Unawatuna, Kolgatta och Mirissa, Sri Lanka

Det blev dags för ny ort och Unawatuna blev nästa tillhåll. Liten beach ort även den där vi hittade ett mycket bra och grymt rum med 2 stora sängar, stor altan och mysigt läge. Vi tog oss till stranden, strosade omkring, låg och gottade oss, badade och åt god lunch och middag. Mängder av ryssar på orten och vi var inte överväldigade så på morgonen dagen efter styrde vi stegen vidare mot Mirissa. 
På vägen dit så stannade vi dock vid en hemlig strand och åååh så fin den var, paradisstrand nr. 1. Anledningen att vi stannade där var inte stranden utan att man där kunde fiska sittande på styltor och till Bens stora glädje så lät de 3 fiskemännen honom prova och efter 1,5 timmar fiskande så kom han in med 3 små fiskar i påsen och glad som ett barn på julafton. Jag njöt på stranden och tog kort och läste bok. Efter fisket så kokade fiskemännen ihop en ordentlig måltid åt oss med grillad fisk och de gav oss kokosnötter. Så härliga, de var så glada att göra detta åt oss och gav oss adressen till dem så vi kan skicka fiskelina åt dem och de vill skicka oss brev, sån fantastisk upplevelse. Efter att de hjälpte oss med bussen så tog vi oss vidare mot Mirissa. 
I Mirissa så var även det en liten strandort så vi hittade enbeachbar där de visade kricket så vi satt där tills sent, kollade på sport och åt även middag här. Så gott efter Rotti, deras nationalrätt till frukost och lunch. Rotti är fyllda äggpannkakor som är kryddade med curry och smakar mycket gott, så kul med de olika ländernas maträtter. Något jag älskar med resandet helt klart :) 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0