens bästa killar verkligen och de är helt fantastiska, alla kramade om mig hårt när jag kom och de tycker vi är som en enda stor familj, haha! De saknade mig och tyckte jag hör bättre ihop med dem, hade en familjegrill idag :)
Har kikat omkring inne i stan efter möjligheter att jobba här i Brisbane ett tag om jag inte hittar något fruktjobb så får se vart det leder! Har en provanställning imorgon på en salladsbar inne på Queenstreet, huvudgatan i Brisbane om jag vill ha det men vet inte 100 än! Vill ju helst i frukten så jag får mycket timmar och på så vis många dollar!

I helgen ska vi åka ner till Gold Coast och bo hos Daves mammas ställe, vi ska vandra i några berg/vattenfall och sedan antagligen se oss omkring kring stränderna där, så kul! Har eventuellt jordgubbsjobb på måndag, hoppas hoppas, om inte annat funkar det bra just nu att äta, sova, träna 2 ggr om dagen och ligga på Brisbanes konstgjorda strand/poolområde, haha! Ska inte klaga på mitt liv alltså ;)


Hey ho, Mango-piiiiickeer :)

2 arbetsdagar avklarade! Jag har numer boende, vänner, en säng och ett stort tvåvåningshus att bo i! Weeeiiii!

Jobbet i sig är, vad ska jag säga, antagligen det mest enformiga jobb jag någonsin haft och antagligen lär ha! Hahaha :) men det är ett jobb! Jag har fått den så fina positionen att stå vid bandet för att rensa mandariner när de kommer in från plockarna. Stora maskiner tvättat frukten, vaxar den och sedan ska den sorteras och där har ni mig! Jag sorterar sedan frukten i 4 kategorier, 1a klass, 2a klass, 3e klass och sedan juicefrukt! Eftersom jag är först i ledet så sållar jag enbart bort juicefrukten som är den sämsta och om jag hinner, 3:e klass! 12 timmar om dagen, idag 12,5 timme, herregud vad jag kommer drömma om mandariner! Rullar säkert förbi 15 mandariner i sekunden och jag plockar i genomsnitt upp 1-2 i sekunden och slänger, räkna med att jag gör 60 i minuter x 60 minuter x 12 timmar, det blir 43 200 mandariner på en dag, herregud?! Hahaha! Det är många mandariner det!

Har flyttat in i ett hus med, hyr in mig i ett rum hos en Filippinsk familj här i Emerald. Delar rum med en tjej från Japan och i huset bor 4 personer från Frankrike, 1 från Cjile, 1 från Italien, 3 från Japan och en från Sri Lanka och så jag, 11 personer i en stor villa, backpackers rätt igenom så ska inte klaga! Verkar vara riktigt bra och rätt billigt med så nu har jag ett hem här i Emerald :) wiiiihooo! 2 av de franska jobbar på 2 PH och började samtidigt som mig så på den vägen är det! Verkar vara grymt skön stämning här så kommer säkert trivas :)

Efter min 12,5 timmars dag idag, 6.00-18.25 så stack jag ut på en löprunda, trots att fötterna värkte, axlarna smärtade och ryggen är ordentligt öm, men skönt var det! Är ju sååå skönt så 6 km blev det, första rundan i Emerald bortsett från min morgonpromend igår, hej vardagsliv här! Det känns bra det här :)
Har ätit spring rolls ikväll som de japanesiska lagade, älskar det, åt det i London i somras och nu kan jag göra egna! Någon lagar alltid mat i huset på kvällen så det kommer bli många nationer som man lär få smaka på :) weeiii :)
Snart kallar sängen så jag orkar med morgondagen! Lördagar kan vi kanske få sluta lite tidigare och imorgon får vi veta om vi är lediga söndag eller inte, kan bli intressant! En i huset fyller år med imorgon så det ska firas :) weeiii :)

Laddar upp en bild på min fina resefamilj med, ni betyder sååå mycket, alla 20 som blivit en sån stor del i mitt liv, så glad att våra vägar korsades för så bra allt blev <3


Emerald, Queensland

Hej min blogg!
Dags att skriva några ord från Emerald! Allt gick bra när jag körde 611 km i morse och det tog mig bara exakt 6 timmar. Såg döda kängurur, ormar och grisar på vägen och körde på de rakaste vägarna jag någonsin sett. Körde 7 km rakt, sedan en liten sväng till vänster och sedan 16,1 km rakt igen och jag såg slutet av vägen?! Kan ni föreställa er hur tråkigt vägen det var? 386 km med de vägarna utan hus, bensinstationer, stall eller människor?! Trodde jag skulle avliva där ett tag, haha!
Här är jag iallafall, jag har ett jobb och börja imorgon, med kurs som introduktion vid 7.30, sen ska jag jobba från 06:00 till 18:00 varje dag. 12 timmars dagar, 6-7 dagar i veckan. Jag har allt jag behöver med för att leva mitt liv här ett tag, tält, spis, kaffe och kudde och en is ruta med lite tonfisk. Backpacker liv och spara pengar, here we go!
 
Jag har powerwalkat runt i denna lilla stad i dag också, powerwalk i 2 timmar när jag inte hade något annat att göra. Pratade med Ben och hans mamma och tittade runt där för att kunna parkera min bil ikväll och såg också hur staden såg ut. Det bor 13 000 personer här så det är som Kinna slags men med 7 snabbmatsrestauranger och 6 pubar. Det är den viktigaste annorlunda hittills. Snabb mat överallt och efter arbetet allas dricka 5-10 öl. Hej Austrilia och öl land nummer 1. Dags för mig att titta på en film och sedan äta middag och gå till sängs! Wiihooo!
 

Sista kvällen i Townsville

Precis ätit en helt fantastisk förrätt som Kim har ordnat, pilgrimsmusslor och snart ska vi äta panerade king prawns! Mums så himla gott! Sista middagen här idag!
Sån matsal idag, bjöds på krabba idag till lunch så det är skaldjur som gäller här, och fisk överallt, så himla gott! Mmmmm! Mamma du hade älskat det här, räkorna är större än de största kräftorna hemma!
Imorgon vid 04.45 skjutsar jag Ben till flygplatsen och jag åker vidare mot nya mål, nya äventyr och nytt jobb! Snabba ändrade beslut men jag styr bilen dit jobb finns så jag har packat ihop mitt liv, köpt tält, madrass, ett litet gasol kök och en stekpanna bland annat och ska styra bilen mot Emerald där jag har jobb som väntar! Packa citroner minst ett par veckor och börja få en inkomst! Weeeiii! Emerald är mitt ute i ingenstans men det är jobb iallafall så idag har varit väldigt organiserad och mycket som ordnats! Nu börjar det! Ska sova i bilen till en början sedan blir det nog att packa upp mitt lilla pop-up tält och blåsa upp min madrass!
Jag har köpt mig en liten kylbox, har tallrik, bestick och en mugg! Fått massa bra grejer för att överleva ute på en campingplats och ensam! Det här blir spännande, lämnar dock wi-fi, elektricitet och en trygghet här så kan bli A. ensam, B. utan internet C. Utan möjlighet att ladda mobil, dator och iPad men hey, det är en del av utmaningen, nu kör vi! Whooopaaaa :)


Köttbullar med lingonsylt

Mamma fick nog en glad överraskning, ringde henne på jobbet idag för det vankades köttbullemiddag minsann här i Townsville, och vem tar man inte hjälp av när man behöver köttbulletips? Självklart är mamma den enda som fungerar för de tipsen! Köttbullarna blev grymma, lätt mina bästa i mitt liv, haha! Middagen blev väldigt uppskattad och mina klippskills åkte även de fram då Jay behövde friseras en aning!

 

Vi var även nere vid en flod 500 meter från huset och satte i en krabbur, imorgon hoppas vi på mudcrab fångst så jag får smaka på krabba! Myggbitna blev vi och snabba var vi då det kan vara krokodiler i vattnet, men allt gick bra, ska upp tidigt imorgon och fiska upp den då det tydligen är olagligt att fiska krabbor där! Bra där!


Wallaman Falls

 

Lite fina bilder från Wallaman Falls som vi åkte till i Lördags! Så himla mäktigt och fint! Tog sin tid att åka dit men väl värt det! 20 meter djupt är sjön under och det är sötvatten. Fantastiskt fint!

 
 

 


Forrest beach

Så var en helg avklarad och en helt fantastisk campingupplevelse!
Vi har sett fina stränder, fiskat, varit ute och sett Australiens längsta vattenfall med ett fall på 268 meter, ätit frukost ut i det vilda, druckit god öl, lekt med Mylie, solat, tagit sköna morgonpromender längs med stranden, pratat och utforskat en till bit av Australiens östkust, fantastiskt vackert, håller andan och nyper mig i armen varje gång, ååååh vad jag är glad över att vara här!

Sista helgen med Ben i krokarna, han börjar jobba på onsdag också drar jag mig nedåt längst med kusten! Stannar några dagar på Airlie beach och har det trevligt är tanken :) dykning är i planerna och förhoppningsvis ett avancerat dykarcertifikat! Weeiiiii!! Jobb ska med ordnas sedan är jag fri att få en inkomst här, fått massa bra grejer så jag klarar mig längs med vägarna själv och ska köpa mig en liten spis idag, heja mig och mina framtida övernattningar i bilen! Nu ska vi ut på en shoppingtur!


RSS 2.0