Krabbkalas





25 krabbor har Ben fångat sen i lördags och de är sååååå goda. Idag hade vi Jess och Braden över på krabbfest med såå mycket gott. Verkligen en god middag innan jag gick till Woolworths där jag jobbar till 00.00. Hard work work. 





Nu är det dags att jobba



Så nu får jag tid till bloggen, full rulle här verkligen. Jag jobbar verkligen järnet nu, 3 jobb roterar min vecka kring och jag ger verkligen järnet de 4 månaderna jag har kvar i Australien nu. Kommer bli tufft, jag lär vara rejält trött men jag vet att det kommer löna sig när jag står med ett leende i augusti och flyger härifrån för att få komma hem, resa, äventyra och bara leva livet. 
Så jag har fått mer jobb, de dagar jag inte är på salongen så jobbar jag som barista på ett av caféerna i stan och så minst 3 kvällar i veckan fyller jag på varorna i en av matvaruhusen. Så det är ett jobb till ett annat men det ger förhoppningsvis en rejäl lön och jag kommer kunna njuta rejält av att vara ledig längre fram och ledig då kommer jag ju vara ett himla tag så, nu blir det en 17 veckors jobbmaraton, yeaaay! 




En vanlig dag på jobbet



Kolla vad som hälsade på mig idag, såååå himla söt, jag trodde jag dog. 6 månader gammal, jag var på väg att ta med honom hem 

God morgon



Så var jag vaken och pigg 04.45, en bra tid innan mitt alarm men vad gör det, det är tisdag, löpning står på schemat och nu får jag det avklarat innan Ben kommer hem, jag har ett mycket spännande möte 9.30 som kan leda något fantastiskt och jag är så glad och tacksam, information kommer. 
Sov gott på er och god morgon till mig, Hej.

Små lätta moln

Helgen som gått gick åt till jobb, träning såklart, lite löpning, min bok och så mat, haha, alltid mat. Lagade storkok, en god kycklingsoppa med bröd, kryddstark och god igår som blir luncher några dagar. 

Två dagar nu har jag tagit fina kvällspromenader dessutom när solen gått ner för nu är det 43 grader igen så man gärna inte vistas utomhus, mycket fint måste jag säga. 






I'm always the happiest version of myself

“This life is what you make it. No matter what, you're going to mess up sometimes, it's a universal truth. But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. Girls will be your friends - they'll act like it anyway. But just remember, some come, some go. The ones that stay with you through everything - they're your true best friends. Don't let go of them. Also remember, sisters make the best friends in the world. As for lovers, well, they'll come and go too. And baby, I hate to say it, most of them - actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can't give up because if you give up, you'll never find your soulmate. You'll never find that half who makes you whole and that goes for everything. Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything. Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.” - Marilyn Monroe 




50 nyanser av grått



Utomhusbio, kyckling till middag och lite choklad på det till filmen, stjärnor på himmelen, madrass, Ben bredvid mig, lite Cola att dricka, 400 tjejer, cirka 5-10 killar, en Anastacia Steel och en Mr. Grey, en perfekt lördag måste jag säga... 




Morgon, morgon



Morgonstund, trött morgon, trötta steg under min löprunda, och nu en slapp morgon med kokos och banansmoothiw på mandel- och kokosmjölk, en liten kopp kaffe och vatten, ska på boxning, njuta och läsa massa under min lediga dag och bara vara, ja, det känns som det blir en fin dag. 
Ikväll ska vi ut och äta, fira Bens morbror Craig som fyllde år i lördags och imorgon så är vi lediga tillsammans, jo jag tackar, blir mysigt. 

Ha en fin dag 




Solskensdag



Solen strålar, går ut på en lätt promenad, njuter av att kunna vistas ute i den så fina eftermiddagen. Kopp kaffe, morgonpromenad, frukost, bodypump, 4 magiska timmar på jobbet, handlade för dagens paj-middag som ska mätta vår mage ikväll. Lunch med keso och knäcke, kaffekoppen, telefonsamtal med min fina lilla farmor, soffläge och nu, jag gör en ny variant av solhälsningen, solskenspromenaden. Hejhej

Jag älskar känslan och kan inte sluta




Igår var det torsdag, torsdag den 12 mars, min dag, min och kronprinsessan Victorias dag. Vår namnsdag. Vi hade blå varning här för cyklonen. Det var med relativt tunga steg jag klev upp precis innan Ben åkte 05.15, slog på vattenkokaren, gjorde mig en liten kopp kaffe, tänkte att det är torsdag, min löpardag, men veckans kortaste runda, bara 8km så det ska du kunna genomföra, tog det långsamt, lät min kropp vakna i soffan, fyllde min lilla vattenflaska, andades, planerade redan hur skönt det kommer kännas att ramla ihop på mattan med svetten rinnande från pannan. Knyter skorna, stoppar i hörlurarna, öppnar dörren; duggregn!! Förvånat men ändå nöjd lämnar jag mobilen och musiken hemma, tänker att en kort runda klarar jag utan musik. Börjar springa, första kilometern går tungt, sedan hönder något, jag springer, regnet faller på mig och blandas med salt svett, det går enkelt, otroligt enkelt och benen vill inte sluta. 8 kilometer, blir till 9, som blir till 10, 11, 12, det blir ösregn, verkligen ösregn så jag knappt kommer framåt, jag har aldrig blivit så blöt men oj, det går inte att sluta, kroppen är inte trött, energin är oändlig, 12 blir 13 kilometer, blir till 14, blir till 14,6 kilometer löpning det bokstavligt talar regnar från sidan och jag inser att det går inte att springa mer, men åh, den känslan, jag hade kunnat fortsätta för alltid, sån stark känsla, att veta att det är den sjuka värmen här som gör mig så otroligt trött efter 10-11 km vanligtvis, min kropp, min kondition och min styrka är ju fantastisk, jag är så nöjd, så glad, vilken dag, vilken fantastisk dag. Det där med att springa, att det kunde bli en drog, det trodde jag aldrig, jag älskar varje steg. 




Cyklon på ingång


Vet att några av er var medvetna och såg på nyheterna om de två cyklonerna som drabbade Queensland och Northern Territory några veckor sedan, nu är det vår tur verkar det som, varningar är ute, det är dags att börja ladda med mat, dryck, vatten, batterier, ljus och dyliknande om den kommer träffa oss som det sägs att den ska göra fredag eller lördag, ingen är dock gladare än Ben, haha, som han har längtat efter en cyklon, jag längtar dock inte, jag vill jobba och tjäna pengar, Haha, nåväl, vi får väl se vad detta leder till. 

Min lediga dag



Från morgonpromenaden 

Sån skön dag, långpromenad, en sväng på gymet med tabata och CX, mysig frukost med macka, ägg och kaffe, tvättat och städat av här hemma och sedan en kaffedejt med Irma, hon är så härlig. 

Kaffe, kaffe, kaffe 
Perfekt lunch 

Hemma väntade proteinpannkakor med bär och chokladfluff, bokläsning och sedan ett pass bodypump, knäckisar till kvällsmat pch nu te och en ny bok, My sisters keeper av Jodi Picolt. Känns som det blir en mysig kväll, brittiska Antikrundan är på i bakgrunden och jag ska sova i nytvättade lakan, ja, fin måndag helt enkelt och imorgon kommer Ben, yeay :) 



Mamma, Min mamma



Igår var det minsann internationella kvinnodagen, dagen i sig har visst både fått ris och ros men för mig är dagen självklar, kvinnan är minsann bra, stark, vacker och klok och i mitt liv finns det minsann en kvinna som är lite bätrre än de andra nämligen min mamma, genom hela mitt liv har hon funnits där för mig, så varm, klok och vacker, aldrig ett ont ord, en höjd röst eller en dålig dag. 
Mycket svårt har du gått igenom men aldrig, aldrig har din kärlek till oss varit mindre, aldrig har du slutat ge oss all din kärlek.  
Min vackra underbara mamma, du är den jag ser upp till, vill ta efter och leva som, aldrig har jag mött någon som du, fina mamma, jag älskar dig mer än livet själv och just igår var den dagen då en kvinna som du ska hyllas <3 

Den vackraste personen i mitt liv

Dagarna som varit

Så var det söndag, 4 dagar med arbete har gått och det har gått bättre och bättre, riktigt häröigt kändes det idag så det blir nog bra det här med, Petula min nya chef är superbra och jag tror verkligen att det kommer bli bra trots allt, jag kommer få mer timmar i veckan och jag hoppas att allt blir toppen, alltid svårt att börja på något nytt och speciellt efter att ha lämnat Irma och hennes mysiga salong, tror jag aldrig kommer jobba för någon bättre än henne, vi ska ses för en kaffe imorgon hon och jag. 

Vad har hänt mer då? Jag har sprungit, gymat, varit på bodypump, gått promenader och ätit knäckebröd med avokado, ost, skinka/kalkon och gurka, jag har levt på den kombinationen till kvällsmat i 2 veckor nu och mitt sista paket knäckebröd från Ikea är nästan slut, har 2 bitar kvar för imorgon kväll, haha. Sedan får jag baka eget fröknäckebröd eller köpa Ryvita som finns i butiker runt om i Australien. Imorgon är jag som sagt ledig, ska träna, laga något mumsigt till tjejerna och sedan bara vara, få tiden att gå, på tisdag kommer Ben tillbaka, han har haft det jättemysigt med sina föräldrar i Townsville men nu vill jag ha honom tillbaka, han jobbade ju natt i 1 vecka och åkte direkt så jag har sovit själv i snart 2 veckor, inte kul, nåväl, 2 nätter till sedan så. 

Nu ska jag läsa ut min bok och dricka mitt te, puss på er. 



God kväll säger jag :) 

Att vakna med ett leende



Liten men så fin blomma fick jag imorse tillsammans med en puss och godmorgon, kunde inte varit en finare start på dagen, Ben gjorde verkligen att min dag startade på bästa sätt. 

Lång promenad, bodypump och sedan blev det en liten stund med Ben innan jag skjutsade honom till flyget, han åker till Brisbane idag för att besöka tandläkaren imorgon och sedan imorgon kväll vidare till sina föräldrar och sin bror i Townsville över helgen. Han har inte träffat dem sedan jul förra året så det blir en härlig helg för dem. 

När jag lämnat av Ben fixade jag lite ärenden, stannade papper, blev medlem på biblioteket. Lunch intogs och sedan var jag på tabata och CX. 

Imorgon väntar min första dagen på nya jobbet, önska mig lycka till vänner, yeay. 
Nu väntar sängen och min bok. Godnatt :) 

No matter how, we belong together

Vaknade av mig själv 06.07 efter en fantastisk sömn, bästa på jag vet inte hur länge, brukar vakna och behöva gå på toa för jag dricker så mycket vatten här men inte då, sov som en prinsessa hela natten, drööööm! 
Ben kom hem 3 minuter senare och tillsammans satt vi i soffan, drack en kopp kaffe, pratade och kollade på roliga videor och nyheterna. Fina Ben, vi har det verkligen så fint ihop, vi har alltid bara kul, aldrig några sura miner utan bara jämt lyfter vi varandra. Han är verkligen så fin mot mig, talar om för mig varje dag hur vacker jag, att jag är så fin, luktar gott, tackar för att jag är jag och lyfter mig till skyarna, fina, fina Ben, vad jag tycker om honom. 


Jag stack sedan ut på 9 kilometers löpning, tufft eftersom solen var uppe, det är 30 grader men inga tuffa backar så bara att kötta på. Sagt och gjort, har legat på golvet halvt död nu och svetten sprutade, vatten smakar såå gott efter en skön löprunda. 
Nu blir det en liten frukost, sedan ska jag på kimax, 1 mot 1 boxning. 2 dagar till med tuff träning, sedan börjar jag jobba och då blir det lugnare träning och vila. Men jag känner mig stark, verkligen i toppform just nu. Väldigt Bra-jag inlägg nu men jag är glad idag, positiv och tacksam, livet är extra bra ibland. 




Labour Day

Så var det en röd dag här idag då, Labour Day som innebär... Ingenting, haha! Men alla är lediga typ, utom Ben och det är en extra "söndag". Jag startade morgonen med att kötta järnet på spinning och bodypump. Ligger nu här hemma och är trött, mest i armarna, haha! 
Frukost är i magen och kaffe har jag fått i mig, HEJJA! Har ytterligare 2 lediga dagar innan jag börjar jobba, jag längtar helt sjukt, att vara hemma här är inget jag hurrar för, en dag eller två okej men såhär länge, ska bli skönt att komma igång med jobb igen, minsann :) 

Ska ta och fortsätta med mitt lilla projekt jag gör här hemma och sedan bara avnjuta att inte göra något tills Ben vaknar, då ska vi nog kika på en film och bara ta det piano. Ha det bra, Hej. 

Ja, den finaste ön i Indonesien, Komodo national park, jag hade gärna legat där igen... 

RSS 2.0