Galle, Sri Lanka

Efter våra dagar i Hikkaduwa så bestämde vi oss för att dra vidare, jag och Ben styrde stegen och bussen mot Galle längre söderut och Casey stannade kvar i Hikkaduwa, så nu är vi iväg på egna äventyr, bara jag och Ben.
Vi tog bussen till Galle för 8kr för oss båda två, löjligt billigt och väl i Galle så hittade vi ett bra ställe inne i det Holländska fortet som står väl bevarat från 1600-talet. Checkade in i ett riktigt fint lyxigt rum och sedan vandrade vi längs med gatorna runt omkring innanför fortets murar. Är som en egen by innanför borggården och riktigt mysigt. Det blåste helt otroligt mycket och under vår vandring såg vi en stor fyr, apor med kläder, 2 långa boaormar och en kungskobra som blev hypnotiserad av en flöjt, så häftigt fast jag var på mycket långt avstånd, eller aa, 2-3 meter iallafall. Ben hade en av boa ormarna på sina axlar och var en mycket nöjd man, haha! 
Vi åt god curry och omelett, hade en skön eftermiddag i vårt rim framför cricket på tvn, den där sporten alltså, förstår inte mycket, haha! 
På kvällen gick vi ut för en glass till middag eftersom vår lunch/middag kl. 16.30 fortfarande höll oss mätta så mörk chokladglass hamnade fint i min mage! 
Mötte en man igen som vi mött tidigare under dagen som vi pratade länge med och han var fantastiskt snäll och hjälpsam. 
På morgonen så checkade vi ut, tog oss till en frukt, fisk, kött och grönsaksmarknad inne i själva staden och vi åt en Rotti till frukost. Tillbaka inne i fortet mötte vi samma man från dagen innan som bjöd in oss på kaffe, te och kakor i sin antika butik och vi fortsatte prata i 1,5 timme, så hjälpsam. 
Efter det så begav vi oss vidare mot Unawatuna, men det blir i ett nytt inlägg... 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0