Ella, Sri Lanka

Efter safarin tog vi oss med Tuk-Tuk till bussen ungefär 1 timma bort och sedan med bussen 2 timmar upp och över bergen. De krokigaste vägarna, branta stup bredvid vägen och bussar, bilar, Tuk-Tuks, motorcyklar och lastbilar som kör om precis överallt så satt vi än en gång på bussen, barn skrattade åt oss vita i bussen och det var den mest imponerande bussresan i mitt liv för åååh vilken vacker resa, så fina bördiga dalar och berg så långt ögat kan nå, frukt växte längs med vägarna, bananträden varsågod många så vi inte ens kunde räkna dem och mango trängdes med papaya och jackfruit. 


Apor var det i träden och på de branta dalgångarna odlade lokalbefolkningen alla de grönsaker du kan tänka dig, så fantastiskt vackert. Vi körde förbi vattenfall, broar, tempel och överallt längs med vägen såldes det grönsaker och frukt! 



I Ella tog vi oss vidare 300 meter rakt upp för fn brant backe för vi ville bo på ett ställe med utsikt och vilken utsikt vi fick, lite dyrare, omkring 200kr/person inklusive frukost men åååh så värt det, så värt det att vi till och med stannar en natt extra. 

På kvällen tog vi oss ner för backen och in till den lilla byn och världsligt god ris och 3 olika vegetariska currys med papadam. Mums säger jag, så gott efter en dag av Rotti. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0